La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Programes de Mobilitat Internacional

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Programes de Mobilitat Internacional"— Transcripción de la presentación:

1 Programes de Mobilitat Internacional
Reunió Informativa Alumnes Seleccionats Curs

2 Contingut 1. Acceptació a la universitat de destí
2. Reconeixement d’assignatures: Tutors, DEA, normativa d’equivalència acadèmica i matrícula. 3. Ajuts econòmics 4. Campus ORI i pàgines web 5. Cursos d’idiomes de l’EIM 6. Apoyo lingüístico en línea

3 1. Acceptació a la universitat de destí
El primer que has de fer és realitzar la sol·licitud d’acceptació a la universitat de destí. Les universitats acostumen a demanar als estudiants d’intercanvi que enviïn una sèrie de documents i/o realitzin una sèrie de tràmits abans d’acceptar-los. Per ser acceptat a la universitat de destí hauràs d’enviar la documentació que et requereixin. Pot variar d’una universitat a un altra, per això és molt important que us informeu bé del procés a seguir. Normalment us envien tota la informació necessària via correu electrònic, però si no es posen en contacte amb tu, no ho deixis passar!: Entra a la pàgina web de la universitat. Posa’t en contacte amb la oficina de relacions internacionals de la universitat de destí. Pregunta’ls què has de fer! Sobretot! Llegeix amb molta atenció tota la informació relativa al procés d’acceptació i assegura’t de seguir tots els tràmits en els terminis indicats.

4 1. Acceptació a la universitat de destí
Documentació que us demanen habitualment: Application form. Pre-selecció d’assignatures. Expedient acadèmic. Allotjament, cursos d’idiomes, etc. És important: Omplir tots aquells formularis que us demanin. Enviar els documents que us demana la universitat de destí per correu o per mail (segons us indiquin) abans de la data límit. Recorda que és imprescindible realitzar tots els tràmits que us indiqui la universitat de destí per ser acceptat per aquesta.

5 1. Acceptació a la universitat de destí
Informació útil: Undergraduate/Bachelor = llicenciatura/diplomatura/grau Persona contacte UB = Oficina de Relacions Internacionals Institutional coordinator = Maria Cristina Poblet Departamental coordinator = Tutor/a Expedient acadèmic en anglès: es demana a Secretaria Major: Grau que estàs estudiant // Minor: Especialitat Si s’ha d’enviar per correu, recomanem enviar-ho primer escanejat. No deixeu els tràmits per a l’últim moment

6 1. Acceptació a la universitat de destí
El fet d’haver estat seleccionat com a participant en un programa de mobilitat internacional per part nostra no vol dir que automàticament l’alumne hagi de ser  acceptat a la universitat estrangera. Hi ha un principi de mútua confiança entre les universitats en quant a la selecció dels participants, però, de fet, cada institució receptora té dret a acceptar o refusar l’estudiant en funció de factors com ara el currículum adequat, el nivell d’idiomes requerit per seguir les classes, una oferta acadèmica adequada a la demanda, etc.

7 1. Acceptació a la universitat de destí
En cas de ser acceptats i realitzar l’intercanvi recordeu que feu d’ambaixadors de la UB a la universitat de destinació. Respecteu les normes de conducta, els horaris, etc. que se us indiqui En cas de ser avisats per qualsevol motiu us arrisqueu a no optar al reconeixement dels cursos realitzats a l’estranger tot i tenir-los aprovats.

8 2. Reconeixement d’assignatures: Tutors
El tutor és qui us donarà el vist-i-plau sobre les assignatures que voleu cursar. L’acceptació definitiva de les assignatures ha d’estar validada també pel cap d’estudis i la Responsable de Relacions Internacionals. La seva signatura és obligatòria en aquells documents on apareguin assignatures: - Application form (universitat de destí) - Learning Agreement (universitat de destí i UB) - Document d’Equivalència Acadèmica (DEA) (UB)

9 2. Reconeixement d’assignatures: DEA
El DEA (Document d’Equivalència Acadèmica) és un document indispensable per al reconeixement d’assignatures. Es tracta del formulari on queda reflectida la proposta de l’estudiant i on queda constància de la relació entre les matèries cursades a l’estranger i el seu equivalent a la UB. Instruccions per a l’aprovació del Document d’Equivalència Acadèmica i posteriors modificacions: 1. Posar-se en contacte amb el tutor que se us hagi assignat. 2. Fer-li arribar la documentació següent: Els programes de les assignatures (UB i estrangers) El Document d’Equivalència Acadèmica (DEA) degudament omplert El teu expedient acadèmic Cada cop que ompliu un DEA ens ha d’arribar a l’Oficina degudament omplert i firmat per tu i pel teu tutor. Cada canvi al DEA ha de quedar reflectit al DEA del SOP també.

10 2. Reconeixement d’assignatures: DEA
Els estudiants han de tenir el DEA signat, tant pel tutor com pel cap d’estudis, abans d’iniciar el període docent en la universitat de destí. En el cas de situacions sobrevingudes que no siguin responsabilitat de l’estudiant (solapament d’horaris d’assignatures, la no impartició d’algunes d’elles, etc.) es podrà modificar el DEA inicial. El període de modificació del DEA, com a màxim, serà de dues setmanes després de començar el curs o el semestre en la universitat de destí. Els estudiants anuals hauran de fer un DEA anual.

11

12 La UB treballa amb crèdits ECTS. Equivalènica 1 a 1
2. Reconeixement d’assignatures: Normativa d’Equivalència Acadèmica L’intercanvi s’ha de realitzar en el marc del mateix ensenyament pel qual s’ha realitzat la sol·licitud La UB treballa amb crèdits ECTS. Equivalènica 1 a 1 Es poden reconèixer els següents tipus d’assignatures: Obligatòries: El grau de similitud de les competències i dels resultats d’aprenentatge entre les assignatures d’origen i destí, així com el nombre de crèdits (ECTS) hauria de correspondre al voltant de 85-90% de l’assignatura d’origen. Optatives: (sempre que es pugui donar amb equivalència es farà així) Amb correspondència: es tracta d'aquelles assignatures amb una equivalència similar per competències i resultats d’aprenentatge a una de les assignatures ofertades en el Pla d'Estudis de l’ensenyament d’origen. Erasmus (sense correspondència): es tracta d'aquelles assignatures –obligatòries o optatives a destí- que no tenen equivalència directa per competències i resultats d’aprenentatge amb cap de les assignatures ofertades en el Pla d'Estudis de l'ensenyament d’origen. Ha d’estar relacionada amb els vostres estudis. Es us donarà el mateix nombre de crèdits (en ECTS) que té aquesta assignatura a l’estranger. Optatives de menció del Grau d’ADE: amb correspondència, no serveixen les optatives Erasmus però hi haurà flexibilitat (reconeixement per competències) – haurà d’estar vinculada a l’àmbit de la menció. Reconeixement de crèdits: En els graus hi ha 6 crèdits per cursar matèries i activitats que no estiguin vinculades a l’àmbit acadèmic de la carrera que s’està cursant (per exemple, Cultura Danesa, Literatura Anglesa o idiomes sense contingut acadèmic). Només es podrà disposar d’un màxim de 6 crèdits per a aquest tipus d’assignatures. Han de constar al DEA però no es matriculen.

13 Limitacions i Especificitats
2. Reconeixement d’assignatures: Normativa d’Equivalència Acadèmica Limitacions i Especificitats En CAP CAS es poden reconèixer els següents tipus d’assignatures: No es poden reconèixer assignatures d’àmbit espanyol i/o català (ex.: Economia Espanyola). Esports: No es poden reconèixer els esports. No es permet incloure a l’acord acadèmic assignatures matriculades i no superades anteriorment. Tampoc assignatures que ja s’hagin cursat. Idiomes: es poden reconèixer cursos d’idiomes en el marc dels 6 crèdits de reconeixement de crèdits (només si no els heu fet anteriorment) Només estudiants del GRAU ADE: Els idiomes amb contingut acadèmic (Business English, Business French) es poden reconèixer com a crèdits optatius, optatives Erasmus o amb correspondència (Anglès pels negocis, etc) . Treball de fi de grau: sotmès a intercanvi (molt estrictes en l’equivalència) o recerca a l’estranger i avaluació a la UB Els alumnes de grau hauran de cursar a l'estranger: La normativa europea recomana: Intercanvi anual: 60 crèdits Intercanvi semestral: 30 crèdits

14 Limitacions i Especificitats
2. Reconeixement d’assignatures: Normativa d’Equivalència Acadèmica Limitacions i Especificitats Compensació de crèdits: Quan les assignatures cursades a l’estranger es reconeguin per assignatures de la UB (amb equivalència acadèmica) i en el cas que hi hagi diferència entre els crèdits realment cursats a la universitat de destí i els crèdits obtinguts en l’ensenyament d’origen, es podrà reconèixer aquesta diferència de crèdits, com a assignatures optatives “Erasmus”. Cal recordar que per poder obtenir aquesta assignatura Erasmus compensada caldrà haver superat l’assignatura de destí. El màxim de crèdits de compensació és de 18 ects. EVALUACIONS I/O RECUPERACIONS A BARCELONA: Els alumnes de mobilitat internacional s’hauran d’examinar a la universitat estrangera de les assignatures matriculades per cursar a l’estranger (codi 4), no existint la possibilitat de realitzar cap tipus d’examen d’aquestes assignatures a la Universitat de Barcelona al tornar de l’estada a l’estranger. És a dir, no és possible realitzar cap tipus d’avaluació a la Universitat de Barcelona d’aquelles assignatures que es facin durant l’estada acadèmica a l’estranger (durant aquell mateix any acadèmic). EQUIVALÈNCIA D’UN CONJUNT D’ASSIGNATURES: És el cas d’aquelles situacions en la que cal cursar dues assignatures estrangeres per obtenir el reconeixement d’una sola matèria a Barcelona. És imprescindible aprovar les dues matèries estrangeres per separat per aprovar la matèria de la UB, no hi ha compensació de notes.

15 2. Reconeixement d’assignatures: Normativa d’Equivalència Acadèmica
Trobareu la Normativa d’Equivalència Acadèmica al Campus ORI. Si us plau, llegiu-vos-la atentament i assegureu-vos de que la proposta que presenteu al vostre tutor compleix amb la mateixa. Per obtenir el reconeixement de les assignatures que fareu a l’estranger el DEA que presenteu al vostre tutor ha de complir amb la Normativa d’Equivalència Acadèmica.

16 2. Reconeixement d’assignatures
Recordeu que per al reconeixement de les assignatures que esteu fent a l’estranger és necessari i obligatori que: 1) Tingueu el DEA amb totes les assignatures que cursareu a l'estranger i voleu reconèixer aprovat. El DEA ha de complir amb la present normativa d’equivalència acadèmica. 2) Que tingueu matriculades a la UB totes aquelles assignatures que vulgueu reconèixer. No s’ampliaran ni es modificaran matrícules a la vostra tornada. S’ha de fer sempre a través dels procediments i terminis establerts. RECORDEU! Per les assignatures que cursareu a l’estranger i que vulgueu reconèixer, DEA i matrícula hauran de coincidir: tot allò que tingueu al DEA ho haureu de tenir matriculat a la UB i tot allò que tingueu matriculat a la UB haurà de constar en el DEA.

17 Ajut Ministeri Millors expedients i B2
3. Ajuts econòmics Erasmus Ajut Ministeri Millors expedients i B2 Vicerectorat AGAUR Santander

18 3. Ajuts econòmics L’ajut Erasmus
El fet de ser seleccionat com a estudiant Erasmus us dona dret a aquesta beca. En cas que la tingueu concedida, per rebre l'ajut Erasmus hauràs de lliurar els documents associats (contracte Erasmus, certificat d'arribada, certificat d'estada, learning agreement i informe de l'estudiant, qüestionari idioma) en els terminis indicats. L’OMPI us penjarà tota la documentació a omplir per a la BECA ERASMUS a l’aplicatiu SOP. Altres tipus d’ajuts econòmics Les beques del Vicerectorat, AGAUR i Santander no s’adjudiquen automàticament i tenen els seus propis criteris de selecció. Es publiquen a la pàgina web de l’ Oficina de Mobilitat i Programes Internacionals (OMPI). VICERECTORAT: no s’ha de fer cap tràmit, si la teniu assignada se us concedirà automàticament. SANTANDER: Convocatòria oberta (fins al 31/05). Per convenis Específics, Generals i CINDA però només incloses universitats específiques. S’han de fer els tràmits pertinents per a que us la concedeixin. AGAUR: Normalment s’obre al maig-juny. S’han de fer els tràmits pertinents per a que us la concedeixin. Consulteu periòdicament la pàgina web on l’OMPI fa un recull de totes les beques que es publiquen en relació a la Mobilitat Internacional periòdicament.

19 4. Campus ORI i pàgines web
Campus ORI: Al campus ORI podreu trobar tots els documents i informació relacionats amb l’intercanvi (Normativa d’Equivalència Acadèmica, DEA, tutors, etc.). Es troba a la pàgina web de l’ORI FEE. Pàgina web de l’Oficina de Relacions Internacionals de la Facultat: enllaç. Pàgina web de l’Oficina de Mobilitat i Programes Internacionals (OMPI): aquí podreu trobar tota la informació relativa als ajuts econòmics i també una secció dedicada als estudiants participants en Programes de Mobilitat Internacional el curs 2015/2016.

20 5. Cursos d’idiomes de l’EIM
L’EIM ofereix cursos d’idioma de hores. Es pot escollir entre l’idioma de l’intercanvi o l'idioma del país de destí. Només es subvencionarà 1 curs. Preu pels que van fer les proves de nivell de l’EIM: Gratuït Preu pels que no van fer les proves de nivell de l’EIM: 35 euros (la resta està subvencionat). Possibilitat de reconeixement de 6 crèdits. Possibilitat de fer els cursos de 100 hores pagant la diferència (també 6 crèdits de reconeixement de crèdits).

21 "Apoyo lingüístico en línea" (Online Linguistic Support-OLS)
Només s’aplica a la mobilitat Erasmus  Va ser introduït per la Comissió Europea el curs 2014/2015 L’haureu de realitzar tots aquells estudiants que a la universitat de destí tingueu com a idioma de docència anglès, francès, italià, alemany, espanyol o neerlandès. Consisteix en: Test de nivell de coneixement de l'idioma de docència abans de marxar  OBLIGATORI Curs de formació on-line en l'idioma de docència durant l'estada  OPCIONAL Test de nivell de coneixement de l'idioma de docència 2 setmanes abans de tornar  OBLIGATORI Des de l’OMPI us enviaran tota la informació corresponent quan l’hagueu de fer. És obligatori

22 (Reconeixement de les assignatures cursades a l’estranger)
6. Resum tràmits UB FACULTAT (Reconeixement de les assignatures cursades a l’estranger) DEA Matrícula Universitat de destí Application form Course registration Housing applications Any other procedure required OMPI (central) (Beca Erasmus) Documentació SOP Contracte de subvenció 2c (abans) Certificat d’arribada (en arribar) Certificat d’estada (en tornar) Learning agreement (abans i durant) Informe de l’estudiant (en tornar) Qüestionaris idioma

23 Alguna pregunta? Oficina de Relacions Internacionals Tel: Website: Els que tingueu hotmail, vigileu l’spam: s de beques, OMPI i ORI Quan truquem des de l’Oficina el número és molt llarg i comença amb numeracions estranyes (normalment 63), agafeu-lo Gràcies per la vostra atenció!


Descargar ppt "Programes de Mobilitat Internacional"

Presentaciones similares


Anuncios Google