La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

PROGRAMES DE MOBILITAT INTERNACIONAL CURS ACADÈMIC 2017/2018

Presentaciones similares


Presentación del tema: "PROGRAMES DE MOBILITAT INTERNACIONAL CURS ACADÈMIC 2017/2018"— Transcripción de la presentación:

1 PROGRAMES DE MOBILITAT INTERNACIONAL CURS ACADÈMIC 2017/2018
Facultat d’Economia i Empresa PROGRAMES DE MOBILITAT INTERNACIONAL CURS ACADÈMIC 2017/2018 1

2 Programes de Mobilitat Internacional
Contingut Programes de Mobilitat Internacional Consideracions importants Elecció de la plaça Acreditació del nivell idioma Reconeixement d’assignatures Programes de Mobilitat de la Facultat Programa Erasmus+ Estudis Convenis específics Programa Erasmus+ pràctiques Programes de Mobilitat de la UB CINDA Convenis Generals BCA Erasmus+ KA107 Ajuts Econòmics

3 Programes de Mobilitat Internacional
Facultat d’Economia i Empresa Programes de Mobilitat Internacional CONVOCATÒRIA de MOBILITAT CURS ACADÈMIC 2017/2018

4 PROGRAMES DE MOBILITAT INTERNACIONAL. CONSIDERACIONS IMPORTANTS
Et permeten fer una estada acadèmica a una universitat estrangera en el marc dels teus estudis universitaris. Els estudiants seleccionats estan exempts del pagament de la matrícula a la universitat de destinació (només eventualment la universitat de destinació els podria exigir el pagament de taxes obligatòries corresponents a assegurances, sindicats d’estudiants, utilització de diversos materials, etc., en les mateixes condicions que als estudiants locals). Es garanteix el reconeixement dels cursos realitzats a l’estranger, sempre que es segueixin els tràmits pertinents per a fer-ho. Els estudiants seleccionats han de fer-se càrrec de totes les despeses derivades de la mobilitat internacional. També hauran de disposar d’una assegurança mèdica, d’accidents i repatriació amb cobertura per tota la durada de l’estada. En el programa Erasmus+, algunes d’aquestes assegurances queden cobertes pel programa.

5 Cal formalitzar la matrícula a la UB del curs 2017-2018.
PROGRAMES DE MOBILITAT INTERNACIONAL. CONSIDERACIONS IMPORTANTS L’estudiant, durant el seu període de mobilitat, és considerat un estudiant a temps complet. Per tant, haurà de cursar a la universitat de destí un número de crèdits proporcional a la seva estada: Per estades d’un curs acadèmic sencer, cal fer a la universitat estrangera 60 crèdits ECTS. Per estades semestrals, cal fer a la universitat estrangera 30 crèdits ECTS. Cal matricular a la UB, durant el període de mobilitat, el mateix número de crèdits que cursarà a la universitat de destí. Només en casos excepcionals i prèvia justificació, aquest número podrà ser menor i en cap cas inferior a 15 crèdits. Cal formalitzar la matrícula a la UB del curs Cal acreditar un nivell de capacitació lingüística suficient per al seguiment de les activitats que es duran a terme a la universitat de destí (excepte universitats de parla espanyola).

6 Erasmus+ estudis i pràctiques, Erasmus+ KA107, CINDA, BCA,
PROGRAMES DE MOBILITAT INTERNACIONAL. CONSIDERACIONS IMPORTANTS Com a estudiant de la Facultat d’Economia i Empresa de la UB pots participar a diferents Programes de Mobilitat Internacional: Erasmus+ estudis i pràctiques, Erasmus+ KA107, CINDA, BCA, Convenis Específics i Convenis Generals. Cada un d’ells té requisits diferents, diferent documentació a lliurar i són gestionats per oficines diferents, per tant: en funció del programa al qual estiguis interessat a participar hauràs de llegir-te atentament la informació de la convocatòria i realitzar el procés de sol·licitud d’acord amb els procediments establerts. Pots presentar sol·licitud a tots els programes però només podràs acceptar una de les places per al mateix període d’intercanvi. Sí podries fer una estada acadèmica el SEM1 a través d’un programa i una altra el SEM2 a través d’un altre. Només per als programes Erasmus+ hi ha assignada una beca mensual, però per a tots els programes es poden optar a diferents ajuts econòmics addicionals. L’adjudicació de la plaça de mobilitat per part de la Universitat de Barcelona no comporta que l’estudiant seleccionat sigui automàticament admès a la universitat de destinació, que és qui en última instància ha d’acceptar-lo.

7 PROGRAMES DE MOBILITAT INTERNACIONAL. ELECCIÓ DE LA PLAÇA
L’elecció de la plaça és molt important! Què has de tenir en compte a l’hora de fer la teva elecció? A més de prendre en consideració la destinació que més t’atrau, consulta també l’oferta de cursos! Cada universitat té una oferta diferent, més o menys limitada, que pot escaure’s millor o pitjor a les teves necessitats en funció de les assignatures que vulguis cursar a l’estranger. És molt important que consultis l’oferta de cursos de la universitat estrangera abans de fer la teva tria. Cursos Assegura’t que només demanes aquelles places a les quals s’adeqüi el teu nivell d’idioma, si no t’arrisques a que es denegui la teva sol·licitud, tant per part de la UB com de la universitat estrangera. Si no s’indica el contrari, s’ha acreditar d’acord al Procediment d’Acreditació Lingüística, però hi ha places i programes per a les que es requereix un títol específic (IELTS, TOEFL, etc.). Requisits d’idioma Consulta la pàgina web de l’oficina de relacions internacionals de les universitats estrangeres on estiguis interessat a anar, allà podràs trobar la informació dirigida als estudiants que hi van a fer un intercanvi. Hi ha universitats on aquesta informació és molt exhaustiva i hi pots trobar informació sobre l’allotjament, els tràmits a realitzar i tot allò que per a ells és important que tinguis en compte com a estudiant d’intercanvi a la seva institució. També pots escriure a l’oficina de relacions internacionals de la universitat estrangera i demanar aquella informació que necessitis (cursos, programes de les assignatures, opcions d’allotjament, etc). Organització de l’intercanvi a la universitat estrangera

8 PROGRAMES DE MOBILITAT INTERNACIONAL. ELECCIÓ DE LA PLAÇA
Període de l’intercanvi Assegura’t de comprovar si hi ha alguna limitació pel que fa al període de l’intercanvi de la plaça que vols escollir, hi ha algunes places que només són anuals, o en les quals només es pot anar un semestre determinat. Visat En cas que no tinguis la nacionalitat d’algun dels països de la Unió Europea (per mobilitats dintre de la UE) o que realitzis un intercanvi fora de la Unió Europea, has de tenir en compte que hauràs de tramitar el visat d’estudiant. En aquest cas, això implica un cost econòmic, a més de la presentació de documentació addicional per a l’expedició del visat. Aquesta documentació addicional pot ser molt variada, podent incloure des de títols específics d’anglès (TOEFL, IETLS, etc.) a certificats mèdics o justificants bancaris conforme es disposa d’una quantitat determinada de diners al banc que acreditin la solvència econòmica de l’estudiant mentre es troba al país estranger -per exemple, per anar a Estats Units cal justificar que es disposa aproximadament d’uns 8500 euros/semestre i per anar a Corea d’uns 2500 euros/semestre, però aquesta quantitat varia d’un país a un altre i pot variar també d’un any a un altre-. Informa’t bé de quins són els tràmits per a l’expedició del visat d’aquells països als que vulguis sol•licitar l’intercanvi. Ho pots consultar amb la ORI de la universitat estrangera o directament al consolat o ambaixada del país estranger.

9 PROGRAMES DE MOBILITAT INTERNACIONAL. ELECCIÓ DE LA PLAÇA
El calendari acadèmic varia d’una universitat a una altra. Et recomanem comprovar el calendari acadèmic de la universitat a la que estàs interessat a anar perquè pot ser més adient que hi vagis el primer o el segon semestre: Si el semestre està avançat respecte al nostre: és millor anar-hi el primer semestre. Si hi vas el segon, se’t poden solapar els exàmens de la Facultat amb l’inici de les classes a la universitat estrangera, i no es pot garantir que puguis trobar una alternativa a l’avaluació aquí, per tant podries perdre la convocatòria dels exàmens de gener. Si el semestre està retardat respecte al nostre: és millor anar-hi el segon semestre. Si hi vas el primer és possible que tornis quan aquí ja hagin començat les classes. o de SEM2. En el cas de les estades anuals, el calendari acadèmic és indiferent, ja que no cal combinar-lo amb el nostre. Calendari acadèmic Despeses econòmiques Tingues en compte el cost de la vida a la destinació que elegeixis, per exemple, algunes capitals europees són molt cares pel que fa a l’allotjament i a altres despeses imprescindibles i alguns països permeten viure-hi amb una quantitat de diners molt més ajustada que d’altres.

10 PROGRAMES DE MOBILITAT INTERNACIONAL. ACREDITACIÓ DEL NIVELL D’IDIOMA
Si no s’indica el contrari, el nivell d’idioma s’ha acreditar d’acord al Procediment d’Acreditació Lingüística, però hi ha places i programes per a les que es requereix un títol específic (IELTS, TOEFL, etc.). En aquest cas, caldrà presentar el títol requerit, sinó al sol·licitud es considerarà exclosa. Procediment d’Acreditació Lingüística: La presentació de la còpia del certificat oficial, sempre que estigui inclòs en el document Correspondència entre els nivells de referència per a les llengües del Consell d’Europa, elaborat per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR). La presentació de la còpia de la matrícula (curs acadèmic ) de l’Escola d’Idiomes Moderns de la UB, que acreditarà el nivell de capacitació lingüística immediatament inferior. En el cas d’un altre document que no consti a l’apartat A o B, es podrà consultar amb els coordinadors de l'EIM de la UB. L’EIM acreditarà directament al centre d’estudis el coneixement lingüístic de l’estudiant (sense expedició de certificat). En el cas de no tenir cap document inclòs a l’apartat A, B o C, es podrà acreditar la capacitació lingüística realitzant la prova de nivell de l’idioma corresponent que organitza l’EIM de la UB, sota les indicacions i terminis indicades a: PROVES DE NIVELL DE L’EIM PER PARTIPAR ALS PROGRAMES DE MOBILITAT INTERNACIONAL. L’EIM expedirà una acreditació amb el nivell de coneixement lingüístic de l’estudiant. Per realitzar la prova, cal fer la inscripció, que es realitza online a través de la mateixa pàgina web, del 21 de novembre al 20 de desembre.

11 Calendari Proves de l’EIM:
PROGRAMES DE MOBILITAT INTERNACIONAL. ACREDITACIÓ DEL NIVELL D’IDIOMA Calendari Proves de l’EIM: Per realitzar la prova, cal fer la inscripció, que es realitza online del 21 de novembre al 20 de desembre. Els grups es tanquen a mesura que els alumnes s’inscriuen: Cost: 75 Euros. Amb expedició de certificat del nivell d’idioma Curs gratuït d’idioma en cas d’obtenir una plaça de mobilitat

12 PROGRAMES DE MOBILITAT INTERNACIONAL. ACREDITACIÓ DEL NIVELL D’IDIOMA
Si feu la prova de nivell de l’EIM no sabreu el vostre nivell quan feu l’elecció de places. Les recomanacions són les següents: Sol·licitar aquelles places per a les que es requereixi un nivell més baix del que voleu aconseguir, i que per tant segur que obteniu a la prova de nivell Sol·licitar aquelles places en les que el nivell d’idioma sigui recomanat i no obligatori. Posar la primera opció que vulgueu, encara que no sapigueu si arribareu al nivell, però assegurar la resta d'opcions. Fer la prova de nivell individual: existeix la possibilitat de sol·licitar una prova de nivell no programada. Els interessats han d'enviar una sol·licitud al coordinador corresponent amb una antelació de cinc dies laborables per concretar dia i hora de la prova. Els resultats estaran disponibles en el termini de cinc dies laborables després d’haver realitzat la prova. No és possible fer l’examen durant el període de vacances de l’EIM. Preu: 150,00 €

13 Assignatures que podreu reconèixer:
PROGRAMES DE MOBILITAT INTERNACIONAL. RECONEIXEMENT D’ASSIGNATURES Assignatures que podreu reconèixer: Obligatòries i optatives amb correspondència: Correspondència entre els programes i el nombre de crèdits (al voltant d’un 85%-90%). Prohibicions: matèries que pel seu àmbit d’estudi, no es poden fer fora (assignatures d’àmbit espanyol o català) Assignatures prèviament matriculades, tant superades com no superades Optatives sense correspondència: Matèries estrangeres interessants pel currículum acadèmic i que a Barcelona no hi ha un equivalent (ex: E-marketing). Han de tenir a veure amb l’àmbit acadèmic de l’estudiant. A la UB se’ls dona el nom genèric d’optatives Erasmus i es dona el mateix nombre d’ECTS que té l’assignatura a l’estranger. En el cas dels estudiants d’ADE les optatives de la menció han de ser amb correspondència, no poden ser optatives Erasmus

14 Et recomanem marxar amb la optativitat.
PROGRAMES DE MOBILITAT INTERNACIONAL. RECONEIXEMENT D’ASSIGNATURES Tingues en compte que per molt bé que hagis fet la teva cerca de cursos: L’oferta de cursos a la que tens accés ara és la del present curs. Pot haver-hi canvis respecte a la del curs 17/18, quan realitzis l’intercanvi. Moltes universitats tenen places limitades als cursos, per tant pot ser que no et puguis matricular a aquells cursos que voldries. Fins que no tinguis una plaça assignada no tindreu un tutor que serà qui us aprovarà les equivalències entre matèries. Per tant.. Sempre hi ha un element d’incertesa respecte als cursos que podràs fer durant al teu intercanvi. Et recomanem marxar amb la optativitat. Si marxes d’intercanvi pots fer la optativitat a tercer.

15 PROGRAMES DE MOBILITAT INTERNACIONAL. RECONEIXEMENT D’ASSIGNATURES
ORI Campus – Normativa d’equivalència acadèmica Per a informació més detallada consulta l’apartat què es pot estudiar de la pàgina web de l’ORI FEE: A les convocatòries de mobilitat internacional es OBLIGATORI que es facin 30 ECTS per semestre

16 Programes de Mobilitat de la Facultat:
PROGRAMES DE MOBILITAT INTERNACIONAL. GESTIÓ Programes de Mobilitat de la Facultat: Programa Erasmus+ estudis i pràctiques i Convenis Específics: Gestionats per l’Oficina de Relacions Internacionals de la Facultat Programes de Mobilitat de la UB: a. CINDA, ERASMUS+ KA107 i Convenis Generals: Gestionats per l’Oficina Mobilitat i Programes Internacionals (OMPI – Pavelló Rosa) b. Programa BCA (Brethren Colleges Abroad): Gestionat per la Oficina BCA (Facultat de Geografia i Història)

17 Erasmus + estudis i pràctiques i Convenis específics
Facultat d’Economia i Empresa Erasmus + estudis i pràctiques i Convenis específics CONVOCATÒRIA de MOBILITAT CURS ACADÈMIC 2017/2018

18 PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA FACULTAT
PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA FACULTAT. ERASMUS+ ESTUDIS I CONVENIS ESPECÍFICS Descripció Erasmus+ estudis: El programa ERASMUS és un programa instaurat per la Comissió Europea per tal de promoure l’intercanvi d’estudiants dins de la unió i països associats, que inclou una part important de finançament destinat a beques per a la mobilitat dels estudiants. Descripció Convenis específics: La Facultat d’Economia i Empresa té signats acords específics de mobilitat d’estudiants amb diferents universitats d’arreu del món que realitzar una estada acadèmica sota unes característiques similars a les del programa Erasmus (exempció de pagament de la matrícula a la universitat estrangera i reconeixement dels cursos realitzats a l’estranger, sempre que es segueixin els tràmits pertinents per a fer-ho). Programes d’intercanvi amb Europa (Erasmus+ estudis) i amb diferents universitats d’arreu del món (convenis específics). Obert a tots els estudiants de la Facultat (grau i màsters oficials) sempre que hi hagi un acord de mobilitat per als seus ensenyaments. A priori, convocatòria única (actual): intercanvis de SEM1, SEM2 i ANUAL pel proper curs acadèmic 17/18. Erasmus+ estudis pot tenir una segona crida per realitzar intercanvis el segon semestre del curs 17/18 però no està garantida. A la sol·licitud es pot posar fins a 5 places, ordenades per ordre de preferència. No posis places que no vulguis acceptar! La informació actualitzada i la convocatòria es pot trobar a la següent pàgina web:

19 Alemanya (ADE-GEI-ECO-SOC-EST) França (ADE-GEI-ECO-SOC-EST)
PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA FACULTAT. ERASMUS+ ESTUDIS I CONVENIS ESPECÍFICS ERASMUS+ ESTUDIS Programa d’intercanvi amb diferents universitats de la Unió Europea i països associats. La Facultat d’Economia i Empresa té acords signats amb universitats dels següents països: + Alemanya (ADE-GEI-ECO-SOC-EST) França (ADE-GEI-ECO-SOC-EST) Països Baixos (ADE-GEI-ECO-SOC) Àustria (ADE-GEI) Grècia (ADE-GEI-ECO) Polònia (ADE-GEI-ECO-SOC-EST) Bèlgica (ADE-GEI-ECO-SOC) Hongria (ECO-SOC) Portugal (ADE-GEI-ECO-SOC-EST) Bulgària (ADE-GEI) Irlanda (ADE-GEI-ECO-SOC) Regne Unit (ADE-GEI-ECO-EST) Croàcia (ADE-GEI-ECO) Itàlia (ADE-GEI-ECO-SOC-EST) República Txeca (ADE-GEI-ECO) Dinamarca (ADE-GEI-SOC) Letònia (ADE-GEI) Suècia (ADE-GEI-ECO) Finlàndia (ADE-GEI-SOC) Noruega (ADE-GEI) Turquia (ADE-GEI-ECO-SOC)

20 Indonèsia (ADE-ECO-GEI) Taiwan (ECO-SOC) Corea del Sud Japó (ECO)
PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA FACULTAT. ERASMUS+ ESTUDIS I CONVENIS ESPECÍFICS CONVENIS ESPECÍFICS Programa d’intercanvi amb diferents universitats d’arreu del món. La Facultat d’Economia i Empresa té acords signats amb universitats dels següents països: Canadà (ADE-GEI-ECO) Indonèsia (ADE-ECO-GEI) Taiwan (ECO-SOC) Corea del Sud (ADE-GEI-ECO-SOC-EST) Japó (ECO) Vietnam (ADE-ECO-GEI) Estats Units d’Amèrica (ADE-GEI-ECO-SOC-EST) Mèxic (ADE-ECO) Xile (ADE-GEI-ECO) Georgia (ADE-ECO-GEI) Suïssa (ADE-GEI-ECO-SOC) Xina (ADE-GEI-ECO)

21 REQUISITS DE LA CONVOCATÒRIA:
PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA FACULTAT. ERASMUS+ ESTUDIS I CONVENIS ESPECÍFICS REQUISITS DE LA CONVOCATÒRIA: Estar matriculat a la Universitat de Barcelona en qualsevol dels ensenyaments homologats de grau o màster universitari, durant el curs acadèmic (exclosos Títols Propis i Postgraus). Graus: 1) 60 crèdits de l’ensenyament superats en el moment de realitzar la sol·licitud. 2) Tenir pendent de matricular un mínim de 18 crèdits de la titulació relacionada amb l’intercanvi en el moment de realitzar la sol·licitud. Aquest mínim es considera respecte del nombre de crèdits necessaris per a l’obtenció del títol. Màsters: 1) Tenir matriculats, com a mínim 30 crèdits de la titulació relacionada amb l’intercanvi en el moment de fer la sol·licitud i acreditar la seva superació a l’inici de l’estada. Acreditar un nivell de capacitació lingüística suficient per al seguiment de les activitats que es duran a terme a la universitat de destinació, en funció del què estigui establert en l’acord Erasmus+ per cada mobilitat. Per als idiomes anglès, alemany i francès s’haurà d’acreditar com a mínim un nivell B1, en cas contrari la sol·licitud es considerarà exclosa. En cas d’haver estat beneficiari d’una mobilitat Erasmus+ (estudis i/o pràctiques) amb anterioritat, el còmput total de la durada de la mobilitat per estudiant no pot ser superior a 12 mesos per cada cicle d’estudis (grau, màster). 21

22 És molt important realitzar la tria de places correctament.
PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA FACULTAT. ERASMUS+ ESTUDIS I CONVENIS ESPECÍFICS PLACES: Places disponibles: depèn de l’acord de mobilitat amb cada universitat estrangera. Cal consultar destinacions en funció d’universitats i ensenyaments. Només es pot optar a les places ofertades per al teu ensenyament. A la sol·licitud es pot posar fins a 5 places, ordenades per ordre de preferència. És molt important realitzar la tria de places correctament. Cal consultar l’oferta de places a la pàgina web de l’Oficina de Relacions Internacionals de la Facultat: Oferta de places Erasmus+ Estudis: Oferta de places Convenis Específics:

23 PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA FACULTAT
PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA FACULTAT. ERASMUS+ ESTUDIS I CONVENIS ESPECÍFICS La pàgina web d’oferta de places té un cercador. Pots filtrar la teva cerca per ensenyament, idioma, país i/o universitat.

24 PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA FACULTAT
PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA FACULTAT. ERASMUS+ ESTUDIS I CONVENIS ESPECÍFICS A la pàgina web d’oferta de places pots trobar molta informació sobre cada destinació Valoració dels estudiants que hi han estat d’intercanvi: IAgora i Fitxa dels estudiants de la Facultat Nom i codi de la universitat, accés directe a la seva pàgina web Accés directe a la pàgina web de l’ORI de la universitat estrangera Idioma de l’intercanvi i nivell d’idioma per poder sol·licitar la plaça Informació molt important a tenir en compte Cursos

25 PLACES. Tingues en compte:
PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA FACULTAT. ERASMUS+ ESTUDIS I CONVENIS ESPECÍFICS PLACES. Tingues en compte: L’ensenyament: Només pots sol·licitar aquelles places que estan ofertades per al teu ensenyament. L’idioma de l’intercanvi: és l’idioma que hauràs d’acreditar (en les destinacions amb més d’un idioma de l’intercanvi només cal acreditar un dels dos). El nivell d’idioma: Per als programes Erasmus i Convenis Específics és imprescindible acreditar almenys un nivell B1 quan l’idioma de l’intercanvi és l’alemany, l’anglès o el francès. En cas contrari la sol·licitud es considerarà exclosa. A més cal consultar el nivell específic que es demana per a cada plaça, que pot ser més alt: Hi ha places per a les quals és imprescindible acreditar un nivell determinat de l’idioma de l’intercanvi (indicat com a MANDATORY). Si no s’assoleix, no s’assignarà plaça. Quan el nivell d’idioma només sigui recomanat (indicat com RECOMMENDED) s’assignarà plaça en qualsevol cas, però tingues en compte que la universitat estrangera pot denegar-te l’acceptació si no arribes a aquest nivell i per tant es recomana només sol·licitar aquelles places a les quals s’ajusti el teu nivell d’idioma. Hi ha places que requereixen d’algun títol en concret (IELTS, TOEFL, Cambridge Certificates, etc). Si no es presenta no s’assignarà plaça.

26 PLACES. Tingues en compte:
PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA FACULTAT. ERASMUS+ ESTUDIS I CONVENIS ESPECÍFICS PLACES. Tingues en compte: El nivell d’idioma s’ha d’acreditar sempre d’acord al Procediment d’Acreditació Lingüística (a excepció d’aquelles places per a les que es requereix d’algun títol específic, IELTS, TOEFL, Cambridge Certificates, etc., en aquest cas caldrà presentar el títol corresponent). Per als idiomes italià i portuguès existeix l’opció de prorrogar la presentació de l’acreditació fins al moment de realitzar l’intercanvi. En aquest cas, per a aquests dos idiomes, si no s’acredita el nivell d’idioma en el moment de fer la sol·licitud, serà imprescindible presentar un document en el qual l’estudiant es comprometi a realitzar aquells cursos d’idioma o tot allò que sigui necessari per assolir el nivell de l’idioma que requereix la universitat de destí abans de l’intercanvi. En els casos en el que el nivell d’idioma sigui “MANDATORY”, serà necessari acreditar el nivell mínim indicat en el moment de fer la sol·licitud

27 PLACES. Tingues en compte:
PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA FACULTAT. ERASMUS+ ESTUDIS I CONVENIS ESPECÍFICS PLACES. Tingues en compte: Les especificacions indicades a “important”: Quan vegis que per una plaça hi ha especificacions importants, llegeix-te-les atentament ja que és important que tinguis en compte les mateixes. Exemples: Oferta molt limitada de cursos. Per demanar la plaça es recomana que en el moment de l'intercanvi es tinguin superats almenys 180 crèdits ja que els cursos en anglès es troben quasi exclusivament a nivell de màster. Per a aquesta universitat hi ha la possibilitat d'anar a dos campus campus diferents. En bolígraf, un cop impresa la sol·licitud, s'haurà d'indicar al costat de la plaça a quin campus es vol anar, (París o Reims). En cas que els estudiants seleccionats per a aquesta plaça vulguin anar al mateix campus, s'assignarà el campus preferent en funció de la nota de tall. Si no s'indica cap escola s'assignarà des de l'ORI d'acord a les places disponibles. DESTINACIÓ NOMÉS de SEM1 o ANUAL. No es pot sol·licitar la plaça pel segon semestre.

28 Exposició dels motius de la sol•licitud (extensió màxima, un foli).
PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA FACULTAT. ERASMUS+ ESTUDIS I CONVENIS ESPECÍFICS Tramitació i documentació Quan ja hagis fet la selecció de places d’acord a les instruccions anteriors hauràs de fer la sol·licitud. La sol•licitud l’haureu de realitzar online a través de l’aplicatiu SOP i lliurar-la impresa a un registre general de la UB (recomanem la secretaria d’estudiants de la Facultat d’Economia i Empresa) amb la resta de la documentació fins al 9 de gener del 2017: Imprès de sol•licitud signat per l’alumne i fotografia recent (mida carnet). Exposició dels motius de la sol•licitud (extensió màxima, un foli). Currículum vitae Document “llistat provisional d’assignatures a cursar a l’estranger i proposta d’equivalències”. Fotocòpia full de matrícula del curs Documentació relativa al coneixement d’idioma d’acord al Procediment d’Acreditació Lingüística. Check list segellada per l’Oficina de Relacions Internacionals de la Facultat. Expedient acadèmic (NOMÉS per alumnes procedents d’altres Centres o Universitats) Cal consultar la documentació addicional que pugui estar vinculada a cada plaça.

29 Presentació de les sol·licituds:
PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA FACULTAT. ERASMUS+ ESTUDIS I CONVENIS ESPECÍFICS Calendari Presentació de les sol·licituds: Del 09 de novembre al 09 de gener a qualsevol registre general de la UB (recomanem la Secretaria d’Estudiants i Docència de la Facultat d’Economia i Empresa). Resolució de les places: 22/02/2017 Acceptació/renúncia de les places assignades del 23 de febrer al 01 de març del 2017 Reassignació de places: del 02 al 08 de març del 2017 Acceptació/renúncia de les places reassignades del 09 al 14 de març del 2017 Resolució definitiva de les places: 20/03/2017 Excepcionalment es podran presentar fins al 31 de gener els documents següents (directament a l’ORI): confirmació del professor conforme s’ha superat una assignatura, en cas de no arribar als 60 ECTS, títols específics d’anglès (TOEFLS, IELTS, FCE, CAE, etc).

30 Resolució de les places: 22/02/2017
PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA FACULTAT. ERASMUS+ ESTUDIS I CONVENIS ESPECÍFICS RECORDA: Consultar les places a la nostra pàgina web i tenir en compte les indicacions esmentades alhora de realitzar la tria de places. Realitzar la sol·licitud de la plaça a través de l’aplicació SOP . Lliurar la documentació requerida al registre de la Secretaria d’Estudiants i Docència de la UB fins al 9 de gener del 2017. Et recomanem fer tots els tràmits abans de les vacances de nadal ja que si ho deixes tot per al 9 de gener (un dilluns després de vacances) i sorgeix algun problema hi ha molt poc marge per a solucionar-ho. Resolució de les places: 22/02/2017 Acceptació/renuncia de les places assignades: del 23 de febrer al 01 de març del 2017 Hi ha un període de reassignació pels estudiants que es quedin en llista d’espera. Es notificarà les instruccions a tots els estudiants afectats via i a la pàgina web de l’oficina.

31 PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA FACULTAT
PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA FACULTAT. ERASMUS+ ESTUDIS I CONVENIS ESPECÍFICS Excepcionalment es podran presentar fins al 31 de gener els documents següents (directament a l’ORI): confirmació del professor conforme s’ha superat una assignatura en cas de no arribar als 60 ECTS, títols específics d’anglès (TOEFLS, IELTS, CAE, etc). En cas de no fer-ho i mancar algun d’aquests documents passat el 31 de gener la sol·licitud es considerarà exclosa. Per la presentació de títols oficials d’idioma: cal dur l’original i la fotocòpia, a l’ORI et compulsarem la fotocòpia per adjuntar-la a la sol·licitud i et podràs quedar l’original. En cas que hagis fet un examen d’algun títol específic d’idioma i encara no tinguis el certificat però si la nota a l’intranet podràs dur un pantallazo i a l’ORI, un cop hagis entrat a l’intranet i veiem que és correcte, et segellarem la impressió de la pantalla que ens hagis aportat, que podràs adjuntar a la sol·licitud. Sol·licituds conjuntes: es poden realitzar sol·licituds conjuntes, però s’ha de tenir en compte que la nota de tall serà la del membre del grup que la tingui més baixa i no es garanteix la plaça pels membres amb la nota de tall més alta.

32 PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA FACULTAT
PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA FACULTAT. ERASMUS+ ESTUDIS I CONVENIS ESPECÍFICS Erasmus+ estudis L’ajut Erasmus+ estudis preveu diferents dotacions segons el país de destinació: Grup 1: Àustria, Dinamarca, Finlàndia, França, Irlanda, Itàlia, Liechtenstein, Noruega, Regne Unit i Suècia (300€/mes). Grup 2: Alemanya, Bèlgica, Xipre, Croàcia, Eslovènia, Espanya, Grècia, Islàndia, Luxemburg, Països Baixos, Portugal, República Txeca i Turquia (250€/mes). Grup 3: Bulgària, Eslovàquia, Estònia, Hongria, Letònia, Lituània, Malta, Polònia, Romania i antiga República Iugoslava de Macedònia (200€/mes). El finançament per estades per estudis és per un mínim de 3 mesos i un màxim de 7 mesos. Les estades de durada superior no rebran finançament per la diferència de mesos. En cas de ser becat pel MECD (beca general) el curs acadèmic en el qual es presenta la sol·licitud (el curs anterior al qual es realitza la mobilitat) es disposarà d’un suplement de 100 euros a les quantitats anteriorment especificades. Es poden optar addicionalment a les beques AGAUR (200 euros al mes, fins un màxim de 6 mesos) i del Vicerectorat de la UB (un pagament únic de 200 euros) però no estan garantides, s’assignen habitualment en funció de l’expedient acadèmic i del nivell d’idioma. Convenis Específics Tot i que no hi hagi una beca específica associada i garantida per a aquest programa cal recordar que l’estudiant està exempt del pagament de la matrícula a la universitat estrangera. Es pot optar a les beques AGAUR (200 euros al mes, fins un màxim de 6 mesos), del Vicerectorat de la UB (per universitats europees, un pagament únic de 200 euros; per universitats de la resta del món, un pagament únic de 1000 euros.) i Santander (pagament únic de 3000 euros, només per a universitats de Centre-Amèrica, Sud-Amèrica i Mèxic que entrin al programa Beques Santander. El següent llistat et servirà a mode d'orientació, tot i que pot variar d'un any per a un altre: Beca Santander). Cap d’aquestes beques està garantides, s’assignen habitualment en funció de l’expedient acadèmic i del nivell d’idioma i cal esperar a l’obertura de les convocatòries (normalment al maig-juliol) ja que poden haver-hi canvis d’un any per a un altre. Ajuts econòmics La informació sobre els ajuts econòmics és en base a la convocatòria passada i serveix només a mode d’orientació.

33 CRITERIS DE SELECCIÓ: Graus:
PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA FACULTAT. ERASMUS+ ESTUDIS I CONVENIS ESPECÍFICS CRITERIS DE SELECCIÓ: Graus: És necessari complir amb els requisits específics de cada plaça (nivell d’idioma, títol específic de nivell d’idioma i/o nota mínima d’expedient acadèmic). La selecció es realitzarà en base a la mitjana de l’expedient acadèmic. En cas d’empat es considerarà el nivell d’idioma, la carta de motivació, el llistat provisional d’assignatures a cursar a l’estranger i el currículum. L’ordre de priorització de les places no afecta a l’assignació: sempre s’assigna a la persona amb la nota de tall més alta, independentment de l’ordre de preferència de la plaça. Màsters: La selecció es realitzarà tenint en compte els criteris establerts a la convocatòria general Erasmus + estudis, conjuntament amb l’aprofitament realitzat al màster així com aquells altres criteris que la comissió del màster pugui decidir.

34 Tres convocatòries durant el curs acadèmic:
PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA FACULTAT. ERASMUS+ PRÀCTIQUES Descripció: El programa Erasmus+ pràctiques forma part del paquet d’accions de la Unió Europea que pretén obrir l’experiència del programa Erasmus a altres àmbits de la formació universitària. El programa Erasmus Pràctiques té com a finalitat la realització de pràctiques en empreses, centres de formació, centres d’investigació i altres organitzacions de la Unió Europea i països associats. El Programa Erasmus pràctiques permet realitzar unes pràctiques empresarials a un dels 33 estats que composen la Unió Europea i els països associats al programa (Islàndia, Liechtenstein, Noruega, Turquia i l’Antiga República Iugoslava de Macedònia) i rebre una beca durant la realització de les mateixes. Programa per realitzar pràctiques a Europa. Adreçat a tots els estudiants de la Universitat de Barcelona (grau i màsters oficials), inclòs els estudiants de la Facultat d’Economia i Empresa. Tres convocatòries durant el curs acadèmic: Convocatòria actual: pràctiques SEM1, SEM2 i ANUALS del proper curs acadèmic 17/18 . Segona crida (setembre i octubre): pràctiques SEM2 del proper curs acadèmic 17/18 (a la segona crida no es poden optar als ajuts econòmics addicionals) Convocatòria d’estiu (abril): pràctiques estiu 2018. La informació actualitzada i la convocatòria es pot trobar a la següent pàgina web:

35 PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA FACULTAT. ERASMUS+ PRÀCTIQUES
REQUISITS DE LA CONVOCATÒRIA Estar matriculat a la Universitat de Barcelona en qualsevol dels ensenyaments homologats de grau o màster universitari, durant el curs acadèmic (exclosos Títols Propis i Postgraus). Els estudiants de grau hauran de tenir superats, com a mínim 60 crèdits (o el primer curs complet) de la titulació relacionada amb l’intercanvi en el moment de fer la sol·licitud. Els estudiants de màster universitari hauran de tenir matriculats, com a mínim 30 crèdits (o el primer semestre complet) de la titulació relacionada amb l’intercanvi en el moment de fer la sol·licitud i hauran d’acreditar la seva superació a l’inici de l’estada. Formalitzar la matrícula a la UB del curs Excepcionalment es pot realitzar la sol·licitud durant el darrer any del grau (estudiant matriculat a la UB en el moment de realitzar la sol·licitud) i realitzar les pràctiques durant el curs següent, en el qual ja es serà un estudiant graduat (convocatòries ordinàries per estudiants d’últim any). En aquest cas no serà necessari formalitzar matrícula a la UB el curs 2017/2018 però s’haurà d’aportar el resguard del títol de grau. En cas d’haver estat beneficiari d’una mobilitat Erasmus+ (estudis i/o pràctiques) amb anterioritat, el còmput total de la durada de la mobilitat per estudiant no pot ser superior a 12 mesos per cada cicle d’estudis (grau, màster). Els estudiants seleccionats podran realitzar estades d’un mínim de 2 mesos i un màxim de 12 mesos, els quals han de ser consecutius i dins del mateix curs acadèmic. 35

36 PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA FACULTAT. ERASMUS+ PRÀCTIQUES
INFORMACIÓ IMPORTANT La sol·licitud del programa Erasmus+ pràctiques implica només la sol·licitud de l’ajut econòmic. La cerca de l’empresa, institució o organisme on realitzar les pràctiques l’ha de realitzar l’estudiant. Cal tenir les pràctiques concretades amb l’empresa o institució durant el període de sol·licitud i cal tenir present que les pràctiques s’hauran de realitzar durant el període especificat per a la realització de les pràctiques. Les pràctiques han de ser curriculars*, per tant han de complir amb els requisits que estableix la Normativa de pràctiques acadèmiques externes de la Facultat d’Economia i Empresa pel que fa a la durada i les tasques. També cal tenir més de 150 crèdits superats en el moment d’iniciar la realització de les mateixes. En cas de no poder ser curriculars*, es denegarà i/o cancel·larà la participació al programa Erasmus+ pràctiques. Si es presenta la sol·licitud en la modalitat estudiant d’últim any (graduat durant el període de realització de les pràctiques) i es suspèn alguna assignatura s’haurà de renunciar a la beca Erasmus pràctiques. *A excepció dels estudiants que les realitzen un cop ja graduats 36

37 PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA FACULTAT. ERASMUS+ PRÀCTIQUES
CALENDARI DE LA CONVOCATÒRIA Convocatòria ordinària, curs 17/18 Convocatòria oberta (presentació de sol·licituds): del 9 de novembre del 2016 al 9 de gener del 2017. Període de realització de les pràctiques: durant el curs acadèmic 2017/2018 (de setembre del 2017 a juliol del 2018). Resolució: 22 de febrer del 2017 // Acceptació-renúncia: del 23 de febrer al 01 de març del 2017. 2ª crida (respecte a la del curs 17/18) Convocatòria oberta (presentació de sol·licituds): del 4 de setembre al 6 de novembre del 2017. Període de realització de les pràctiques: durant el segon semestre del curs 2017/2018 (gener-juliol 2018). Resolució: 21 de novembre del 2017 // Acceptació-renúncia: del 22 al 28 de novembre del 2017.  Convocatòria d’estiu (respecte a la del curs 17/18) Convocatòria oberta (presentació de sol·licituds): del 2 d’abril al 4 de maig del 2018. Període de realització de les pràctiques: de l’1 de juny al 15 de setembre del 2018. Resolució: 15 de maig del 2018 // Acceptació-renúncia: del 16 al 21 de maig del 2018. ESTUDIANTS D’ÚLTIM ANY -matriculats a la UB durant el període de sol·licitud i que vagin a ser graduats durant el període de realització de les pràctiques- Convocatòria ordinària, curs 17/18 estudiants que es graduïn al febrer 2017 Període de realització de les pràctiques: de l’1 de juny del 2017 al 1 de juny del 2018. Convocatòria ordinària, 17/18 estudiants que es graduïn al juny o febrer del 2017 Convocatòria oberta (presentació de sol·licituds): del 3 d’abril al 5 de maig del 2017. Període de realització de les pràctiques: de l’1 de setembre de 2017 a l’1 de setembre de 2018. Resolució: 15 de maig del 2017 // Acceptació-renúncia: del 16 al 19 de maig 2017. 37

38 PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA FACULTAT. ERASMUS+ PRÀCTIQUES
Destinacions vàlides Estades de pràctiques a una institució pertanyent a un dels 33 estats que composen la Unió Europea i els països associats al programa (Islàndia, Liechtenstein, Noruega, Turquia i l’Antiga República Iugoslava de Macedònia). Les organitzacions d’acollida podran ser empreses (tota organització que realitzi una activitat econòmica en el sector públic o privat, de qualsevol dimensió, estatus jurídic i sector econòmic en el qual exerceixi l’activitat, fins i tot l’economia social) públiques o privades, centres de formació, centres d’investigació o altres organitzacions, incloent-hi les universitats. No són organitzacions d’acollida vàlides per al programa les institucions i agències europees i organismes que gestionen programes de la Comissió Europea ni les representacions diplomàtiques nacionals del país de l’estudiantat. Cerca de pràctiques Oficina de Carreres Professionals del teu centre: les oficines de pràctiques de les diferents facultats poden tenir pràctiques internacionals que puguin ser del teu interès. L’associació d’estudiants ESN ha creat el portal de pràctiques Erasmus Intern, que compta amb el recolzament i finançament de la Unió Europa, i que permet als estudiants europeus trobar pràctiques a empreses d’altres països de la Unió Europea: Erasmus Intern. Hi ha, també, diversos portals que centralitzen diferents ofertes de pràctiques a països estrangers: Feina UB, EuroBrussels, ErasmusUniversia o Google (o el que és el mateix, la World Wide Web) Contactes i iniciativa pròpia Criteris de selecció La selecció es realitzarà tenint en compte l'expedient acadèmic, el nivell d’idioma i la rellevància i durada de les pràctiques. Com a mèrits addicionals, en cas d’empat, es tindrà en compte el CV. 38

39 PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA FACULTAT. ERASMUS+ PRÀCTIQUES
Sol·licitud El procés de sol·licitud s’ha de realitzar a través de l’APLICATIU SOP. Caldrà omplir dins d’aquest aplicatiu el formulari de sol·licitud (clicar aplicació immediata). Tramitació i documentació Presentar a un registre de la UB (recomanem la secretaria de la Facultat d’Economia i Empresa) els documents següents: El formulari de sol·licitud degudament omplert i signat per l’estudiant. Fotografia mida carnet. Currículum vitae. Fotocòpia full de matrícula del curs o 2017/2018 per la segona convocatòria i la convocatòria d’estiu 2017/2018. Documentació relativa al coneixement d’idioma d’acord al Procediment d’Acreditació Lingüística. Document “Internship Confirmation”, degudament omplert i signat per la institució on es sol·liciti dur a terme la mobilitat de pràctiques, per cadascuna de les prioritats que es sol·licitin. Excepcionalment es podrà presentar fins al 31 de gener el document “Internship Confirmation” o els títols específics d’anglès (TOEFLS, IELTS, etc). En cas de no fer-ho i mancar algun d’aquests documents passat el 29 de gener la sol·licitud es considerarà exclosa.

40 PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA FACULTAT. ERASMUS+ PRÀCTIQUES
Ajuts econòmics Aquest ajut preveu diferents dotacions segons el país de destinació: Grup 1: Àustria, Dinamarca, Finlàndia, França, Irlanda, Itàlia, Liechtenstein, Noruega, Regne Unit i Suècia. (400€/mes). Grup 2: Alemanya, Bèlgica, Xipre, Croàcia, Eslovènia, Espanya, Grècia, Islàndia, Luxemburg, Països Baixos, Portugal, República Txeca i Turquia (350€/mes). Grup 3: Bulgària, Eslovàquia, Estònia, Hongria, Letònia, Lituània, Malta, Polònia, Romania i antiga República Iugoslava de Macedònia (300€/mes). El finançament per estades per pràctiques és per un mínim de 2 mesos i un màxim de 3 mesos. Les estades de durada superior no rebran finançament per la diferència de mesos. Per gaudir de l’ajut Erasmus+ caldrà realitzar tots els tràmits pertinents un cop es tingui assignada la plaça. Es poden optar addicionalment a les beques AGAUR (200 euros al mes, fins un màxim de 6 mesos) i del Vicerectorat de la UB (un pagament únic de 200 euros) però no estan garantides, s’assignen habitualment en funció de l’expedient acadèmic i del nivell d’idioma i cal esperar a l’obertura de les convocatòries (normalment al maig-juliol) ja que poden haver-hi canvis d’un any per a un altre. Cal tenir en compte que només hi ha garantit que es puguin sol·licitar les beques addicionals si es realitza la sol·licitud en la convocatòria ordinària de novembre/desembre. Per a la segona crida i la convocatòria d’abril maig només es podran optar als ajuts addicionals si s’obren posteriorment a la selecció dels estudiants. És possible que els estudiants que facin les pràctiques un cop ja graduats no puguin optar a les beques addicionals. La informació sobre els ajuts econòmics és en base a la convocatòria passada i serveix només a mode d’orientació.

41 Convenis Generals, BCA, CINDA i Erasmus + KA107
Facultat d’Economia i Empresa Convenis Generals, BCA, CINDA i Erasmus + KA107 CONVOCATÒRIA de MOBILITAT CURS ACADÈMIC 2017/2018

42 Programa d’intercanvi amb diferents universitats d’arreu del món.
PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA UB. CONVENIS GENERALS Descripció: La Universitat de Barcelona té signats acords específics de mobilitat d’estudiants amb diferents universitats d’arreu del món que realitzar una estada acadèmica sota unes característiques similars a les del programa Erasmus (exempció de pagament de la matrícula a la universitat estrangera i reconeixement dels cursos realitzats a l’estranger, sempre que es segueixin els tràmits pertinents per a fer-ho). Programa d’intercanvi amb diferents universitats d’arreu del món. Adreçat a tots els estudiants de la Universitat de Barcelona (grau i màsters oficials), inclòs els estudiants de la Facultat d’Economia i Empresa. Convocatòria única (actual): intercanvis de SEM1, SEM2 i ANUAL pel proper curs acadèmic 17/18. A la sol·licitud es pot posar fins a 3 places, ordenades per ordre de preferència. No posis places que no vulguis acceptar! La informació actualitzada i la convocatòria es pot trobar a la següent pàgina web: Com que les places no estan definides en funció de l’àrea d’estudi, cal que t'asseguris que la universitat a la que vols anar ofereix una carrera similar a la teva i cursos que s'adeqüin als del teu ensenyament.

43 Alemanya Corea del Sud Perú Argentina EUA Portugal Austràlia Finlàndia
PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA UB. CONVENIS GENERALS La Universitat de Barcelona té acords signats amb universitats dels següents països: Alemanya Corea del Sud Perú Argentina EUA Portugal Austràlia Finlàndia Rússia Àustria França Suïssa Brasil Hongria Xile Canadà Japó Xina Colòmbia Mèxic

44 REQUISITS: PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA UB. CONVENIS GENERALS
Estar matriculat a la Universitat de Barcelona en qualsevol dels ensenyaments homologats de grau o màster universitari durant el curs acadèmic No es podrà sol·licitar una plaça de mobilitat en convenis generals, en aquelles institucions amb les quals la Facultat en la què està matriculat l’estudiant i sol·licita la plaça tingui signat un conveni específic d’intercanvi d’estudiants o un conveni Erasmus+ pel mateix ensenyament. Els estudiants de grau hauran de tenir superats, com a mínim 60 crèdits ECTS (o el primer curs complet) de la titulació relacionada amb l’intercanvi en el moment de fer la sol·licitud. Els estudiants de màster universitari hauran de tenir matriculats, com a mínim 30 crèdits ECTS (o el primer curs complet) de la titulació relacionada amb l’intercanvi en el moment de fer la sol·licitud i hauran d’acreditar la seva superació a l’inici de l’estada. En cas que sigui necessari, acreditar un nivell de capacitació lingüística suficient per al seguiment de les activitats que es duran a terme a la universitat de destí. Cal comprovar el nivell d’idioma exigit per a cada plaça a l’annex 1 de la convocatòria.

45 PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA UB. CONVENIS GENERALS
Places Cal consultar l’oferta de places al següent enllaç: Aplicatiu SOP (com a criteri de cerca només cal entrar els camps programa d’intercanvi “convenis generals”, facultat “OMPI” i l’any acadèmic). La selecció de places és molt important! Consulta atentament els requisits d’idioma i l’altra informació important de la plaça a l’Annex 1 de la convocatòria: Annex I Convenis Generals. Consulta també les indicacions sobre com fer la tria de places. Tramitació i documentació La sol•licitud l’haureu de realitzar a través de l’aplicatiu SOP i lliurar-la impresa a un registre general de la UB juntament amb la documentació següent, sens perjudici de la documentació addicional que s’estableixi en l’Annex 1 de la convocatòria: Imprès de sol•licitud signat per l’alumne i fotografia recent (mida carnet). Currículum vitae Document d’Equivalència Acadèmica (DEA) per a cada prioritat sol·licitada, signat pel Responsable de la ORI de la Facultat, pel Cap d’Estudis i pel propi estudiant. Expedient acadèmic (es pot sol·licitar, sense cap tipus de cost, a través del campus virtual o secretaria) En cas que sigui necessari, acreditació del nivell d’idioma d’acord amb el que especifica l’Annex I d’aquesta convocatòria.

46 PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA UB. CONVENIS GENERALS
Calendari Presentació de les sol·licituds del 09 de novembre al 09 de gener a qualsevol registre general de la UB. Resolució de les places: 22/02/2017 Acceptació/renúncia de les places assignades: del 23 de febrer al 01 de març del 2017 Resolució definitiva de les places: 20/03/2017 Tot i que no hi hagi una beca específica associada i garantida per a aquest programa cal recordar que l’estudiant està exempt del pagament de la matrícula a la universitat estrangera. Es pot optar a les beques AGAUR (200 euros al mes, fins un màxim de 6 mesos), del Vicerectorat de la UB (per universitats europees, un pagament únic de 200 euros; per universitats de la resta del món, un pagament únic de 1000 euros.) i Santander (pagament únic de 3000 euros, només per a universitats de Centre-Amèrica, Sud-Amèrica i Mèxic que entrin al programa Beques Santander. El següent llistat et servirà a mode d'orientació, tot i que pot variar d'un any per a un altre: Beca Santander). Cap d’aquestes beques està garantides, s’assignen habitualment en funció de l’expedient acadèmic i del nivell d’idioma i cal esperar a l’obertura de les convocatòries (normalment al maig-juliol) ja que poden haver-hi canvis d’un any per a un altre. Ajuts econòmics La informació sobre els ajuts econòmics és en base a la convocatòria passada i serveix només a mode d’orientació.

47 PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA UB. CONVENIS GENERALS
CRITERIS DE SELECCIÓ: En la selecció dels estudiants de les places de mobilitat d’intercanvi es valoren, sens perjudici del que s’especifiqui en l’Annex 1 de la convocatòria: Expedient acadèmic. El nivell de coneixement d’idiomes suficient per al seguiment de les activitats a la universitat de destí; Relació de crèdits matriculats i superats el darrer any acadèmic. En cas d’empat, es tindrà en compte el currículum vitae i l’exposició de motius.

48 Dues convocatòries durant el curs acadèmic:
PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA UB. CINDA Descripció: El Centre Interuniversitari de Desenvolupament (Centro Interuniversitario de Desarrollo, CINDA), és una institució acadèmica internacional integrada per les universitats més importants d’Amèrica Llatina i Europa, i una de les accions que desenvolupa és la mobilitat estudiantil. El programa CINDA permet als estudiants d’algunes de les facultats de la UB realitzar una estada acadèmica a una de les universitats de Centre i Sud Amèrica que hi formen part sota unes característiques similars a les del programa Erasmus (exempció de pagament de la matrícula a la universitat estrangera i reconeixement dels cursos realitzats a l’estranger, sempre que es segueixin els tràmits pertinents per a fer-ho). Programa d’intercanvi amb diferents universitats de Centre i Sud-Amèrica. Adreçat als estudiants de diferents Facultats de la Universitat de Barcelona Barcelona (grau i màsters oficials), inclòs els estudiants de la Facultat d’Economia i Empresa. Dues convocatòries durant el curs acadèmic: Convocatòria actual: intercanvis només SEM1 curs 17/18. Segona crida (mitjans/finals de setembre o octubre): intercanvis només SEM2 curs 17/18 (a la segona crida no es poden optar als ajuts econòmics). A la sol·licitud es pot posar fins a 3 places, ordenades per ordre de preferència. No posis places que no vulguis acceptar! La informació actualitzada i les convocatòries es pot trobar a la següent pàgina web: Podeu consultar les places a la web del programa, cal que indiqueu l’àrea d’estudi i el país:

49 Argentina Equador República Dominicana Bolívia Mèxic Uruguai Brasil
PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA UB. CINDA El programa CINDA permet realitzar estades acadèmiques a universitats dels següents països: Argentina Equador República Dominicana Bolívia Mèxic Uruguai Brasil Panamà Veneçuela Colòmbia Paraguai Xile Costa Rica Perú

50 REQUISITS: PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA UB. CINDA
Estar matriculat a la Universitat de Barcelona en qualsevol dels ensenyaments homologats de grau o màster universitari durant el curs acadèmic en qualsevol de les facultats de la UB (excepte Medicina, Odontologia i Filologia). Els estudiants de grau hauran de tenir superats, com a mínim 60 crèdits ECTS (o el primer curs complet) de la titulació relacionada amb l’intercanvi en el moment de fer la sol·licitud. Els estudiants de màster universitari hauran de tenir matriculats, com a mínim 30 crèdits ECTS (o el primer curs complet) de la titulació relacionada amb l’intercanvi en el moment de fer la sol·licitud i hauran d’acreditar la seva superació a l’inici de l’estada. Acreditar un nivell de capacitació lingüística suficient per al seguiment de les activitats que es duran a terme a la universitat de destinació, només per estades en universitats brasileres.

51 PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA UB. CINDA
Places Cal consultar l’oferta de places a la pàgina web del programa CINDA: Web del Programa CINDA (com a criteri de cerca cal entrar la teva àrea d’estudi i el país al que estàs interessat a anar). A l’aplicatiu SOP només s’ha de fer la sol·licitud, no la cerca de places, ja que l’aplicatiu SOP no discerneix per ensenyaments o període de l’intercanvi (només SEM1 en aquesta convocatòria). La selecció de places és molt important! Consulta també les indicacions sobre com fer la tria de places. Tramitació i documentació La sol•licitud l’haureu de realitzar a través de l’aplicatiu SOP i lliurar a un registre general de la UB la documentació següent: Imprès de sol•licitud signat per l’alumne i fotografia recent (mida carnet). La Ficha de solicitud de participación 2017 de conformitat amb el model normalitzat. La Ficha de reconocimiento académico 2017 de conformitat amb el model normalitzat amb la proposta de cursos a realitzar i signatura per part de l’estudiant i la signatura dels responsables acadèmics de la mobilitat. Expedient Acadèmic (s’ha de sol·licitar a la Secretaria del centre, sense cost i en castellà). En el cas d’estudiants de màster universitari, a més hauran d’adjuntar la fotocòpia compulsada de l’expedient acadèmic de l’ensenyament realitzat prèviament. Acreditació del nivell d’idioma, en cas que sigui necessari, d’acord al procediment d’Acreditació Lingüística. Currículum vitae

52 PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA UB. CINDA
Calendari Presentació de les sol·licituds del 09 de novembre al 09 de gener a qualsevol registre general de la UB. Resolució de les places: 03/02/2017 Acceptació/renúncia de les places assignades: del 06 al 13 de febrer del 2017 Termini per a les acceptacions de les universitats d’acollida: 11/03/2017 Resolució definitiva de les places: 20/03/2017 Ajuts econòmics Tot i que no hi hagi una beca específica associada i garantida per a aquest programa cal recordar que l’estudiant està exempt del pagament de la matrícula a la universitat estrangera. Es pot optar a les beques AGAUR (200 euros al mes, fins un màxim de 6 mesos), del Vicerectorat de la UB (per universitats europees, un pagament únic de 200 euros; per universitats de la resta del món, un pagament únic de 1000 euros.) i Santander (pagament únic de 3000 euros, només per a universitats de Centre-Amèrica, Sud-Amèrica i Mèxic que entrin al programa Beques Santander. El següent llistat et servirà a mode d'orientació, tot i que pot variar d'un any per a un altre: Beca Santander). Cap d’aquestes beques està garantides, s’assignen habitualment en funció de l’expedient acadèmic i del nivell d’idioma i cal esperar a l’obertura de les convocatòries (normalment al maig-juliol) ja que poden haver-hi canvis d’un any per a un altre. La informació sobre els ajuts econòmics és en base a la convocatòria passada i serveix només a mode d’orientació.

53 CRITERIS DE SELECCIÓ: PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA UB. CINDA
En la selecció dels estudiants i la priorització de les places de mobilitat es valoren: L’expedient acadèmic El nivell de coneixement d’idiomes suficient per al seguiment de les activitats a la universitat de destinació. Les places disponibles de les universitats de la xarxa i distribució equitativa de les mobilitats entre països. Distribució equitativa de les mobilitats entre els centres de la Universitat de Barcelona. En cas d’empat es tindran en compte: l’exposició de motius de la sol·licitud d’una plaça de mobilitat; currículum Vitae.

54 Programa d’intercanvi amb diferents universitats de d’Estats Units.
PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA UB. BCA Descripció: El programa BRETHREN COLLEGES ABROAD (BCA) és un programa de mobilitat que permet als estudiants de qualsevol de les facultats de la UB realitzar una estada acadèmica a una de les universitats que formen part del consorci i que es troben als Estats Units, sota unes característiques similars a les del programa Erasmus (Erasmus (exempció de pagament de la matrícula a la universitat estrangera i reconeixement dels cursos realitzats a l’estranger, sempre que es segueixin els tràmits pertinents per a fer-ho). Programa d’intercanvi amb diferents universitats de d’Estats Units. Adreçat a tots els estudiants de la Universitat de Barcelona, inclòs els estudiants de la Facultat d’Economia i Empresa (només Graus). Convocatòria única (actual): intercanvis de SEM1, SEM2 i ANUAL pel proper curs acadèmic 17/18, 6-8 places de mobilitat. No es trien places. L’alumnat interessat en el programa haurà d’estar disposat a marxar a qualsevol de les 6 universitats que formen el consorci BCA. La informació actualitzada i la convocatòria es pot trobar a la següent pàgina web: Programa gestionat per l’Oficina BCA de la Facultat de Geografia i Història.

55 PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA UB. BCA
El nombre de places és de 6 a 8 per a tota la UB. L’alumnat interessat en el programa haurà d’estar disposat a marxar a qualsevol de les 6 universitats que formen el consorci BCA. Les universitats participants són: Bridgewater College (Virgínia) Elizabethtown College (Pensilvània) Juniata College (Pensilvània) La Verne University (Califòrnia) Manchester College (Indiana) McPherson College (Kansas) Places Calendari tramitació i documentació Documentació a presentar a l’oficina del BCA del 10 de novembre del 2016 al 8 de febrer del 2017: Imprès de sol·licitud. Cal que almenys les tres primeres pàgines estiguin omplertes a ordinador. Fotocòpia compulsada de l’expedient acadèmic. Tres cartes de recomanació de professors de la UB (en anglès). Redacció en anglès sobre “What are your academic and personal motivations for studying in the US through BCA?” Resultat obtingut a l’examen del TOEFL.

56 PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA UB. BCA
Lliurament de sol·licituds a: Oficina BCA: Oficina BCA – Despatx 2094 Facultat de Geografia i Història C/ Montalegre, 6-8 08001 Barcelona. Tfn: Oficina BCA Ajuts econòmics La beca està íntegrament destinada a finançar les despeses de matrícula a aquestes universitats americanes (que oscil·la entre $ i $45.000). Així doncs, cal recordar que l’estudiant està exempt del pagament de la matrícula a la universitat estrangera. A més es pot optar a la beca AGAUR (200 euros al mes, fins un màxim de 6 mesos). No obstant, aquesta beca no està garantida, s’assigna habitualment en funció de l’expedient acadèmic i del nivell d’idioma i cal esperar a l’obertura de la convocatòria (normalment al maig-juliol) ja que poden haver-hi canvis d’un any per a un altre. La informació sobre els ajuts econòmics és en base a la convocatòria passada i serveix només a mode d’orientació.

57 CRITERIS DE SELECCIÓ: La selecció es basarà en: L’expedient acadèmic
PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA UB. BCA CRITERIS DE SELECCIÓ: La selecció es basarà en: L’expedient acadèmic El resultat del TOEFL El parer de la directora del centre d’estudis del BCA arran d’una entrevista en anglès amb cada candidat.

58 Programa d’intercanvi amb diferents universitats d’arreu del món.
PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA UB. ERASMUS+ KA107 Descripció: El programa Erasmus+ KA107 forma part del paquet d’accions de la Unió Europea que pretén obrir l’experiència del programa Erasmus a universitats fora de l’àmbit de la Unió Europea mitjançant beques i promovent la cooperació acadèmica entre Europa i la resta del món. Permet realitzar una estada acadèmica sota unes característiques similars a les del programa Erasmus (exempció de pagament de la matrícula a la universitat estrangera i reconeixement dels cursos realitzats a l’estranger, sempre que es segueixin els tràmits pertinents per a fer-ho). Programa d’intercanvi amb diferents universitats d’arreu del món. Adreçat a tots els estudiants de la Universitat de Barcelona (grau i màsters oficials), inclòs els estudiants de la Facultat d’Economia i Empresa. Convocatòria única (actual): intercanvis de SEM1, SEM2 i ANUAL pel proper curs acadèmic 17/18. Es recomana però, estades semestrals de primer semestre. A la sol·licitud es pot posar fins a 3 places, ordenades per ordre de preferència. No posis places que no vulguis acceptar! La informació actualitzada i les convocatòries es pot trobar a la següent pàgina web:

59 Bòsnia i Hercegovina Jordània Rússia Territoris Palestins Ucraïna
PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA UB. ERASMUS+ KA107 El programa ERASMUS+ KA107 permet realitzar estades acadèmiques a universitats dels següents països: Bòsnia i Hercegovina Jordània Rússia Territoris Palestins Ucraïna

60 REQUISITS: PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA UB. ERASMUS+ KA107
Estar matriculat a la Universitat de Barcelona en qualsevol dels ensenyaments homologats de grau o màster universitari durant el curs acadèmic Els estudiants de grau hauran de tenir superats, com a mínim 60 crèdits ECTS (o el primer curs complet) de la titulació relacionada amb l’intercanvi en el moment de fer la sol·licitud. Els estudiants de màster universitari hauran de tenir matriculats, com a mínim 30 crèdits ECTS (o el primer curs complet) de la titulació relacionada amb l’intercanvi en el moment de fer la sol·licitud i hauran d’acreditar la seva superació a l’inici de l’estada. Acreditar un nivell de capacitació lingüística suficient per al seguiment de les activitats que es duran a terme a la universitat de destinació, en funció del què estigui establert en l’acord Erasmus+ per cada mobilitat.

61 PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA UB. ERASMUS+ KA107
Cal consultar l’oferta de places al següent enllaç: Aplicatiu SOP (com a criteri de cerca només cal entrar els camps programa d’intercanvi “Erasmus+ KA107”, facultat “OMPI” i l’any acadèmic). La selecció de places és molt important! Consulta atentament els requisits d’idioma i l’altra informació important de la plaça que hi ha indicada a l’aplicatiu SOP. Consulta també les indicacions sobre com fer la tria de places Places Tramitació i documentació La sol•licitud l’haureu de realitzar a través de l’aplicatiu SOP i lliurar-la impresa a un registre general de la UB juntament amb la documentació: Imprès de sol•licitud signat per l’alumne i fotografia recent (mida carnet). Currículum vitae Acreditació del nivell de coneixement de l’idioma d’acord al Procediment d’Acreditació Lingüística. Carta de motivació.

62 PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA UB. ERASMUS+ KA107
Calendari Presentació de les sol·licituds del 09 de novembre al 09 de gener a qualsevol registre general de la UB. Resolució de les places: 22/02/2017 Acceptació/renúncia de les places assignades: del 23 de febrer al 01 de març del 2017 Resolució definitiva de les places: 20/03/2017 Ajuts econòmics El Programa Erasmus+ KA107 té associat a l’assignació de la plaça la dotació d’un ajut econòmic mensual. Aquest ajut és d’uns 650 euros mensuals més despeses de viatge (quantitats fixes segons kilòmetres). El finançament és per un semestre (5 mesos) d’estada. Les estades de durada superior no rebran finançament per la diferència de mesos. Es pot optar addicionalment a la beca AGAUR (200 euros al mes, fins un màxim de 6 mesos). No obstant, no està garantida, s’assigna habitualment en funció de l’expedient acadèmic i del nivell d’idioma i cal esperar a l’obertura de la convocatòria (normalment al maig-juliol) ja que pot haver-hi canvis d’un any per a un altre. La informació sobre els ajuts econòmics és en base a la convocatòria passada i serveix només a mode d’orientació.

63 CRITERIS DE SELECCIÓ: PROGRAMES DE MOBILITAT DE LA UB. ERASMUS+ KA107
En la selecció dels estudiants i la priorització de les places de mobilitat es valoren: Expedient acadèmic. El nivell de coneixement d’idiomes suficient per al seguiment de les activitats a la universitat de destí en funció del què estigui establert en l’acord Erasmus+ per cada mobilitat; Relació de crèdits matriculats i superats el darrer any acadèmic. En cas d’empat, es tindrà en compte el currículum vitae i l’exposició de motius.

64 Ajuts econòmics CONVOCATÒRIA de MOBILITAT CURS ACADÈMIC 2017/2018
Facultat d’Economia i Empresa Ajuts econòmics CONVOCATÒRIA de MOBILITAT CURS ACADÈMIC 2017/2018

65 PROGRAMES DE MOBILITAT INTERNACIONAL. AJUTS ECONÒMICS
Pots trobar tota la informació sobre els diferents ajuts econòmics a la secció “funcionament” de la nostra pàgina web i als següents enllaços: Erasmus+ estudis i Pràctiques Erasmus+ KA107 Convenis Generals, Convenis Específics i CINDA: Només els programes Erasmus+ estudis, pràctiques i Erasmus+ KA107 tenen associat un ajut econòmic a la mobilitat. Tot i que oficialment no està garantit i depèn de l’assignació anual que rebi el ministeri i el nombre de mobilitats assignades, de moment i d’acord a la nostra experiència, tots els estudiants que han participat al programa durant els darrers anys han gaudit d’aquest ajut. Cal realitzar tots els tràmits vinculats a la beca per gaudir-la (learning agreement, certificat d’arribada i estada, OLS, etc).

66 Ajuts que es poden sol·licitar per a aquests programes:
PROGRAMES DE MOBILITAT INTERNACIONAL. AJUTS ECONÒMICS Per a tots els programes es pot optar a altres beques, tot i que cap d’elles està garantida i s’assignen habitualment en funció de l’expedient acadèmic i del nivell d’idioma. La informació sobre les mateixes és orientativa en base a l’experiència dels anys anteriors, però pot variar d’un any rere un altre. Cal fer les sol·licituds corresponents quan s’obren les convocatòries. Ajuts que es poden sol·licitar per a aquests programes: Beca AGAUR: 200 euros al mes, fins un màxim de 6 mesos (es pot sol·licitar en tots els programes menys Erasmus+ pràctique per graduats). Beca del Vicerectorat de la UB: En funció del país de destinació. Per universitats europees, pagament únic de 200 euros; per universitats de la resta del món, pagament únic de 1000 euros (es pot sol·licitar en tots els programes menys BCA i Erasmus+ KA107). Beca Santander: pagament únic de 3000 euros, només per universitats de Centre i Sud-Amèrica incloses al següent llistat: Beca Santander (només per a aquells programes que tenen mobilitat amb alguna de les unievrsitats de la llista). En el cas de les convocatòries de CINDA o Erasmus+ pràctiques que queden fora del període ordinari (l’actual) no es podrà optar als ajust addicionals aquí descrits.

67 Oficina de Mobilitat i Programes Internacionals
PROGRAMES DE MOBILITAT INTERNACIONAL. CONTACTE Oficina de Mobilitat i Programes Internacionals Convenis generals, CINDA, Erasmus+ KA107 Ubicació: Pavelló Rosa, Recinte de Maternitat Horari de atenció: Matí: Dilluns - Divendres (9h a 14h) Dades de contacte: Telèfon: Correu electrònic: Pàgina web de l’OMPI:

68 Oficina de Relacions Internacionals
PROGRAMES DE MOBILITAT INTERNACIONAL. CONTACTE Oficina de Relacions Internacionals Erasmus+ estudis i pràctiques i Convenis específics Ubicació: Àrea de Relacions Externes (Facultat d’Economia i Empresa) Horari de atenció: Matí: Dilluns - Divendres (10h a 14h) Tarda: Dilluns - Dijous (16h a 19h) Dades de contacte: Telèfon: Correu electrònic: Facebook: Pàgina web de l’ORI


Descargar ppt "PROGRAMES DE MOBILITAT INTERNACIONAL CURS ACADÈMIC 2017/2018"

Presentaciones similares


Anuncios Google