La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

1 u n i t a t Sistemes informàtics. Treball en xarxa.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "1 u n i t a t Sistemes informàtics. Treball en xarxa."— Transcripción de la presentación:

1 1 u n i t a t Sistemes informàtics. Treball en xarxa

2

3 Equips informàtics Elements software Sistema operatiu
Un equip informàtic és una màquina capaç d’inserir al seu sistema un conjunt de dades, operar-hi en funció d’unes instruccions emmagatzemades i retornar els resultats d’aquestes operacions. Elements software El software és la part lògica de l’ordinador, el conjunt de programes instal·lats a l’ordinador i que permeten gestionar el sistema informàtic. Sistema operatiu El software proporciona una interfície amb la missió d’ajudar l’usuari a gestionar l’equip de manera transparent, ja que s’encarregarà de guardar els seus fitxers sense preocupar-se del que internament succeeix al hardware de l’ordinador. Elements hardware El hardware és la part física d’un ordinador, el conjunt de components o elements físics d’un equip: processador, discs durs, memòria RAM, etc. Placa base, processador, memòria RAM, discs durs, la BIOS, els busos, targetes d`expansió.

4 Tots els ports tenen com a interfície a l’exterior un connector.
Ports de comunicació Sortida que té l’equip informàtic a la part del darrere o del davant i que permet intercanviar dades amb una dispositiu hardware. Tots els ports tenen com a interfície a l’exterior un connector. Sèrie i paral·lel Ports antics de comunicació actualment desbancats per l’USB. PS/2 Ports antics circulars de connexió de teclat i ratolí. USB És el més estès actualment per a la connexió de perifèrics a l’ordinador. FireWire Port sèrie que realitza comunicacions a gran velocitat. Àudio i vídeo Ports antics de comunicació actualment desbancats per l’USB.

5 Ports de comunicació Àudio i vídeo En el cas del vídeo, existeixen un port VGA per a la connexió de vídeo analògic i el port DVI i HDMI, en el cas de monitors digitals. Per a les sortides d’àudio, hi ha tres connectors minijack identificats pels seus colors: blau, verd i rosa. Comunicació externa Es troben al port RJ11, usat per connectar el cable de telefonia, i el port RJ45, per comunicar el nostre ordinador amb altres equips i dispositius de comunicació mitjançant cables de xarxa d’àrea local.

6 Funcions bàsiques del sistema operatiu Windows 8.1
Coordinar el funcionament de tot l’equip i gestionar els seus components hardware Proporcionar a l’usuari una interfície de comunicació fàcil i transparent amb l’ordinador Proporcionar el suport necessari per a la resta d’aplicacions instal·lades Gestionar la memòria Windows Linux

7 Parts més importants de Windows
Pantalla d’inici En arrencar Windows 8.1, el primer que sol·licita és la identificació d’usuari. Per accedir a aquesta barra, hi ha dues maneres de fer-ho: cal pressionar amb el dit a la part dreta de la pantalla de l’ordinador i es mou cap a l’esquerra o bé, amb el ratolí, cal situar-se a l’extrem superior dret i fer lliscar cap avall. Barra d’accés a tasques L’escriptori de Windows és el lloc on s’executen els programes i on es troba la barra de tasques i el botó Inici. Escriptori La barra de tasques es troba situada a la part inferior de l’escriptori i mostra els programes i les apps que s’estan executant a l’equip. Barra de tasques Moure’s per Windows 8.1 En Windows 8.1, es poden fer les mateixes tasques de tres formes diferents: amb el dit, amb el ratolí o amb el teclat.

8 Altres sistemes operatius. Linux
Linux és un sistema operatiu lliure, de forma que és possible utilitzar-lo, modificar-lo i redistribuir-lo lliurement. A més, totes les modificacions del sistema operatiu base es denominen distribucions i queden acollides a la mateixa llicència, generalment denominada GNU (General Public License). Menú Aplicacions, Menú Llocs, Menú Sistema, Accessos directes, Aplicacions residents, Surt. Finestra principal

9 Mitjans de transmissió Dispositius de connexió
Treball en xarxa Una xarxa d’ordinadors és un conjunt d’equips interconnectats entre si mitjançant cables o ones. Ordinadors de la xarxa amb hardware d’alt nivell i un software específic per centralitzar i controlar la xarxa. Servidors Estacions de treball Són els equips informàtics utilitzats pels usuaris de la xarxa. La informació arriba d’una a una altra a través dels mitjans de transmissió. Mitjans de transmissió És la forma de comunicació (mitjançant cablejat o ones). Hardware que permet crear la xarxa i distribuir els senyals, com el cablejat, les targetes de xarxa, etc. Dispositius de connexió Software de la xarxa Programa instal·lat amb el sistema operatiu que permet configurar els paràmetres necessaris per al funcionament de la xarxa. Perifèrics Es comuniquen amb totes les estacions de treball per evitar duplicar recursos.

10 Seguretat Firewall Windows té el seu propi firewall (o tallafocs), amb la missió de detenir els atacs de cucs i hackers a l’ordinador mitjançant el control dels ports software que es mantenen oberts en connectar-se a una xarxa. Generalment, està activat per defecte. Antivirus Programa que detecta i elimina els virus, que són programes que s’autoreprodueixen i ocasionen danys en les dades o roben informació. Es pot utilitzar l’antivirus Windows Defender, que ve amb el sistema operatiu, o descarregar-ne un altre de llicència lliure com Avast!, AVG, Avira, etc. Antimalware Programa que protegeix contra el software no desitjat, intrusiu, hostil o molest que mostra publicitat no desitjada i alenteix l’equip.


Descargar ppt "1 u n i t a t Sistemes informàtics. Treball en xarxa."

Presentaciones similares


Anuncios Google