La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Aquest salm consta de tres parts. La primera és un breu himne al Creador (vv. 1-2). La segona, de to sapiencial, enumera les condicions morals que.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Aquest salm consta de tres parts. La primera és un breu himne al Creador (vv. 1-2). La segona, de to sapiencial, enumera les condicions morals que."— Transcripción de la presentación:

1

2

3 Aquest salm consta de tres parts.
La primera és un breu himne al Creador (vv. 1-2). La segona, de to sapiencial, enumera les condicions morals que ha de reunir el qui s’acosta al recinte sagrat (vv. 3-6) En la darrera part (vv. 7-10), ressona un diàleg entre dos cors, davant les portes del santuari. La vinculació d’aquestes tres parts apareix tot seguit, si es té en compte l’acció litúrgica que servia de marc al salm. La comunitat cultual, reunida processionalment a l’entrada del Temple, es disposava a entrar-hi amb l’Arca de l’Aliança, tron del “Rei de la glòria”. En aquest moment, s’adreçava als fidels una instrucció, que es feia immediatament després del primer himne.

4 1. AMB ISRAEL 2. AMB JESÚS 3. AMB EL NOSTRE TEMPS
Aquest “salm del Regne” descriu l’entrada d’una processó al temple... És Javhè, el Déu creador de l’univers, el nostre Rei Jahvè, qui ve a prendre possessió del seu palau i de la seva ciutat. En aclamar-lo, Israel el feia regnar d’una manera efectiva i li professava submissió. 2. AMB JESÚS Un cop més, podem recitar aquest salm “amb Jesús”, ja que ningú millor que ell el va viure de veritat. Sembla que aquesta pàgina de l’Antic Testament hagi estat escrita per a Ell. “Qui pot pujar a la muntanya del Senyor?” “Ell, Jesús, l’home del cor sincer i les mans sense culpa, que en cap moment no lliurà la seva ànima als ídols d’aquest món, que va dir “sí”, quan era “sí”, sense recórrer a juraments inútils (Mt 5,33-37). 3. AMB EL NOSTRE TEMPS Cada un de nosaltres ha d’aplicar aquest salm a la seva pròpia situació. Aquest salm es canta el dia de Tots Sants. ¿Qui pot pujar al lloc sant de Déu, el cel? Resposta: Tots aquells que han viscut sota el signe de la consciència, de l’amor autèntic. Senyor, feu-nos dignes de la vostra santedat, vós que sou l’amor!

5 És del Senyor la terra i tot el que s’hi mou,
el món i tots els qui l’habiten. Li ha posat els fonaments dins els mars, i les bases, a les fonts dels rius.

6 - ¿Qui pot pujar a la muntanya del Senyor?
¿Qui pot estar-se al recinte sagrat?

7 El qui té el cor sincer i les mans sense culpa,
que no confia en els déus falsos, ni jura per ganes d’enganyar. Rebrà benediccions del Senyor, rebrà els favors del Déu que salva.

8 Aquests són els qui vénen a buscar-vos, Senyor,
per veure-us de cara, Déu de Jacob.

9 Portals, alceu les llindes; engrandiu-vos, portalades eternes,
que ha d’entrar el rei de la glòria!

10 ¿Qui és aquest rei de la glòria? És el Senyor, valent i poderós,
és el Senyor, victoriós en el combat.

11 Portals, alceu les llindes; engrandiu-vos, portalades eternes,
que ha d’entrar el rei de la glòria.

12 és aquest el rei de la glòria.
¿Qui és aquest rei de la glòria? És el Senyor, Déu de l’univers, és aquest el rei de la glòria.

13 Benvingut sigui el Rei de la glòria!
«És del Senyor la terra i tot el que s’hi mou, el món i tots els qui l’habiten. ¿Qui pot pujar a la muntanya del Senyor? ¿Qui pot estar-se al recinte sagrat?». La visió de la vostra majestat, Senyor, omple de reverència el meu esperit, i quan penso en la vostra grandesa m’aclapara el sentit de la meva petitesa i el pes de la meva indignitat. ¿Qui sóc jo per a presentar-me davant de vós, reclamar la vostra atenció, ser objecte del vostre amor? Heu vingut fins a mi. El do suprem de la intimitat. Camineu al meu costat, em preneu per la mà, em deixeu reclinar el cap sobre el vostre pit. El miracle de la proximitat, l’emoció de l’amistat, el triomf de la unitat. Ja no puc deixar que la meva timidesa, la meva indignitat o la meva mandra ens separin. Ara he d’aprendre el bonic i delicat art de viure al vostre costat. Per això necessito fe, ànim i magnanimitat. Necessito l’advertiment del vostre salm: “Portals, alceu les llindes, engrandiu-vos portalades eternes, que ha d’entrar el rei de la glòria!”. Vull obrir de bat a bat les portes del meu cor perquè pugueu entrar-hi amb la plenitud de la vostra presència. Benvingut sigui el Rei de la glòria!

14 Senyor de la terra, que ens heu donat en Crist el vostre verdader temple Feu-nos fidels als seus ensenyaments, perquè puguem gaudir del vostre favor; que tinguem sempre el cor net, les mans innocents, i que no confiem en els ídols Per Jesucrist, Senyor nostre.


Descargar ppt "Aquest salm consta de tres parts. La primera és un breu himne al Creador (vv. 1-2). La segona, de to sapiencial, enumera les condicions morals que."

Presentaciones similares


Anuncios Google