La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

El tema central d'aquest himne es torna a trobar en un grup de salms cultuals, denominats habitualment "Himnes a la reialesa del Senyor" (cf. Sl 46;

Presentaciones similares


Presentación del tema: "El tema central d'aquest himne es torna a trobar en un grup de salms cultuals, denominats habitualment "Himnes a la reialesa del Senyor" (cf. Sl 46;"— Transcripción de la presentación:

1

2

3 El tema central d'aquest himne es torna a trobar en un grup de salms cultuals, denominats habitualment "Himnes a la reialesa del Senyor" (cf. Sl 46; 95; 98). + Tots aquests poemes proclamen el Senyor com a Rei universal, destacant els diversos motius que fonamenten la seva reialesa. + En aquest cas, la sobirania del Senyor apareix fundada en l'acte de la creació i consolidació del món, que els vv. 3-4 descriuen —amb evidents reminiscències mitològiques— com una victòria divina sobre les forces del caos. + L’últim verset al·ludeix a la revelació concedida a Israel, perquè l'obra creadora de Déu és inseparable de les seves manifestacions salvífiques en la història.

4 1. AMB ISRAEL "Salm del Regne de Déu": El cosmos, del qual és rei, l'aclama a la seva manera: la terra, el mar... Ell és el Rei de la història, perquè va fer triomfar al seu poble (pas del Mar Roig, Déu domina les ones). Serà el Rei escatològic, mitjançant la seva victòria definitiva sobre totes les forces del mal "al llarg de tots els temps"... Totes les imatges són tretes del ritual d'entronització dels reis.)... Però, a diferència dels reis, Déu no rep la reialesa, ell ho és eternament, "des de sempre", "des del principi". 2. AMB JESÚS L'Església ens proposa aquest salm en la festa de "Crist Rei". L'evangeli relata com Jesús va ser interrogat per Pilat: "Tu ets el rei dels jueus?... Ell contestà: El meu Regne no és d'aquest món… Pilat insistí: Per tant, tu ets rei? Jesús respongué: Tu mateix ho dius: sóc rei. Jo per això he nascut i per això he vingut al món: per donar testimoni de la veritat. Tot aquell qui és de la veritat escolta la meva veu" (Jn 18,33-37). Molts textos de l'Antic Testament van anunciar el Messies com un "Rei", especialment el Llibre de Daniel (7,13-14), que es llegeix igualment en la missa de Crist Rei. 3. AMB EL NOSTRE TEMPS L'autor del salm 92 es meravella amb les belleses de la creació, que considerava com una mena de "mantell amb el qual Déu es revestia". La imatge és admirable. Ens suggereix, per una banda, que Déu creador ha de ser encara més bell que les meravelles que ha fet... I, per una altra, que la creació, paradoxalment, ens mostra i ens amaga alhora el Creador. Exercitem l'"oració" davant el bonic espectacle de la naturalesa, pensant en Aquell que n’és l’autor.

5 El Senyor és rei, va vestit de majestat.
El Senyor va vestit i cenyit de poder. Manté ferm tot el món, incommovible.

6 El vostre soli es manté des del principi,
vós sou des de sempre.

7 Les fonts de l’oceà, Senyor,
fan sentir el seu bramul, fan sentir el so de l’aigua.

8 Més que el bramul dels oceans,
més potent que les onades del mar, és potent a les altures el Senyor.

9 El vostre pacte és irrevocable;
la santedat, Senyor, escau a casa vostra al llarg de tots els temps.

10 EL SENYOR DE LES AIGÜES Contemplo amb temor reverent l'espectacle etern de les ones enfurismades d'una mar en rebel·lia, que s'abaten sense treva sobre les roques altives del penya-segat immòbil. El fragor creixent, la marea impetuosa, el xoc frontal, la fúria blanca, la fermesa estatuària, l'escuma rabiosa, l'arc de sant Martí sobtat, l'omnipotència frustrada, i les aigües que reculen per tornar a la càrrega una vegada i una altra. Mai no em canso de contemplar el poder del mar, l'abisme original on es va formar la vida, la profunditat secreta, el bategar incansable, la fosca transparència, l'extensió sense fi. Imatge i mirall del Senyor que el va fer. «Més que el bramul dels oceans, més potent que les onades del mar, és potent a les altures el Senyor.» Adoro el vostre poder, Senyor, i m'inclino humilment davant la vostra majestat. Em complau veure llampegades de la vostra omnipotència, en veure-us com a Amo absolut de la terra i del mar, perquè jo lluito al vostre bàndol, i les postres victòries són meves. Augmenta la meva confiança, el meu valor i la meva alegria. El meu Rei és Rei de reis i Senyor de senyors. La meva vida és més fàcil, perquè vós sou Rei. El meu futur està assegurat, perquè regneu sobre tots els temps. La meva salvació està aconseguida, perquè vós, Déu omnipotent, sou el meu redemptor. El vostre poder és la garantia de la meva fe. M'agrada contemplar el mar, perquè em parla de la vostra majestat, Senyor. «El Senyor és rei, va vestit de majestat.»

11 Déu etern, vós sou més potent que l'onatge del mar,
i la santedat és l'ornament de casa vostra: que les nostres lloances arribin fins a vós; acolliu-les, ja que interpreten el cant de totes la criatures. Per Crist, Senyor nostre.


Descargar ppt "El tema central d'aquest himne es torna a trobar en un grup de salms cultuals, denominats habitualment "Himnes a la reialesa del Senyor" (cf. Sl 46;"

Presentaciones similares


Anuncios Google