La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

LA REVOLUCIÓ INDUSTRIAL

Presentaciones similares


Presentación del tema: "LA REVOLUCIÓ INDUSTRIAL"— Transcripción de la presentación:

1 LA REVOLUCIÓ INDUSTRIAL

2 El terme “Revolució Industrial”
PAUL MANTOUX, escriu la tesi amb el títol La revolución industrial a Anglaterra en el segle XVIII ARNOLD TOYNBEE havia publicat el 1884 Lectures on the industrial revolution CAMERON rebutja el terme "revolució industrial" per equívoc. Prefereix: “Naixement de la induústria moderna".

3 Visió de conjunt

4 Proto industrialització
A principis del XVII algunes regions d’Europa havien desenvolupat considerablement la indústria rural. (Flandes, especialment) Treballadors rurals, al marge dels gremis urbans. Empresaris que proporcionen les matèries primeres i venen la producció a mercats llunyans. Els treballadors compren una parte dels seus mitjans de subsistència. Producció de bens de consum, especialment tèxtils.

5 La discussió sobre si el creixement demogràfic és causa o conseqüència de la revolució industrial segueix oberta. Igualment discutit és el paper de les millores agrícoles.

6 Canvi cultural Aplicació sistemàtica de la racionalitat científico-tècnica (raó instumental) a l’activitat econòmica i a l’administració de l’Estat. Consideració de l’activitat econòmica (productiva i de consum) com a separada de la moralitat o la religió. Valoració de la vida quotidiana i del treball com a model de plenitud humana.

7 Elements de la Industrialització
Disminució del pes econòmic de l’agricultura Creixement important del sector terciari. Creixement destacat del sector secundari: Mineria, manufactures i construcció. Us extensiu de maquinària mecànica. Introducció de noves fonts d’energia: Combustibles fòsils / Electricitat. Us generalizat de matèries que normalment no es troben a la natura: Acer, productes químics.

8

9

10 Economia liberal (1) Restringir la intervenció estatal en els problemes econòmics. L'Estat s’ocupa de l'ordre públic. «Estat policia». Eliminar les reglamentacions. Limitar els impostos. Combatre els monopolis. Establir mesures tendents al lliure comerç. Defensa de la propietat privada

11 Economia liberal (2) Lliure contractació. Creença en les “lleis naturals” del mercat (l'oferta i la demanda). Idees de Ricardo sobre el salari. Assegurar la lliure empresa i la lliure competència. Respectar l'harmonia natural entre l'interès individual i l'interès col·lectiu (mà invisible). Societat de consumidors lliures

12 Lleis del mercat

13 Lleis del mercat

14

15 Ara es parla més de 2ª fase
que de 2ª revolució ind.

16

17

18

19

20


Descargar ppt "LA REVOLUCIÓ INDUSTRIAL"

Presentaciones similares


Anuncios Google