La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

LA DOMINACIÓ EUROPEA DEL MÓN ( ).

Presentaciones similares


Presentación del tema: "LA DOMINACIÓ EUROPEA DEL MÓN ( )."— Transcripción de la presentación:

1 LA DOMINACIÓ EUROPEA DEL MÓN (1870-1914).
Cap a la Gran Guerra

2 LA DOMINACIÓ EUROPEA DEL MÓN (1870-1914).
1.- LA SEGONA REVOLUCIÓ INDUSTRIAL ( ). 2.- L’IMPERIALISME I LES SEUES CAUSES. 3.- CLASSIFICACIÓ DE LES COLÒNIES. 4.- EL REPARTIMENT DEL MÓN. 5.- LES NOVES POTÈNCIES IMPERIALISTES. 6.- LES CONSEQÜÈNCIES DE L’IMPERIALISME.

3 1.- LA SEGONA REVOLUCIÓ INDUSTRIAL (1870-1914)
Suposa canvis importants (avanços tècnics, major productivitat, creixement, noves formes d’organització, expansió de la industrialització), però no canvien les relacions socials de producció (burgesos vs proletaris). 1.1.- Augment demogràfic i migracions. 1.2.- Noves formes d’energia i noves indústries. 1.3.- Les millores en els transports. 1.4.- Els canvis en l’organització del treball i les empreses. 1.5.- L’augment de la competència internacional.

4 1.1.- Augment demogràfic i migracions.
La població europea es duplica al segle XIX: de 187 a 407 milions de persones La riquesa creix menys i es concentra en mans de la burgesia → augmenta la pobresa → emigració Entre 1815 i 1914, més de 60 milions d’europeus emigren, especialment cap a Amèrica Forta emigració dins de cada país des de les zones rurals a les ciutats: èxode rural i urbanització

5 1.2.- Noves formes d’energia i noves indústries.
Energia més neta, flexible i barata S’adapta a les màquines L’ELECTRICITAT Fàcil transport Múltiples aplicacions: il·luminació, transport, indústria, oci,... Energia barata Il·luminació PETROLI Calefacció Aplicacions Transport (motor d’explosió, 1885) Estreta relació entre ciència i tècnica i les noves indústries (investigació): vidre, fibres artificials, cautxú, tints i abonaments químics, alumini,... Fort desenvolupament de les indústries siderúrgica, metal·lúrgica, elèctrica i química Energia utilitzada per la indústria tèxtil de Terrassa (Índex 100 el 1916)


Descargar ppt "LA DOMINACIÓ EUROPEA DEL MÓN ( )."

Presentaciones similares


Anuncios Google