La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

El pensament de Descartes.. 1. Precedents. La Revolució Científica basada en l’Experiència Sensible i la Matemàtica. La necessitat d’un Mètode per a la.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "El pensament de Descartes.. 1. Precedents. La Revolució Científica basada en l’Experiència Sensible i la Matemàtica. La necessitat d’un Mètode per a la."— Transcripción de la presentación:

1 El pensament de Descartes.

2 1. Precedents. La Revolució Científica basada en l’Experiència Sensible i la Matemàtica. La necessitat d’un Mètode per a la Nova Ciència. El pensament de Francis Bacon.

3 2. El Mètode. Evidència: No acceptar com a verdader tot allò que pugui ser fals. Anàlisi: Dividir les dificultats en parts més petites. Síntesi: Iniciar les investigacions per les parts més simples. Enumeració: Fer revisions per no ometre res, i no cometre errors.

4 3. El Procès Metafísic. Dubte Metòdic. Cogito. Demostració de Déu. Recuperació d’allò dubtat. Teoria de l’error.

5 Dubte Metòdic. Sensibilitat: Sentits enganyadors. Somni - Vigília. Matemàtica: Hipòtesi del Geni Maligne.

6 Cogito Ergo Sum. Si existeix el dubte, si existeix el meu pensament, no puc dubtar de la meva existència: Penso, llavors existeixo.

7 Intents de demostrar l’Existència de Déu. Idea Innata de Déu. La Meva Imperfecció. Argument Ontològic. (St Anselm)

8 Recuperació d’allò dubtat. Déu no pot enganyar:  Recuperació directa de la Matemàtica.  Recuperació indirecta de la Sensibilitat.

9 Teoria de l’error. La voluntat, i no la racionalitat, és la causant de l’error, al precipitar-se.

10 4. Tipus de Substàncies. Res Cogitans: El pensament. Res Extensa: La Matèria. Res Divina: La Divinitat.

11 5. Classificació de les Idees. Idees Innates. (Idees sense experiència) Idees Adventícies. (Idees sensibles) Idees Factícies. (Idees elaborades)

12 6. Ètica. Llibertat i Necessitat són sinònims.

13 7. Importància de Descartes. Primer Filòsof Modern. Paper important en la Revolució Científica dels segles XVI-XVIII. Iniciador de la polèmica entre el Racionalisme i l’Empirisme.


Descargar ppt "El pensament de Descartes.. 1. Precedents. La Revolució Científica basada en l’Experiència Sensible i la Matemàtica. La necessitat d’un Mètode per a la."

Presentaciones similares


Anuncios Google