La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

EPJ 2010/2011 Postgrau Tarda Administratiu

Presentaciones similares


Presentación del tema: "EPJ 2010/2011 Postgrau Tarda Administratiu"— Transcripción de la presentación:

1 EPJ 2010/2011 Postgrau Tarda Administratiu
Bloc de procediment Contenciós-Administratiu Part Especialització Jordi Miró Fruns Maig 2011

2 EPJ 2010-2011: Bloc de procediment Contenciós-Administratiu
Si la tutela judicial no és efectiva, no és tutela. Les sentències s’han d’executar en els seus termes (art ) Ni menys ni més (les pretensions !!!). La potestat de fer executar li correspon al Jutge (el de primera instància) Ell mana. Ell dirigeix l'orquestra !!! Partitura !! (art.103.1). La feina ben feta s’ha de rematar !!! Si ho fas, fes-ho bé !!! L’Administració no pot buidar de contingut les sentències. Nul·litat de ple dret si pretén (objecte) eludir els pronunciaments (art ).

3 EPJ 2010-2011: Bloc de procediment Contenciós-Administratiu
Els incidents d’execució resoldran totes les qüestions que es plantegin (anul·laran actes i disposicions). Què hem de fer ??? Esperar la declaració de fermesa de la sentència o recordar al Jutge que la dicti. Es comunica la fermesa i s’ordena el compliment. Hauria de comunicar que l’ha rebut i l’òrgan encarregat d’executar-la (no ho farà). Presentar escrit al Registre Administració !!! Prova !! I esperar !!! I tranquil·litzar al client !!! Paranoia executiva !!

4 EPJ 2010-2011: Bloc de procediment Contenciós-Administratiu
Dos mesos per a executar voluntàriament. La sentència pot establir un termini diferent, superior o inferior. Si comporta obligació de pagament de quantitat líquida: tres mesos. Si cal fer una modificació pressupostària ho ha de fer en aquest mateix termini. Interessos des de sentència. Manca de diligència ?: Més dos punts !!! A partir d’aquí ens movem !! Una vegada transcorregut el termini podem instar l’execució forçosa (art ).

5 EPJ 2010-2011: Bloc de procediment Contenciós-Administratiu
A partir d'aquí, el Jutge controla, mana i decideix (art. 112): adoptarà totes les mesures necessàries per aconseguir l’efectivitat del mandat. A instància de part !!! Sense excedir-nos !!! No cansem !! Els pot motivar : Multes coercitives ( ). Els pot motivar, encara més: Testimoni de particulars per exigir responsabilitat penal (individual).

6 EPJ 2010-2011: Bloc de procediment Contenciós-Administratiu
Si l’execució requereix fer una activitat o dictar un acte : Adoptarà les mesures necessàries: . Pels seus propis mitjans . Requerint col·laboració d’altres administracions . Execució subsidiària . Reposant situacions que contravinguin sentència. Danys i perjudicis. Mentre no consti la total execució, podem promoure incident per a resoldre totes les qüestions (art. 109).

7 EPJ 2010-2011: Bloc de procediment Contenciós-Administratiu
No es pot suspendre l’execució ni declarar ni declarar la inexecució total o parcial de la sentència (art. 105). Impossibilitat material o legal d’execució (dos mesos). Substitució per indemnització per allò que no es pugui executar. Els drets derivats de la sentència es poden expropiar. Situació excepcional i motius excepcionals (art ).


Descargar ppt "EPJ 2010/2011 Postgrau Tarda Administratiu"

Presentaciones similares


Anuncios Google