La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Direcció de Relacions Internacionals

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Direcció de Relacions Internacionals"— Transcripción de la presentación:

1 Direcció de Relacions Internacionals
Catàleg de Serveis 2015 Direcció de Relacions Internacionals Barcelona, 3 de desembre de 2014

2 Direcció de Relacions Internacionals Catàleg 2015
Programa de suport a la cooperació al desenvolupament i la projecció internacional dels municipis Reforçar les relacions internacionals dels ens locals, pel seu valor afegit en termes de millora de les polítiques públiques i el desenvolupament del territori. Pressupost: ,30 € Termini de sol·licituds: 20 de gener de 2015

3 Recursos que s’ofereixen
Actuacions de Projecció Internacional del Territori Informes per a la Projecció Internacional del Territori Projectes de Cooperació al Desenvolupament Elaboració i avaluació de Plans Directors de Cooperació al Desenvolupament Accions d’Educació per al Desenvolupament (EpD)

4 Projecció exterior (I)
Oferir suport tècnic, econòmic i institucional als governs locals de les comarques de Barcelona en el desenvolupament d'una estratègia de relacions internacionals amb una visió a mitjà termini i amb la participació dels actors del territori. Promoure i augmentar la presència dels municipis i de les comarques de Barcelona a nivell internacional. Treballar amb les institucions presents en el territori que contribueixen a la projecció internacional dels municipis i de la demarcació de Barcelona.

5 Projecció exterior (II)
Productes i serveis adreçats als municipis per a la detecció i aprofitament de les oportunitats i recursos que ofereix l’escena internacional: Plans de projecció exterior. Assessoraments a mida en matèria d’internacionalització. Plataforma virtual: e-butlletí: Barcelona International Region. Notes de Projecció Internacional.

6 Actuacions de Projecció internacional del territori Catàleg 2015 – Tipus d’actuacions
Millora del posicionament internacional del territori. Concertació i participació conjunta amb actors locals en activitats de caràcter internacional. Atracció d’oportunitats internacionals al territori. Foment de l’obertura internacional dels agents locals i de la ciutadania. Avaluació de l’impacte d’actuacions internacionals en el propi territori.

7 Actuacions de Projecció internacional del territori Catàleg 2015 – Criteris de valoració
Grau de qualitat tècnica de l’actuació. Grau de continuïtat i estabilitat de l’actuació, d’acord amb el marc estratègic del territori i, en particular, de la seva acció internacional. Lideratge de l’ens local en la definició i execució d’activitats. Implicació de les àrees municipals i desenvolupament de mecanismes de participació de la societat civil i dels agents locals.

8 Actuacions de Projecció internacional del territori Catàleg 2015 – Condicions de concertació
Destinataris: Ajuntaments Una sol·licitud per ajuntament Obligació de cofinançament: 30% Import mínim ajut: € Import màxim ajut: € El 10% aportació Diputació es pot destinar a desplaçaments internacionals

9 Actuacions de Projecció internacional del territori Catàleg 2015 – Condicions de concertació
Despeses elegibles: Capítol II Excepcions: desplaçaments, participació en fires sectorials i missions empresarials, despeses destinades a la creació d'infraestructures, a la creació o adquisició de béns de naturalesa inventariable o altres despeses que tinguin caràcter amortitzable. Formulació sol·licitud electrònica: Formulari de dades tècniques C1-060

10 Informes per a la Projecció internacional del territori Catàleg 2015 – Tipus d’actuacions
Prediagnosi per a l’elaboració d’una estratègia internacional. Anàlisi de tendències i bones pràctiques en matèria d’internacionalització impulsades per ciutats europees i internacionals que puguin ser de referència per als ens locals de Barcelona. Mesures per donar suport a la implementació, el seguiment, l’avaluació i la comunicació dels plans de projecció internacional. Espais de millora contínua de l’estratègia internacional dels ens locals.

11 Informes per a la Projecció internacional del territori Catàleg 2015 – Criteris de valoració
Grau de dotació i organització de recursos per garantir la viabilitat de l’actuació. Compromís d’implicació, lideratge i continuïtat de l’actuació. Grau de viabilitat i adequació tècnica, econòmica i temporal de l’actuació.

12 Informes per a la Projecció internacional del territori Catàleg 2015 – Condicions de concertació
Destinataris: Ajuntaments Una sol·licitud per ajuntament Recurs tècnic Formulació sol·licitud electrònica: Formulari de dades tècniques C1-058

13 Cooperació internacional (I)
Impulsar polítiques locals de cooperació al desenvolupament, i acompanyar als ajuntaments en la concepció, seguiment i avaluació de les seves iniciatives. Donar suport a les entitats sense ànim de lucre amb l'objectiu de treballar de forma coordinada en el foment de projectes de cooperació al desenvolupament a països tercers i de sensibilització a la ciutadania dels municipis de Barcelona. Cooperar amb els governs locals de països en desenvolupament i fomentar la cooperació i la solidaritat internacional com a marc idoni per a l'intercanvi d'experiències i la realització conjunta de projectes.

14 Cooperació internacional (II)
L'Oficina de Cooperació al Desenvolupament ofereix les següents activitats i serveis: Suport econòmic per a la definició i implementació d’actuacions en matèria de Cooperació al Desenvolupament (Catàleg de Serveis 2015) Assessorament tècnic i acompanyament als ens locals en les diferents iniciatives que executin. Accions de formació, intercanvi i debat destinades a electes i personal tècnic municipal. Ofertes d’accions de sensibilització per als ajuntaments i consells comarcals.  Informació: Butlletí electrònic Web: L'Oficina de Cooperació al Desenvolupament ofereix les següents activitats i serveis: Suport econòmic per a la definició i implementació d’actuacions en matèria de Cooperació al Desenvolupament (Catàleg de Serveis 2015) Assessorament tècnic i acompanyament als ens locals en les diferents iniciatives que executin. Accions de formació, intercanvi i debat destinades a electes i personal tècnic municipal. Ofertes d’accions de sensibilització per als ajuntaments i consells comarcals.  Informació: Butlletí electrònic Web:

15 Accions de Cooperació Internacional Catàleg 2015 – Tipus d’actuacions
Projectes de cooperació al desenvolupament. 2) Elaboració i avaluació de plans directors de cooperació. 3)Accions d’educació per al desenvolupament (EpD).

16 1.- Projectes de cooperació al desenvolupament (I)
Suport a projectes de cooperació al desenvolupament que impliquin l’establiment o la consolidació de relacions estables de treball entre un o més municipis de la demarcació de Barcelona i un o més municipis del sud. Destinataris: Ajuntaments de municipis de més de habitants i consells comarcals.

17 1.- Projectes de cooperació al desenvolupament (II)
Objectiu: promoure l’enfortiment institucional dels governs locals del Sud, la cohesió social i la millora de la qualitat de vida d’aquests territoris, i reforçar els processos de transformació social i de desenvolupament institucional, econòmic i social dels països tercers. Àmbits Temàtics: desenvolupament del teixit productiu i serveis bàsics locals. Àmbits Geogràfics: Mediterrània sud-occidental i Amèrica Llatina. Exclosos: projectes d’emergència, ajut alimentari i reconstrucció.

18 1.- Projectes de cooperació al desenvolupament (III)
Requisits obligatoris: Incloure una activitat de formació i intercanvi a la demarcació de Barcelona en la matèria de l’actuació. Abans de presentar la sol·licitud s’ha de concertar una reunió amb l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament per elaborar la proposta. 1 sol·licitud màxim per ens local.

19 1.- Projectes de cooperació al desenvolupament (IV)
Import màxim: € Import mínim: € Aportació DIBA sobre el total: 70 % per a municipis de o més habitants. 80 % per a municipis de menys de habitants. 80 % per a projectes derivats de la Plataforma Local-Med Marroc.

20 1.- Projectes de cooperació al desenvolupament (V)
Limitacions despeses elegibles: Capítol 1: Les despeses de personal tècnic de l'ens sol·licitant dedicat al projecte no són elegibles. Excepció: els projectes de municipis de menys de hb, els quals podran imputar fins un màxim del 20 % de l’aportació de la Diputació . Capítol 2: Les despeses de personal extern contractat per a la identificació i conceptualització del projecte no són elegibles. Excepció: els projectes de municipis de menys de hb, els quals podran imputar fins un màxim del 10 % de l’aportació de la Diputació. Capítol 4: Com a mínim el 60 % de l'aportació de la Diputació de Barcelona s'haurà de transferir al municipi del Sud contrapart del projecte. La contrapart podrà justificar despeses elegibles del cap. I i el cap. II.

21 1.- Projectes de cooperació al desenvolupament (VI)
Criteris de valoració: Coherència dels objectius, activitats i resultats del projecte amb les prioritats de la convocatòria i amb l’acció de cooperació de l’ajuntament. Capacitat d’innovació, sostenibilitat i enfocament de gènere del projecte. Grau de dotació i organització de recursos per garantir la viabilitat de l'actuació. Lideratge de l’ens sol·licitant, implicació d’altres àrees municipals i d’altres actors del territori així com participació activa de la contrapart local. Coherència i impacte de l’estratègia de comunicació. Difusió del projecte i vinculació amb les accions de sensibilització del municipi. Experiència, avaluació i impacte d’accions anteriors. Impacte en el territori destinatari de l’actuació així com en municipis de Barcelona, a partir d’una proposta d’indicadors objectius.

22 2.- Elaboració i avaluació de plans directors de cooperació (I)
Suport econòmic per a l'elaboració i avaluació de plans directors de cooperació al desenvolupament. Destinataris: Ajuntaments de municipis de més de hb.

23 2.- Elaboració i avaluació de plans directors de cooperació: (II)
Objectiu: El Pla Director de Cooperació al Desenvolupament ha de definir les orientacions estratègiques, les modalitats d'intervenció, les prioritats temàtiques i geogràfiques així com els instruments de gestió de la política local i de les accions que desenvoluparan els ajuntaments en la matèria.

24 2.- Elaboració i avaluació de plans directors de cooperació (III)
Import màxim: € Aportació DIBA sobre el total: 80 % 1 sol·licitud màxim per ens local

25 2.- Elaboració i avaluació de plans de directors de cooperació (IV)
Limitacions despeses elegibles: Capítol 2: Només s'acceptaran despeses vinculades a la contractació d'un/a expert/a per a l'elaboració del Pla Director de Cooperació al Desenvolupament.

26 2.- Elaboració i avaluació de plans directors de cooperació: (V)
Criteris de valoració: Grau de dotació i organització de recursos per garantir la viabilitat de l'actuació Lideratge polític de l’ens local en la definició i execució de les activitats. Experiència en l'àmbit de la cooperació al desenvolupament. Implicació de les àrees municipals i altres actors del territori.

27 3.- Accions d’educació per al desenvolupament (I)
Suport per fomentar accions de sensibilització i EpD que promoguin els valors inherents a la cooperació al desenvolupament, el debat i la reflexió sobre les causes de les desigualtats i les possibles vies de solució. Destinataris: Ajuntaments i consells comarcals Activitats preferents: exposicions, conferències, cursos i altres que tinguin valor afegit o innovador.

28 3.- Accions d’educació per al desenvolupament (II)
Temàtiques preferents: Pau i conflictes internacionals Drets Humans a escala internacional Gènere i desenvolupament Vincles entre consum responsable i la situació dels països en vies de desenvolupament Relacions Nord/Sud en tots els àmbits: realitat i propostes de canvi Aproximació a la situació sociopolítica i econòmica dels països en vies de desenvolupament Cooperació al desenvolupament

29 3.- Accions d’educació per al desenvolupament (III)
Requisits obligatoris: Per a aquelles sol·licituds emmarcades en un Pla de sensibilització anual, s'ha d'adjuntar una memòria d'aquest Pla amb les accions que se'n derivin. No es podran realitzar peticions per a aquelles accions que es subvencionin per part d'altres àrees de la Diputació de Barcelona o de la pròpia Direcció de Relacions Internacionals.

30 3.- Accions d’educació per al desenvolupament (IV)
Import màxim: € Import mínim: € Aportació DIBA sobre el total: 60 % per a municipis de ó més habitants. 70 % per a municipis de menys de habitants.

31 3.- Accions d’educació per al desenvolupament (V)
Limitacions despeses elegibles: Capítol 1: Les despeses vinculades a personal tècnic propi dedicat directament a la realització de les accions no poden superar el 10 % de l'aportació de la Diputació de Barcelona. Capítol 2: Despeses de càterings, beques, premis, finançament d'estudis d'investigació, colònies, estades, accions de captació i/o recollida de fons i de materials, billets d'avio; i les relatives al Catàleg d'ofertes d'accions de sensibilització 2014 i 2015.

32 3.- Accions d’educació per al desenvolupament (VI)
Criteris de valoració: Coherència dels objectius, activitats i resultats del projecte amb les prioritats de la convocatòria i grau d’innovació. Grau de dotació i organització de recursos per garantir la viabilitat de l'actuació. Lideratge de l’ens local en la definició i l’execució de les activitats. Implicació de les àrees municipals i altres actors del territori. Experiència, avaluació i impacte d’accions anteriors. Impacte en el territori destinatari de l’actuació, a partir d’una proposta d’indicadors objectius. 32

33 Oferta d’accions de sensibilització 2015
Objectius: Fomentar el coneixement de la realitat dels països tercers Facilitar el debat i la formació Estimular el compromís ciutadà amb les causes de les desigualtats el món

34 Oferta d’accions de sensibilització 2015
Àmbits temàtics: Pau i conflictes internacionals Drets Humans a escala internacional Gènere i desenvolupament Vincles entre consum responsable i la situació dels països en desenvolupament Relacions Nord/Sud en tots els àmbits: realitat i propostes de canvi Aproximació a la situació social, política i econòmica dels països en desenvolupament La cooperació al desenvolupament

35 Oferta d’accions de sensibilització 2015
Requisits: Accions a desenvolupar en ens locals de menys de habitants Període d’execució: 1 de febrer 2015 a 31 de desembre de 2015

36 Contacte: Olívia Paton: 934 049 441– patonso@diba.cat
Direcció de Relacions Internacionals Catàleg 2015 – Informació addicional Actuacions de Projecció Internacional Contacte: Olívia Paton: – Actuacions en matèria de Cooperació al Desenvolupament Contacte: Lali Carrillo: – Direcció de Relacions Internacionals: Catàleg de serveis 2015:


Descargar ppt "Direcció de Relacions Internacionals"

Presentaciones similares


Anuncios Google