La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

CEDRO denúncia a les UNIVERSITATS

Presentaciones similares


Presentación del tema: "CEDRO denúncia a les UNIVERSITATS"— Transcripción de la presentación:

1 CEDRO denúncia a les UNIVERSITATS

2 Desde la fotocòpia - antecedents
CEDRO neix l’any Al 1994 denuncia que a Espanya es realitzen milions de fotocòpies de material protegit per copyright. Entre 1993 i 2001 reparteix milions de pessetes entre els seus associats, en qualitat de drets reprogràfics. Al 2002 comencen a consolidar-se a les universitats espanyoles els ‘campus virtuals’ al mateix temps en que “decauen” les fotocòpies. Al 2005 CEDRO comença a demanar a les universitats que comprin llicències per a la distribució de continguts protegits. Al 2010 CEDRO comença a estudiar la opció d’emprendre “accions imminents”.

3 CEDRO inicia accions demandant a la Universitat Carlos III de Madrid
Accés a l’article publicat a EL PAIS (22 Març 2012)

4 CEDRO demanda a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
Accés a l’article publicat a LA VANGUARDIA (11 ABRIL 2012)

5 Situació a la Universitat de Barcelona (UB)
L’Oficina de Difusió del Coneixement (ODC) del Centre de Recursos per l’Aprenentatge i la Investigació (CRAI) de la UB fa una campanya de difusió per informar/sensibilitzar sobre l’ús dels recursos docents en relació als drets d’autor: S’envia el fulletó a tot el professorat de la UB. Es publica la informació al Dipòsit Digital de la UB i s’enllaça al Campus Virtual. Els Punts de Suport a la Docència, juntament amb la Unitat de Docència del CRAI, compten amb personal format dins del Pla de Formació de PAS que orienta al professorat.

6 Què ens diu la Oficina de Difusió del Coneixement?

7 Què ens diu la Oficina de Difusió del Coneixement?

8 Què hi ha al Campus Virtual de la UB?
Nombre de cursos: Recursos: dels quals un 91% són del tipus “Enllaça un fitxer o web” Als PSD del CRAI s’han rebut 898 peticions de suport per digitalització de documents:

9 AUTOSERVEI Nova actuació del CRAI
Reconversió del servei de suport a la digitalització de documents per docència AUTOSERVEI Els PSD compten amb equipament informàtic per la digitalització. S’han elaborat manuals d’ús pels usuaris que facin servir l’autoservei de digitalització. En alguns PSD, es compta amb becaris que facin suport tècnic als usuaris de l’autoservei.

10 © CRAI, Universitat de Barcelona 2012
Moltes gràcies! © CRAI, Universitat de Barcelona 2012


Descargar ppt "CEDRO denúncia a les UNIVERSITATS"

Presentaciones similares


Anuncios Google