La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

FET PER : FRANCESC TUDELA DOMENECH

Presentaciones similares


Presentación del tema: "FET PER : FRANCESC TUDELA DOMENECH"— Transcripción de la presentación:

1 FET PER : FRANCESC TUDELA DOMENECH
MÚSICA TRADICIONAL VALENCIANA FET PER : FRANCESC TUDELA DOMENECH

2 index Estils musicals. Bandes de música. Compositors. Intérprets.
Cançons. Instruments tradicionals. Autors. index

3 Gèneres de ball tradicional
El Pais Valencià ha conservat una diversitat d'estils per al ball molt superior a la de qualsevol altre país de la península Ibèrica. Els factors que han permés aquest fet, són d'una banda la inclinació natural dels valencians a la música i el ball i de l'altra la permeabilitat a totes les modes forasteres. Com a resultat, s'ha forjat un patrimoni format per 9 gèneres distints de música per al ball amb les seues variants musicals i coreogràfiques. Tot això, sense contar els balls de plaça, ni les danses rituals.

4 Estils músicals JOTES: la jota se canta i se balla acompanyant-se de castanyoles. SEGUIDILLES: es ballen en rogle. BOLERO:És un ball molt lluït. VALENCIANES:Són balls espectaculars. ALBAES:Les albades consisteixen en un cant mètric.

5 Bandes de música  Les bandes acostumen a ser molt properes al gran públic gràcies a la seva participació en actes de festa major com són les processons, els concerts a l'aire lliure, falles,moros i cristians Al País Valencià hi ha una gran cultura de banda. Destaquen les de Llíria, la de Cullera, les de Bunyol la Societat Unió Artística Musical d‘Ontinyent, l´agrupació musical d´Ontinyent i la societat Unió Musical d´Alberic.

6 Compositors Joaquín Rodrigo va nàixer a Sagunt el dia de Santa Cecília (patrona de la música). Va perdre la vista als tres anysLa seua obra més cèlebre, el Concierto de Aranjuez per a guitarra i orquestra, Josep Serrano i Simeón (Sueca, Ribera Baixa, 14 d'octubre de Madrid, 8 de març de 1941) va ser un compositor valenciàque va gaudir d'una gran popularitat a principi del Segle XX per les seues sarsueles,. Va compondre també l'Himne de l'Exposició Regional Valenciana, declarat el 1925 Himne Regional i actualment Himne Oficial del País Valencià, així com el pasdoble El Faller, considerat l'himne de la festa de les Falles de València.

7 Cançons HIMNE: Es tracta d'una obra del mestre Josep Serrano Simeon amb lletra de Maximilia Thous, encarregada expressament per a l'exposició regional de 1909, que en 1925 va ser declarat "himne regional", i en 1984 la Llei de Símbols el va fer oficial com a himne aqutonomic. Paquito el Chocolatero es una composició musical espanyola creada en 1937 per l’autor espanyol Gustavo Pascual Falco, nacido en 1909 en la localidad de Cocentaina. Escrita con el aire de un pasodoble español, y dedicada a su cuñado, Francisco Pérez Molina.

8 Tabal:emet un so indeterminat.
instruments Dolçaina:es un instrument tradicional de vent de llengüeta doble de la familia de l'oboe. Tabal:emet un so indeterminat. Ferrets:se maneja en una sola ma, la esquerra


Descargar ppt "FET PER : FRANCESC TUDELA DOMENECH"

Presentaciones similares


Anuncios Google