La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Jornada de formació de catequistes

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Jornada de formació de catequistes"— Transcripción de la presentación:

1 Jornada de formació de catequistes
Els fonaments de la fe Jornada de formació de catequistes Bisbat de Lleida 9 d’abril de 2011

2 La FE Els fonaments

3 Des d’una perspectiva únicament humana
1. La fe Des d’una perspectiva únicament humana Una dimensió que forma part de la vida de totes les persones Fe: confiança En el funcionament d’un objecte En un mateix En una persona

4 Des d’una perspectiva religiosa
La fe Una dimensió que forma part de la vida de totes les persones? Fe Jueus Musulmans Hinduistes Cristians

5 La categoria RELACIÓ Déu Home

6 “Per la Bíblia, la fe és la resposta integral de l’home a Déu que es revela com a salvador. Acull les paraules, les promeses i els manaments de Déu; és al mateix temps submissió confiada a Déu que parla i adhesió de l’esperit a un missatge de salvació.

7 L’AT insisteix en l’aspecte de confiança; el NT destaca més aviat l’assentiment al missatge. Pel que fa al vocabulari fonamental de la fe, evoca la solidesa d’allò on recolzar-se, així com la seguretat i la confiança de qui es recolza en Déu.”

8 La fe cristiana Jesucrist Jesús de Natzaret El Crist

9 Nou Testament «Déu ha constituït Senyor i Messies aquest Jesús que vosaltres vareu crucificar» (Ac 2,36) «Crist morí pels nostres pecats com deien ja les Escriptures; i fou sepultat; ressuscità el tercer dia com deien ja les Escriptures, s’aparegué a Cefes i després als Dotze» (1Co 15,3-5).

10 La raonabilitat de la fe

11

12

13

14

15

16

17

18 Però hi ha raons per creure
La fe cal presentar-la de manera raonable Encara que no s’arriba a la fe per la raó Però hi ha raons per creure

19 “Per al qui estima, mil objeccions no arriben a crear un dubte;
per al qui no estima, mil proves no arriben a constituir una certesa” Louis Evely

20 La relació amb el Senyor per mitjà de les seves presències
2. Els fonaments de la fe cristiana La relació amb el Senyor per mitjà de les seves presències L’Esperit Sant

21 L’Esperit Sant Concedeix el do de la fe
L'Esperit Sant que sembra «el germen de la fe […] i [és] transmès eficaçment a través del baptisme» (CT 20). «L'anunci no adquireix tota la seva dimensió fins que és escoltat, acceptat, assimilat i fa néixer en el qui l’ha rebut una adhesió del cor» (EN 23).

22 L’Esperit Sant Suscita el do de la conversió
Déu és l'autor de la conversió en la vida de les persones a través del seu Esperit. La conversió de la persona és la resposta personal i conscient a la invitació realitzada per Ell.

23 La relació amb el Senyor per mitjà de les seves presències
“La finalitat definitiva de la catequesi és posar algú no sols en contacte, sinó en comunió, en intimitat amb Jesucrist” (DGC núm. 80).

24 “Crist és sempre present en la seva Església, sobretot en les accions litúrgiques. És present en el Sacrifici de la Missa, tant en la persona del ministre [...] com sobretot sota les espècies eucarístiques. És present en els sagraments amb la seva puixança, de manera que quan algú bateja, el mateix Crist bateja.

25 És present en la seva paraula, ja que Ell mateix parla quan en l’Església es llegeixen les Sagrades Escriptures. És, en fi, present, quan l’Església suplica i salmeja, Ell que prometé: “On dos o tres són reunits en nom meu, allí sóc jo enmig d’ells” (Mt 18,20)”. (SC 7)

26 “La iniciació cristiana és la participació en la vida del Senyor mort i ressuscitat que es realitza:
per mitjà les celebracions dels tres sagraments del baptisme, confirmació i eucaristia, precedida, acompanyada i seguida per un camí educatiu a la vida cristiana.”

27 Els sagraments “El punt d’arribada de la iniciació cristiana, doncs, no és la celebració dels sagraments sinó la conversió, l’adhesió a Jesucrist Senyor i la inserció plena i activa en l’Església. Els tres sagraments de la iniciació cristiana –Baptisme, Confirmació i Eucaristia- hi tenen un paper de primer ordre, però la iniciació no és principalment en vista als sagraments. Són els tres sagraments al servei de la iniciació i no la iniciació al servei dels sagraments”.

28 La comunitat cristiana
Un camí educatiu a la vida cristiana La comunitat cristiana En la comunitat cristiana l'home pot trobar a Crist i entrar en comunió amb ell perquè Crist parla, actua i salva a través de la comunitat que anuncia la Paraula, celebra els sagraments i testimonia la caritat;

29 La comunitat cristiana
Un camí educatiu a la vida cristiana La comunitat cristiana l’evangelització es realitza com ensenyament, educació i experiència de vida en una comunitat de fe on l'Evangeli és testimoniat per persones; els recursos per a educar en la vida de la fe són diversos (l'any litúrgic, la celebració del diumenge, l'experiència de la comunió i del servei…).

30 «En conseqüència una comunitat cristiana que no oferís camins concrets i atractius per fer-se cristians, camins precisament d'Iniciació Cristiana, no només es privaria d’una activitat important sinó també de la seva funció, de la seva finalitat. “Si l'església-mare no engendrés més fills es condemnaria a l’esterilitat. En suma no seria Església. L'Església és tal perquè engendra cristians, d’una altra manera perdria la seva raó de ser” (F. Lambiasi).»


Descargar ppt "Jornada de formació de catequistes"

Presentaciones similares


Anuncios Google