La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

OBJECTIUS DE LA WEBQUEST

Presentaciones similares


Presentación del tema: "OBJECTIUS DE LA WEBQUEST"— Transcripción de la presentación:

1 WQ INTERCULTURALITAT UN SOL MÓN, MOLTES CULTURES GUIA PER AL PROFESSORAT

2 OBJECTIUS DE LA WEBQUEST
OBJECTIUS GENERALS Treballar el companyerisme i el respecte a l’aula. Treballar amb les noves tecnologies com a font de cerca de documentació. Aprendre a expressar verbalment i corporalment sentiments i emocions, de forma empàtica i assertiva. Reconèixer, valorar i complir les normes socials relacionades amb el respecte a si mateix i als altres, i les que regulen les relacions i la convivència entre la diversitat de grups que configuren la comunitat. Respectar els valors morals, socials i ètics propis dels nostres companys, així com els drets i deures democràtics en les seves interaccions del dia a dia.

3 CONTINGUTS Ciències Socials: Llengua Catalana:
Comprensió del mapa mundial i els diferents continents. Localització geogràfica de diferents països del món. Respecte i assumpció de la diversitat cultural com a font de riquesa personal i col·lectiva, que afavoreix la convivència. Foment del diàleg, la comprensió, la cooperació, l’empatia i l’assertivitat. Llengua Catalana: Comprensió lectora i de missatges de diferents fonts d’informació. Preparació de discursos orals. (oratòria) Informació, comprensió i aplicació: Selecció de fonts d'informació i utilització d'eines apropiades de processament de dades obtingudes, per facilitar la representació escollida. Us de tècniques, instruments, aparells i documents per obtenir informació, i utilització, si escau, dels instruments i recursos de la tecnologia de la informació i la comunicació per processar-la i representar-la. Interpretació del conte o part de la història escollit, de forma sintetitzada i entenedora per la resta de companys. Treball en grup de les emocions i sentiments envers els companys i la interculturalitat.

4 ACTITUD, VALORS I NORMES
Construcció de la identitat personal Acceptació de normes referides a si mateix com a persona i com a membre d'una comunitat. Educació cívica Sensibilització pels drets i deures humans. Participació en la vida col·lectiva respectant les normes de convivència. Respecte dels béns materials de les persones, institucions o serveis. Valoració de les feines encaminades a la pau i el benestar. Actitud personals en el treball Interès per conèixer manifestacions i fets històrics, socials i culturals

5 CONSELLS METODOLOGICS
Tenint en compte la descripció de la tasca i dels objectius que ja es fa en el cos de la WebQuest, cal tenir present: Donar un cop de mà i creat debat per arribar al consens en la definició de les paraules de la primera activitat. Ser cautelós en la distribució dels grups, cal fer-los de forma atzarosa, però és important que siguin grups heterogenis culturalment, si és possible. Acompanyar als alumnes en el procés de cerca de la part de la història representativa o del conte que escullin. Reforçar les activitats de role-playing, reforçant les actituds positives i la iniciativa en l’espai de grup. És molt important treballar les actituds, emocions i sentiments dels protagonistes de la història que representin cada grup, ja que mitjançant aquesta representació podem treballar temes d’intel·ligència emocional, com l’empatia i l’assertivitat, finalitat per la qual treballem aquesta webquest, ja que aquest treball ha de sensibilitzar als alumnes i extrapolar la intel·ligència emocional a la vida quotidiana.

6 OBJECTIUS ESPECÍFICS - Demostrar sensibilitat pels drets i deures que tenim les persones les unes envers les altres i comportar-se d'acord a les normes que regulen la vida quotidiana i personal com a ciutadans. - Prendre consciència de la necessitat de fer aportacions personals a la vida col·lectiva, participant i col·laborant amb els altres, utilitzant el diàleg com a forma de resoldre conflictes. - Identificar i respectar els símbols nacionals i institucions de Catalunya, d'Espanya i d'altres nacions i pobles. - Valorar la solidaritat i la tolerància com a actituds de cooperació entre les persones. - Entendre els drets humans i els drets dels pobles com a drets propis i inalienables. - Interessar-se per diferents formes de vida i de cultura relativitzant similituds i diferències. *Alguns d’aquests objectius han estat extrets de Decret del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.


Descargar ppt "OBJECTIUS DE LA WEBQUEST"

Presentaciones similares


Anuncios Google