La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Projecte mediambiental

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Projecte mediambiental"— Transcripción de la presentación:

1 Projecte mediambiental
ESCOLA d’ Hostaleria i Turisme

2 Objectius del projecte mediambiental
Proposta de reducció de l’impacte ambiental de l’escola en un termini de tres anys ( aquest és el darrer curs) Gestió del recursos ( matèries primeres) Separació dels residuus. Reciclatge del residuus ( paper,orgànic,plàstic, vidre,oli)

3 Perquè és important reciclar?
El reciclatge és molt important si volem conservar el medi ambient per a futures generacions: Paper: El seu reciclatge permet un estalvi del 85% de l’aigua que utilitzaríem per fer paper “nou” i un 65% de l’energia. També evita la tala de zones forestals, que normalment es fan en altres països, per tant, apart del benefici ecològic, també tenim un benefici econòmic. La contaminació d’aigües i atmosfèrica són també inferiors.

4 Envasos: Alguns envasos, com les llaunes de ferro i alumini són 100% reciclables. Els de plàstic poden ser transformats en nous envasos, bosses de plàstic o altres productes com mobiliari urbà, accessoris per a vehicles... Les llaunes d’alumini poden reciclar-se i convertir-se en llantes d’alumini des cotxes.

5 L’orgànica: Del compostatge d’aquesta fracció se n’obté un adob útil per a la jardineria i l’agricultura .

6 Departament d’hoteleria I turisme, llengües estrangeres I FOL I aules
1-Què s’hi fa actualment? A les aules hi ha una paperera de paper, i una de rebuig. També hi ha una caixa on hi ha papers per a borrador, és a dir papers per reutilitzar. Alguns professors recullen els treballs en format digital.

7 Bons hàbits: 2 QUE Podem FER 1.-Paper
Només fer les còpies necessàries. Fer les còpies a doble cara. Imprimir només els document necessaris. Fer una presentació prèvia del document abans de la seva impressió per evitar impressions equivocades. Utilització del paper per a reutilitzar per a documents que ho permetin. Entrega de treballs en format digital. Llençar únicament paper a les papereres de paper. Bons hàbits:

8 2-Departament de cuina Què s’hi fa actualment? RECICLATGE DE: PAPER
VIDRE CARTRÓ OLI MATÈRIA ORGÀNICA

9 COM ÉS FA? RECICLATGE DE CARTRÓ, PLÀSTIC I VIDRE
Als passadissos de la cuina de l’escola, hi han situats quatre jocs de contenidors que duen a terme el reciclatge de plàstic, vidre i paper que són utilitzats per els alumnes de l’escola per a reciclar. Els alumnes van omplin aquests contenidors i un cop plens els aboquen als que hi han a l’exterior de l’escola, que posteriorment són recollits per els camions de l’ajuntament de Girona. RECICLATGE DE MATÈRIA ORGÀNICA Juntament amb els contenidors de plàstic, vidre i paper, hi ha un quart que és el destinat a les restes orgàniques dels aliments de l’escola. Aquest un cop ple, s’abocarà a un contenidor de compostatge que està situat al pati exterior de l’escola, on seguirà un procés d’adobament que desprès serà utilitzat com adob per a les plantes de l’escola.

10 ARTICLE SOBRE EL NIVELL DE CONTAMINACIÓ DE L’OLI USAT
RECICLATGE DE L’OLI S’omplen uns bidons dels quals disposa l’escola amb l’oli que sobra dels àpats que realitzen els alumnes de l’escola, i un cop plens, el departament de cuina s’encarrega de trucar a l’empresa la qual bé a recollir aquests bidons i els porta a l’empresa que en fa el reciclatge. Aquesta mesura es molt important ja que l’oli és un producte molt contaminant per al medi ambient en tots els àmbits. ARTICLE SOBRE EL NIVELL DE CONTAMINACIÓ DE L’OLI USAT Un sol litre d'oli usat llençat al desguàs pot contaminar un milió de litres d'aigua si arriba a els rius. Encara així, reciclar aquest producte és una assignatura molt pendent en la ciutat.  

11 3-Recepció i Consergeria
Què s’hi fa actualment? Fotocopies per les dos cares. Imprimir format baix consum de tinta. Reciclatge dels cartutxos gastats de les impressores. Compra de cartutxos reciclats. Què més hi podem fer? Millora del funcionament i rendiment d’aquets processos.

12 QUINS MATERIALS PODEM TROBAR:
1.-Paper ( Folis, sobres, targes, blocs, quaderns, agendes...) Sempre comprar els materials fets de paper reciclat. Els articles de curta vida com blocs de notes, llibretetes... també les ofereixen amb paper reciclat. Les notes adhesives de color groc també les ofereixen amb paper reciclat. La utilització de paper reciclat per a targes, sobres, paper de cartes...seria una mostra del nostre compromís amb el medi ambient i dona exemple als receptors. Les “banderetes separadores” de colors per marcar pàgines de documents; també les podem comprar fetes de paper i de colors. Reutilitzar els papers impresos...per les dues cares. Escriure o imprimir per tant, a dues cares. Fer només les impressions o còpies estrictament necessàries. Fer reduccions del contingut que alhora comportarà la reducció de pàgines a imprimir... Revisar els documents amb el corrector abans d’imprimir-los. En cas que surti algun petit desperfecte en d’impressió, intentar corregir-lo a mà; no tornar a imprimir-ho; sobretot si és pel nostre propi ús. En lloc de fer servir paper per a presentar treballs, fer exercicis... fer servir el correu electrònic. Saber fer un bon ús i entendre el funcionament de les impressores.

13 CAMPANYA GIRONA TRIA TOTS SABEM QUE PODEM MILLORAR MOLT
La Campanya Girona Tria de l’Ajuntament de Girona ha seleccionat el centre com a establiment on fem una tria responsable. Ens ha donat el distintiu i publicarà als mitjans dintre les accions que es fan en positiu per sensibilitzar als ciutadans i professionals. ÉS UN RECONEIXAMENT A L’ESFORÇ FET PERÒ ALHORA ENS HAURIA DE MOTIVAR A MILLORAR. TOTS SABEM QUE PODEM MILLORAR MOLT

14 Mantenim el pati net S’ha de respecta els espais comuns
Hi ha cendrers específics per les cigarretes. Heu de Promoure una cultura de respecte al medi ambient. Heu de mentalizar-vos que llençar les cigarretes al terra crea una degradació medi ambiental. Heu de Informar-vos sobre el temps de degradació de una cigarretes i de altres residus


Descargar ppt "Projecte mediambiental"

Presentaciones similares


Anuncios Google