La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Les lleis de Mendel Gregor Mendel va ser un botànic austriac que, treballant amb encreuaments entre pèssols, va arribar a determinar les lleis de segregació.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Les lleis de Mendel Gregor Mendel va ser un botànic austriac que, treballant amb encreuaments entre pèssols, va arribar a determinar les lleis de segregació."— Transcripción de la presentación:

1 Les lleis de Mendel Gregor Mendel va ser un botànic austriac que, treballant amb encreuaments entre pèssols, va arribar a determinar les lleis de segregació de gàmetes, més conegudes com les tres lleis de Mendel.

2 1ª llei de Mendel Dos organismes homozigots per un determinat caràcter sempre donaran lloc a una generació filial F1 fenotípicament idèntica amb proporció 4:0

3 2ª llei de Mendel Dos organismes heterozigots per un determinat caràcter de la F1 sempre donaran lloc a una generació filial F2 amb una proporció de fenotips 3:1

4 3ª llei de Mendel (gens indep.)
Dos organismes heterozigots per dos caràcters que es troben en cromosomes diferents (gens independents) de la F1 sempre donaran lloc a una F2 amb una proporció de fenotips 9:3:3:1

5 3ª llei de Mendel (gens lligats)
Dos organismes heterozigots per dos caràcters que es troben en el mateix cromosoma (gens lligats) de la F1 sempre donaran lloc a una F2 amb una proporció de fenotips 2:1:1:0

6 Problema de genètica (1)
En una espècie de plantes determinada, el color blau de la flor (A) domina sobre el color blanc (a). Com podrien ser els descendents de l´encreuament de plantes de flors blaves amb plantes de flors blanques, totes homozigotes?

7 Problema de genètica (1)
Com podran ser els fills d´un home de grup sanguini AB i d´una dona de grup sanguini també AB? Recorda que els al·les IA i IB tenen una herència codominant.

8 Problema de genètica (2)
Es creuen dues plantes de pèssols grocs i llisos (AaBb) amb plantes de pèssols verds i llisos (aaBb). D´aquest encreuament s´obtenen 884 Kg. de pèssols. Quins resultats es preveuen?


Descargar ppt "Les lleis de Mendel Gregor Mendel va ser un botànic austriac que, treballant amb encreuaments entre pèssols, va arribar a determinar les lleis de segregació."

Presentaciones similares


Anuncios Google