La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Anatomia, fisiologia i malalties de l’aparell reproductor

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Anatomia, fisiologia i malalties de l’aparell reproductor"— Transcripción de la presentación:

1 Anatomia, fisiologia i malalties de l’aparell reproductor

2 La reproducció És la funció vital gràcies a la qual els essers vius asseguren la continuïtat de la seva espècie. Sexualitat: És una manera de manifestar-se, de comportar-se, influïda pel sexe de cadascú.

3 Aparell reproductor femení
- Gònades: Ovaris (a la cavitat abdominal), fabriquen els òvuls. - Trompa de fal·lopi: Comunica l’ovari amb l’úter. - L’úter: Òrgan musculós buit on es desenvolupa l’embrió. - Coll de l’úter: Part inferior de l’úter que comunica l’úter amb la vagina. - Vagina: Conducte muscular que comunica l’úter amb l’exterior. - Vulva: Llavis majors, llavis menors i clítoris: Part exterior de l’aparell copulador femení.

4

5

6 Aparell reproductor masculí
Gònades: Testicles (part baixa de l’abdomen) dins de l’escrot, fabriquen espermatozoides. Cèl·lules sexuals: Espermatozoides. Conductes: - Epidídim: Conducte on s’emmagatzemen i maduren els espermatozoides. - Conducte deferent: Porta els espermatozoides fins a l’uretra. - Penis: Encarregat de dipositar els espermatozoides dins la vagina femenina. - Uretra: Porta els espermatozoides a fora del cos. Glàndules: - Vesícula seminal i pròstata. - Funció: Produeixen líquid seminal que transporta i nodreix als espermatozoides. Semen o esperma: Conjunt format pel líquid seminal i els espermatozoides.

7

8 Cicle menstrual Pèrdua de les capes superficials de la mucosa uterina o endometri i sang. Cicle ovàric: Cicle de maduració dels òvuls. Fases: Fase fol·licular: - Desprès de la regla, maduració d’un fol·licle. - Creixement de l’endometri per afavorir la implantació. - Ovulació: trencament del fol·licle i sortida de l’òvul. Fase luteínica: Les restes de fol·licle formen el cos luti i secreta progesterona. Les parets de l’úter creixen. Cicle menstrual: - Si l’òvul no és fecundat, el cos luti degenera. - L’endometri es desprèn: el fol·licle torna a començar.

9

10

11

12

13 Fecundació És la unió d’un òvul i un espermatozoide.
Còpula: Compren l’erecció del penis, la seva introducció a la vagina, i l’ejaculació del semen. Fases: - Fertilització:- Perforació de la membrana de l’òvul per un espermatozoide. - L’òvul forma una nova cobertura per impedir l’entrada d’altre espermatozoide. - Fusió dels nuclis: El nucli de l’espermatozoide i de l’òvul es fusionen i formen una cèl·lula (zigot).

14 Embaràs Període que comprèn des de la implantació a l’úter fins al part. - Fases: - Implantació: fase en la qual l’embrió s’introdueix dins de l’endometri. - Període embrionari: Des de la implantació fins a la formació dels primers òrgans. - Període fetal: Etapa de creixement ràpid de l’embrió fins al naixement. - Canvis en la mare: Augment de la mida del ventre i de les glàndules mamàries, canvi de la posició dels òrgans interns, canvis psíquics i de comportament.

15 Gestació i part La placenta és una estructura que permet el desenvolupament i supervivència del fetus durant el període de gestació. Funcions de la placenta i el sac amniòtic: - Intercanvi de substàncies entre la mare i el fetus, com ara els nutrients i les substàncies de rebuig (cordó umbilical). - Síntesi d'hormones, que usen tant la mare com el fetus. - Barrera protectora davant dels microorganismes i de les substàncies patògenes. Part natural: 1- Dilatació: 2- Expulsió del fetus: 3- Expulsió de la placenta: Cesària:

16 Malalties

17 Mètodes anticonceptius


Descargar ppt "Anatomia, fisiologia i malalties de l’aparell reproductor"

Presentaciones similares


Anuncios Google