La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

SOTERRANYES BAIXES VINARÒS (CS)-Espanya

Presentaciones similares


Presentación del tema: "SOTERRANYES BAIXES VINARÒS (CS)-Espanya"— Transcripción de la presentación:

1 SOTERRANYES BAIXES VINARÒS (CS)-Espanya
Hi havia una vegada un espai agrícola tradicional, dels pocs que queden en les zones litorals del Baix Maestrat (província de Castelló). SOTERRANYES BAIXES VINARÒS (CS)-Espanya Un espai natural que ha de ser conservat Sobrevisc en el municipi de Vinaròs i m'anomeno la partida Soterranyes, ampli sector de cultius ancestrals de secà amb enorme biodiversitat i patrimoni etnològic... ho veiem? Associació de Propietaris per a la Defensa de les Soterranyes

2 Les meues zones de conreu són majoritariament extensives, on les oliveres, els garrofers i ametlers esquitxen els meus camps i donen lloc a un paisatge molt agradable i acollidor; si cal pregunteu a totes aquelles persones que al llarg dels segles han tingut cura de mi.

3 He donat tones i tones de garrofes, ametles i or líquid (oli d’oliva) als meus conreadors, així com aliment i refugi a milers d’espècies d’animals i plantes.

4 Posseeixo restes prehistòriques; durant segles he donat pas als ramats transhumants; per les meues contrades va batallar Jaume I, Cabanillas em va visitar, etc.; he viscut guerres, incendis,... i he soportat l’enorme esforç humà per transformar-me en sòl productiu.

5 Eixe esforç. ha donat lloc a un gran patrimoni arquitectònic rural
Eixe esforç.... ha donat lloc a un gran patrimoni arquitectònic rural. Han sigut necessàries sang, suor i llàgrimes per treure la pedra calcària de les meues entranyes i obtenir així terra fèrtil per al conreu, i clar! aquelles pedres foren reutilitzades per a fer marges de pedra seca, refugis, casetes de volta, pallers, etc.

6 Margens de pedra seca per a delimitar parcel·les; valones, refugis, etc.

7 La meua pedra va servir per a emmagatzemar aigua, gràcies a la construcció de cocos, cisternes, aljubs, etc.

8 Pallisses, casetes de volta,...

9 En el meu sòl s’allotja una gran riquesa botànica
En el meu sòl s’allotja una gran riquesa botànica. Les joies de la corona són les orquídies mediterrànees, espècies escasses que tenen lloc gràcies a la simbiosi entre plantes i fongs. Els seus fràgils ecosistemes estan en perill de desaparició! Ophrys apifera

10 Anacamptis pyramidalis
Per aquesta raó, la legislació espanyola i europea consideren els nostres hàbitats, prioritaris per a la seua conservació! Orquídeas y hábitats prioritarios Anacamptis pyramidalis

11 Ophrys tenthredinifera
Som espècies de gran bellesa, que rés hem d’envejar a les nostres germanes tropicals.

12 Orchis fragrans ¡Espècie protegida!

13 Autèntiques meravelles de la natura...!
Ophrys speculum

14 El meu patrimoni arquitectònic rural i històric: JA HAN CATALOGAT 58 CASETES DE PEDRA SECA!

15 Vaig donar refugi a moltes famílies durant la guerra civil espanyola...

16 Vanessa cardui Els meus terrenys són un paradís per a tot tipus d’insectes beneficiosos

17 Papallona arlequí (Zerynthia rumina) Quina meravella!

18 Còlbit ros (Oenanthe hispanica)
Sóc una zona de cria, alimentació i migració de centenars d’espècies d’aus Còlbit ros (Oenanthe hispanica)

19 Garrofer (Ceratonia siliqua)
Només queden a Vinaròs, 500 Ha de cultius tradicionals de secà Som terrenys atractius per als especuladors! Garrofer (Ceratonia siliqua) Però jo vull viure...

20 Estan catalogats 20 arbres d’interés local monumental!

21 Tota aquesta riquesa està en perill!
El “Magnífic Ajuntament de Vinaròs”, des de l’any 2008 ha proposat la zona com idònia per allotjar un macropolígon industrial de 250 Ha. a més a més ha amagat tota la seua riquesa ambiental i patrimonial. Ja estan comprant terrenys! IMPEDEIX AQUESTA NOVA BOGERIA FRUIT DE LA COBDÍCIA HUMANA! Envia mails de protesta a la Coalició del Govern (PSOE-PVI) en l’ajuntament de Vinaròs: y ¡NO AL POLÍGON INDUSTRIAL EN SOTERRANYES! Per favor, feu circular aquest document i ajuda’ns! Més informació a:

22 IMPEDEIX LA DESTRUCCIÓ DE MÉS HÀBITATS NATURALS!
Soterranyes, paraTGe natural proteGiT! Ja! Campanya contra el polígon de Soterranyes Baixes. Municipi de Vinaròs. Provincia de Castelló. Comunitat Valenciana. Espanya Data d’edició:


Descargar ppt "SOTERRANYES BAIXES VINARÒS (CS)-Espanya"

Presentaciones similares


Anuncios Google