La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Patience MOHANDAS KARAMCHAND

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Patience MOHANDAS KARAMCHAND"— Transcripción de la presentación:

1 Patience MOHANDAS KARAMCHAND (MAHATMA) GANDHI ( ) Líder polític religiós hindú els ensenyaments del qual van inspirar els moviments pacifistes del món. "He carregat sobre les meves espatlles el monopoli de millorar només una persona, aquesta persona sóc jo mateix i sé el difícil que és aconseguir-ho."

2 Gandhi i la seva esposa Kasturba es van casar molt joves
“Els dos teníem tretze anys...en el seu moment, el casament no va significar més que dur vestits nous , menjar dolços i compartir amb els parents"

3 Gandhi i la seva esposa Kasturba
1902

4 “Ull per ull i el món es quedarà cec."

5 Els prolongats dejunis no impedien Gandhi caminar centenars de quilòmetres en les seves campanyes polítiques. "La força no prové de la capacitat física, sinó de la voluntat indomable."

6 Mahatma…ànima gran

7 de les coses dolentes de la gent dolenta
“El més atroç de les coses dolentes de la gent dolenta és el silenci de la gent bona."

8 "La veu interior em diu que segueixi combatent contra el món sencer, encara que em trobi sol. Em diu que no temi aquest món, sinó que avanci portant en mi res més que el temor a Déu."

9

10 "No hem de perdre la fe en la humanitat, que és como un oceà; ella no es taca perquè algunes de les seves gotes estiguin brutes."

11 Els dejunis dotaven Mahatma Gandhi, fins i tot als 78 anys, d’extraordinària energia i lucidesa. "Ningú pot fer el bé en un espai de la seva vida, mentre fa mal en un altre. La vida és un tot indivisible."

12 “Demà potser ens haurem d’asseure davant dels nostres fills i dir-los que vam ser derrotats.
Però no podrem mirar-los als ulls i dir-los que viuen així perquè no ens vam animar a lluitar."

13

14 "Si no tenim por dels homes i cerquem només la veritat de Déu, estic segur que tots podrem ser els seus missatgers. Pel que fa a mi, crec sincerament que responc a aquestes dues condicions."

15 "No se’ns atorgarà la llibertat externa més que en la mesura exacta en què hàgim sabut, en un moment determinat, desenvolupar la nostra llibertat interna."

16 és incapaç de mostrar amor,
"Un covard és incapaç de mostrar amor, fer-ho està reservat als valents."

17 "La mort no és més que un somni i un oblit.”

18 “Nosaltres tornarem bé per mal
“Nosaltres tornarem bé per mal. Crist ens va ensenyar el camí i Mahatma Gandhi ens va demostrar que era operatiu.” Martin Luther King

19 "El qui reté alguna cosa que no necessita és igual a un lladre."

20 “Si en aparença prenc part en política,
es deu exclusivament a què en l’actualitat la política ens envolta igual que l’abraçada d’una serp de la que no ens podem desfer per molt que ho intentem. Per tant, vull lluitar amb la serp.”

21

22 “És millor permetre que les nostres vides parlin de nosaltres a què ho facin les paraules".

23 "Crec que seria una bona idea!"
(Nota: En resposta a la pregunta "Què pensa de la Civilització Occidental?" )

24

25 “Si no tingués sentit de l’humor m’hauria suïcidat fa molt temps.”

26

27 a no posseir res que no em sigui necessari,
“Humilment m’esforçaré a estimar, a dir la veritat, a ser honest i pur, a no posseir res que no em sigui necessari, a guanyar-me el sou amb el treball, a estar atent sempre al que menjo i bec, a no tenir mai por, a respectar les creences dels altres, a buscar sempre el millor per a tots, a ser un germà per a tots els meus germans."

28 “En matèria de consciència,
la llei de la majoria no compta.”

29 Estic absolutament convençut que cap home perd la seva llibertat sinó per la seva pròpia feblesa.

30

31 "Sigues el canvi que vols veure al món."

32 "Primer ells t’ignoren; després es barallen amb tu;
més tard se’n riuen; després es barallen amb tu; i aleshores… guanyes!"

33 "No hi ha camins per a la pau;
la pau és el camí."

34 "Imagino que sé el que significa viure i morir com a no violent
"Imagino que sé el que significa viure i morir com a no violent. Però em falta demostrar-ho mitjançant un acte perfecte."

35 60 aniversari de la seva mort física MOHANDAS KARAMCHAND GANDHI
Mahatma Gandhi Neix el 1869, Mor assassinat als 78 anys d’edat, el 30 de gener de 1948 60 aniversari de la seva mort física

36 L’oració de Mahatma Gandhi
Senyor meu...... Ajudeu-me a dir la veritat davant dels forts I a no dir mentides per guanyar-me l’aplaudiment dels febles. Si em dones fortuna, no em prenguis la raó. Si em dones èxit, no em prenguis la humilitat. Si em dones humilitat, no em prenguis la dignitat. Ajuda’m sempre a veure l’altra cara de la medalla, no em deixis inculpar de traïció als altres per no pensar igual que jo. Ensenya’m a estimar la gent com a mi mateix. No em deixis caure en l’orgull si triomfo ni en la desesperació si fracasso. Més aviat recorda’m que el fracàs és l’experiència que precedeix al triomf. Ensenya’m que perdonar és un signe de grandesa i que la venjança és una senyal de baixesa. Si em prens l’èxit, deixa’m forces per aprendre del fracàs. Si jo ofengués la gent, dóna’m valor per disculpar-me i si la gent m’ofèn, dóna’m valor per perdonar. Senyor...si jo m’oblido de tu, mai t’oblidis de mi ! L’oració de Mahatma Gandhi

37 "Les generacions del futur amb prou feines es creuran
que un home com aquest va caminar a la terra en carn i os." Albert Einstein a la mort de Gandhi

38 Cuida els teus Pensaments perquè es tornaran Paraules
Cuida els teus Pensaments perquè es tornaran Paraules. Cuida les teves Paraules perquè es tornaran Actes. Cuida els teus Actes perquè es faran Costum. Cuida els teus Costums perquè forjaran el teu Caràcter. Cuida el teu Caràcter perquè formarà el teu Destí. I el teu Destí serà la teva Vida… Mahatma Gandhi

39 30 de gener Dia Internacional de la No Violència
Chapa´s Design


Descargar ppt "Patience MOHANDAS KARAMCHAND"

Presentaciones similares


Anuncios Google