La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

2.- ELS CONFLICTES DE LA GUERRA FREDA.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "2.- ELS CONFLICTES DE LA GUERRA FREDA."— Transcripción de la presentación:

1 2.- ELS CONFLICTES DE LA GUERRA FREDA.
2.0.- Definició. 2.1.- La crisi alemanya i el bloqueig de Berlín. 2.2.- La guerra de Corea ( ). 2.3.- L’extensió de les aliances politicomilitars. 2.4.- La guerra del Vietnam ( ). 2.5.- La crisi dels míssils a Cuba (1962).

2 2.0.- Definició. La Guerra Freda és una situació internacional
extremadament tensa entre dues potències (EUA i URSS) que inicien una cursa d’arma- ments i adopten una actitud bel·ligerant i de confrontació ideològica, però no arriben mai a un enfrontament directe. Els enfrontaments seran sempre indirectes i en països tercers: Berlín, Corea, Orient Pròxim, Vietnam, Cuba, Afganistan, Angola,...

3 2.1.- La crisi alemanya i el bloqueig de Berlín.
En acabar la IIª G.M. Alemanya i Berlín queden dividides en quatre parts, cadascuna controlada per un dels aliats (EUA, Gran Bretanya, França i URSS) Els tres aliats capitalistes decideixen unir les zones i crear un Estat federal alemany (1948) L’URSS tanca les fronteres i aïlla Berlín (corredor aeri) República Federal Alemanya (RFA): capitalista i de l’OTAN Es creen dos nous estats República Democràtica Alemanya (RDA): Comunista i del Pacte de Varsòvia En 1958 l’URSS demana que tota Berlín siga de la RDA o que la controle l’ONU per evitar la fugida de gent al sector occidental EUA es nega i la RDA construeix un mur que divideix la ciutat ( )

4 2.2.- La guerra de Corea ( ). Divisió de Corea en dos en acabar la IIª G.M.: Nord comunista i Sud capitalista 1950: Corea del Nord ataca Corea del Sud EUA envia tropes (MacArthur) que rebutgen l’atac i entren en Corea del Nord La Xina Comunista recolza Corea del Nord Armistici de Panmunjom (1953): les fronteres queden com abans de la guerra (paral·lel 36)

5 2.3.- L’extensió de les aliances politicomilitars.
Pacte Atlàntic (OTAN, 1949): Europa Occidental i EUA Aliances dels Estats Units ANZUS: Austràlia, Nova Zelanda i EUA OTASE: països capitalistes del sud-est asiàtic i EUA Pacte de Bagdad: Turquia, Irak, Pakistan i Estats Units Amb Europa Oriental: d’ajuda econòmica (COMECON, 1949) i militar (Pacte de Varsòvia, 1955) Aliances de l’URSS Tractats de cooperació amb Xina i Vietnam del Nord


Descargar ppt "2.- ELS CONFLICTES DE LA GUERRA FREDA."

Presentaciones similares


Anuncios Google