La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Preparem l’Eucaristia de fi de curs.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Preparem l’Eucaristia de fi de curs."— Transcripción de la presentación:

1 Preparem l’Eucaristia de fi de curs.

2

3 Què és l’Eucaristia? La Missa, o Eucaristía és un resum de tot el que vivim les persones: 1. Moments en que ens esforcem, donem als altres tot allò que tenim de bo i som suport per fer pinya. 2. Moments que rebem molt dels altres i necessitem que ens acompanyin, que ens recolzin.

4

5 4. També d’altres moments en que ens sentim cansats, ens hem equivocat o ens deixem portar per la comoditat, o el mal geni i no sabem dialogar, portar pau, estimar prou i ens cal demanar perdó… 3. Per això tenim moments d’agraïment, necessitem donar gràcies per tot el que hem rebut i pels castells que hem aconseguit pujar.

6 BIBLIA

7 5. Moments en que necessitem escoltar el que ens diuen els altre, el que ens diu Jesús a l’Evangeli.
6. Moments de silenci i reflexió per pensar en tot el que Jesús ha fet per nosaltres i recordar el que ens va dir i fer el darrer sopar.

8

9

10 Tots aquests moments els vivim a l’Eucaristia.
Per això durant aquestes dues setmanes l’anirem descobrint poc a poc i vivint o recordant tot el que ha sigut la nostra vida durant aquest any perquè el dia de l’Eucaristia ho puguem celebrar tots junts i amb Jesús.

11 SÓC L’ALBA I US VULL FELICITAR!
HOLA NENS I NENES, COM ESTEU? SÓC L’ALBA I US VULL FELICITAR!

12 MÉS EQUIP ENTRE TOTS VOSALTRES:
JA S’ACABA EL CURS I ÚNICAMENT US VULL FELICITAR PER L’ESFORÇ QUE HEU FET PER FORMAR MÉS EQUIP ENTRE TOTS VOSALTRES: A CASA, A L’ESCOLA...

13 JO, TOT I QUE MOLTES VEGADES M’HA COSTAT, TAMBÉ HE SEGUIT FENT EQUIP AMB TOTA LA GENT QUE M’ENVOLTA I SOBRETOT, AMB LA MEVA COLLA CASTELLERA. A VEGADES HEM CAIGUT I HEM FET LLENYA, PERÒ EL MÉS IMPORTANT ES QUE ENS HEM AIXECAT I HO HEM TORNAT A INTENTAR. VEURE VÍDEO: ELS CASTELLERS DE GIRONA

14 CADASCÚ DE NOSALTRES ÉS NECESSARI PER FORMAR UN BON EQUIP,
TOTS SOM IMPORTANTS!

15 EL CAMÍ DE L’AMISTAT, DEL GRUP, DE COMUNITAT, D’AMOR...
ARA, ÉS IMPRESCINDIBLE SEGUIR PER AQUEST BON CAMÍ: EL CAMÍ DE L’AMISTAT, DEL GRUP, DE COMUNITAT, D’AMOR... AQUEST CAMÍ ENS L’EXPLICA EL NOSTRE AMIC JESÚS AMB LA SEGÜENT HISTÒRIA:

16 TU ETS NECESSARI! QUÈ PODEM FER, POBRES DE NOSALTRES?
“SOVINT, ENS SENTIM IMPOTENTS DAVANT LA COMPLEXITAT DELS PROBLEMES. QUÈ PODEM FER, POBRES DE NOSALTRES? ENS COSTA DE CREURE QUE QUALSEVOL SOLUCIÓ PASSA PELS PETITS GESTOS, EL PETIT GRA DE SORRA DE CADASCÚ.”

17 Si la nota digués: una nota no fa música... …NO HI HAURIA SIMFONIES.
MIRAR VÍDEO: ANUNCI “BANC” (FORMAR TOTS UNA ORQUESTRA)

18 Si la paraula digués: una paraula no fa una pàgina...
…no hi hauria llibres.

19 una pedra no puja pas una paret...
Si la pedra digués: una pedra no puja pas una paret... ...no hi hauria cases.

20 Si la gota d'aigua digués: una gota d'aigua no fa un riu...
...no hi hauria pas oceans.

21 Si el gra de blat digués: un gra de blat no pot pas sembrar un camp...
...no hi hauria collites.

22 Si l'home digués: un gest d’'amor no salvaria la humanitat...
...no hi hauria mai justícia, ni pau, ni dignitat, ni felicitat davant la terra dels homes.

23 Talment com la simfonia necessita cada nota, talment com el llibre necessita cada paraula, talment com la casa necessita cada pedra, talment com l'oceà necessita cada gota d'aigua, talment com la collita necessita cada gra de blat... la humanitat sencera et necessita a tu, onsevulla que siguis, única, és a dir: insubstituïble.

24 Jesús ens diu a l’evangeli:

25 Jn 13, 1-12 Era abans de la festa de Pasqua
Jn 13, 1-12  Era abans de la festa de Pasqua. Jesús sabia que havia arribat la seva hora. Ell, havia estimat els seus fins a l'extrem.

26 Mentre sopaven Jesús s'aixecà de taula, es tragué el mantell i se cenyí una tovallola;  després va tirar aigua en un gibrell i començà a rentar els peus dels deixebles i a eixugar-los amb la tovallola que duia cenyida.  Quan arriba a Simó Pere, aquest li diu:

27 --Senyor, ¿tu em vols rentar els peus
--Senyor, ¿tu em vols rentar els peus?  Jesús li respon: --Ara no entens això que faig; ho entendràs després.  Pere li diu: --No em rentaràs els peus mai de la vida! Jesús li contesta: --Si no et rento, no seras dels meus.

28 Li diu Simó Pere: --Si és així, Senyor, no em rentis tan sols els peus: renta'm també les mans i el cap. Després de rentar-los els peus, es va posar el mantell i s'assegué a taula altra vegada.

29 Llavors els digué: --¿Enteneu això que us he fet?

30 Jesús renta els peus als deixebles,

31 Els nostres peus. com estan. Cansats, de molt caminar
Els nostres peus... com estan ? Cansats, de molt caminar... freds perquè estem molt sols?.. bruts perquè hem trepitjat allò que no havíem de trepitjar? ...

32

33 Reflexió : En el nostre camí no sempre avancem hi ha vegades que ens aturem o anem endarrera, ens equivoquem i agafem camins que no ens porten enlloc. Quan fem això en sortim perjudicats nosaltres, però també en surten perjudicats els que estan a prop nostre, els altres, per tant també Jesús.

34 “RENTAR ELS PEUS” SIGNIFICA:
AJUDAR, COMPARTIR SER SERVICIAL, ESTAR DISPOSAT, TENIR EMPATIA... en definitiva: ESTIMAR A L’ESTIL DE JESÚS.

35 He rentat els peus als companys quan.... He rentat els peus als pares quan... He rentat els peus als avis quan... He rentat els peus en els gestos de solidaritat quan...

36 Per fer pinya ens hem de sentir recolzats i ens hem de donar suport

37 Dinàmica Mural: Recordant el Lema
Dinàmica Mural: Recordant el Lema. Entre tots farem un mural on hi apareixin paraules contestant les dues preguntes. A qui hem ajudat?     Qui m’ha ajudat?  

38

39 Cantem Hola, com esteu Al·leluia (Taizé) (mp3)
El món seria més feliç (mp3 / lletra) Sant, Sant, Sant (mp3) És tan a prop meu (mp3) Invencibles (enllaç diapositiva següent) Aquests seran els cants de l’Eucaristia de fi de curs.

40 MIRAR VÍDEO: INVENCIBLES


Descargar ppt "Preparem l’Eucaristia de fi de curs."

Presentaciones similares


Anuncios Google