La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

El pensament de Karl Marx.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "El pensament de Karl Marx."— Transcripción de la presentación:

1 El pensament de Karl Marx.

2 Karl Marx: Subcapítols.
1. Precedents. 2. Materialisme Històric. 3. Materialisme Dialèctic. 4. Conceptes d’Alienació i Ideologia. 5. La Praxis Política. 6. El Comunisme. 7. Importància de Marx.

3 1. Precedents. El pensament de Jean Jacques Rousseau.
L’Esquerra Hegeliana, especialment Ludwig Feuerbach. La Revolució Industrial i les condicions de vida del Proletariat. L’esperit de la Filosofia de la Sospita. (Marx, Nietzsche, Freud)

4 2. Materialisme Històric.
Materialisme Històric. Les relacions humanes han estat relacions materials. La Història és un fet Econòmic. Infraestructura Econòmica. És el conjunt de relacions de producció. Superestructura. És el conjunt d'idees, creences, institucions i normes que configuren la consciència social.

5 3. Materialisme Dialèctic.
Només existeix la Matèria. (retrobem el pensament de Demòcrit o Epicur) La Matèria desprès d’un procès evolutiu esdevé Matèria Viva. És la Plasmació Filosòfica de la Teoria de Charles Darwin.

6 4. Alienació i Ideologia. L’Obrer es veu alienat al vendre la seva força de treball i no rebre a canvi més que un sou miserable. La Ideologia és el conjunt de creences que justifiquen aquesta situació.

7 Tipus d’Ideologia. Ideologia Política. Es considera que tots els homes són iguals. Però aquesta Igualtat és purament formal ja que l'Estat és l'instrument d'opressió en mans dels poderosos. Ideologia Religiosa. La Religió justifica l’explotació que viu el proletariat. La Religió és l’opi del poble.

8 Diferència entre Marxisme i Filosofia Marxiana.
Hi ha força diferències entre la Filosofia Marxiana i el Marxisme, especialment pel que fa a la concepció de la Ideologia. Marx veu la Ideologia com un element negatiu a superar. Lenin veu el Marxisme com una Ideologia.

9 5. La Praxis Política. El filòsof no ha de limitar-se a descriure la societat que coneix; ha de transformar-la.

10 6. El Comunisme. L’enfrontament Burgesia-Proletariat.
La Revolució Comunista. Mesures a realitzar.

11 L’enfrontament Burgesia-Proletariat.
Burgesia: Classe Social que posseeix els medis de producció. Proletariat: Obrers Industrials. La Història és feta a partir de la lluita de classes (opressors contra oprimits)

12 La Revolució Comunista.
La Revolució Comunista crearà una societat sense classes socials on no existirà la propietat privada dels medis de producció. En aquesta societat desapareixerà l’explotació i l’alienació que abans assenyalàvem.

13 Mesures a realitzar. Expropiació de la terra i abolició del dret d'herència. Eliminació de la propietat privada dels medis de producció. Obligació del treball per a tothom reduint les diferències entre el camp i la ciutat. Educació pública i gratuïta per a tots els infants, prohibint el seu treball.

14 7. Importància de Marx És un dels autors més influents, especialment en el terreny polític. Més de la meitat de la població ha viscut sota un règim marxista. Ara ens queda el Marx més filosòfic, un cop enfonsat el Marxisme com a eina politica.


Descargar ppt "El pensament de Karl Marx."

Presentaciones similares


Anuncios Google