La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Quant saps de l’automedicació?

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Quant saps de l’automedicació?"— Transcripción de la presentación:

1 Quant saps de l’automedicació?
FarmaTrivial Quant saps de l’automedicació?

2 Parlar d’automedicació implica SEMPRE un risc?
Si No

3 En l’automedicació el metge supervisa el tractament?
Si No

4 Si fa més de 3 dies que tens mal de cap, què fas?
Segueixes amb el que estiàs prenent fins que ja no tinguis mal. Consultes al farmacèutic o al metge. Canvies de medicament per veure si funciona millor.

5 T’ha de venir la menstruació i tens un dolor molt fort i decideixes prendre’t 2 Ibuprofè. Actues correctament? Si No

6 Tens una febre molt elevada i et prens un Ibuprofè
Tens una febre molt elevada i et prens un Ibuprofè. Com que a les 2 hores no t’ha baixat, decideixes prendre’t un Paracetamol. Actues correctament? Si No

7 Tens molt mal de cap i et prens un Ibuprofè
Tens molt mal de cap i et prens un Ibuprofè. Com que a les 4 hores no et trobes millor, decideixes prendre’t una Aspirina®. Creus que estàs actuant bé? Si No

8 Tens molt mal de queixal i el dentista et va dir que si et passava això et prenguessis un Nolotil®. Com que a les 4 hores no t’ha disminuït el mal, decideixes prendre’t un Paracetamol. És correcte? Si No En aquest cas els hi hauriem de dir que no ho han d’agafar com a costum.

9 Després d’una nit de festa et despertes amb mal de cap:
Beus molta aigua i menges alguna cosa. Et prens una Aspirina®. Et beus una cervesa ja que t’han dit que funciona molt bé.

10 Tens tos, mal de coll i febre:
Mires a la farmaciola de casa i trobes una caixa amb restes d’antibiòtic i te’l prens. Consultes al farmacèutic o al metge. Compres un medicament dels que anuncien per la “tele” sense consultar-ho.

11 Fa unes 3 setmanes vas tenir angines i el doctor et va receptar un antibiòtic que et va anar molt bé. Avui et tornes a trobar malament i creus que tornes a tenir el mateix, així que: T’esperes a veure que pensa la teva mare. Et prens el mateix medicament que l’altre vegada. Tornes a anar al metge perquè pot ser que tinguis una altra infecció deguda a l’anterior.

12 Fa 3 dies que el metge t’ha receptat un antibiòtic
Fa 3 dies que el metge t’ha receptat un antibiòtic. Te’l prens a les 8 – 16 – 24 hores però te’n adones que la presa de les 8 te l’has oblidada. Què faries? Te’l prens abans de que se’t torni a oblidar. Consultes al farmacèutic per saber què pot passar. T’esperes a les 16 i prens 2 comprimits a la vegada.

13 Qualsevol antibiòtic serveix per tractar qualsevol tipus d’infecció bacteriana, sigui quin sigui l’agent infecciós? Si No

14 Una infecció vírica es tracta amb un antibiòtic qualsevol?
Si No

15 Continues el tractament 7 dies.
Fa tres dies vas anar al metge i et va receptar un antibiòtic per 7 dies de tractament. Avui ja estàs molt millor, així que... Deixes el tractament. Continues el tractament 7 dies. Acabes la caixa per no llençar el medicament que sobra.

16 Vas el metge perquè et digui què és el que passa.
El metge et va receptar un antibiòtic per 8 dies. Ja has acabat el tractament però et segueixes trobant malament. Vas el metge perquè et digui què és el que passa. Allargues el tractament fins acabar la caixa (30 comprimits) a veure si així millores. Continues amb l’antibiòtic i a més prens Paracetamol.

17 Guardes la medicació que t’ha sobrat.
El metge et va receptar un tractament per una infecció que vas tenir i t’ha sobrat medicació: Guardes la medicació que t’ha sobrat. Vas a la farmàcia i llences la resta de medicació al punt SIGRE. Llences la resta de medicació a les escombraries.

18 Si abuses del Paracetamol:
Els efectes d’intoxicació es detecten immediatament, així que té fàcil solució. Els símptomes poden aparèixer a llarg termini, quan ja és tard per a la solució. No té efectes adversos, així que no passa res.

19 Has estat tot el dia a la platja i ha fet molta
Has estat tot el dia a la platja i ha fet molta. En arribar a casa tens molt mal de cap. La teva mare et diu que el més segur és que tinguis una insolació. No saps què fer perquè has quedat per anar a sopar amb les amigues així que: Decideixes prendre’t un Ibuprofè abans de sortir de casa. Esperes a prendre’t el Ibuprofè després de sopar. Et prens el Ibuprofè durant el sopar amb una copa de sangria.

20 Surts de festa però no beus alcohol.
Després de sopar decidiu sortir de festa, i tu ja t’has pres l’Ibuprofè. Surts de festa però no beus alcohol. Per un parell de cubates no passarà res. Surto de festa però només faré un parell de cerveses.

21 Vas al ginecòleg perquè t’informi de l’ús dels anticonceptius.
Fa un temps que has començat a sortir amb un noi, una amiga et comenta que ella es pren unes pastilles anticonceptives que li van molt bé i es un mètode anticonceptiu molt còmode. Vas a la farmàcia i et compres les mateixes que t’ha comentat la teva amiga. Vas al ginecòleg perquè t’informi de l’ús dels anticonceptius. Vas a la farmàcia i et compres el més econòmic.

22 Et llegeixes el prospecte per saber què has de fer.
Estàs prenent anticonceptius orals i normalment te’l prens a les 15h. Quan obres el blíster t’assabentes que el dia abans no te’l vas prendre. Et prens 2 comprimits. Et llegeixes el prospecte per saber què has de fer. Només et prens el que et toca, total per un dia no passa res.

23 En el moment de tenir una relació sexual veieu que el preservatiu s’ha trencat:
Com que en dos o tres dies has de tenir la menstruació decidiu esperar. Com que us heu adonat abans de l’ejaculació no passa res. Aneu a la farmàcia immediatament.

24 Esteu amb la parella, els dos sols i us adoneu que no teniu preservatiu però, decidiu continuar. Fa 2 mesos ja us va passar i a la farmàcia us van donar un anticonceptiu d’urgència. Com actueu? Aneu a la farmàcia i allà us donen l’anticonceptiu sense cap problema. Aneu a la farmàcia però el farmacèutic us deriva al metge. Decidiu no fer res ja que fa dos dies que a la noia se li ha acabat el període i és impossible que es quedi embarassada.

25 Ets una noia fumadora i vols començar a prendre’t un anticonceptiu oral perquè tens parella estable.
Vas al ginecòleg i li comentes que ets fumadora. Vas a la farmàcia i demanes que et dispensin les més barates. Vas al ginecòleg i li dius que no fumes perquè vas amb la teva mare i ella no ho sap.

26 Te’l prens cada vegada que el necessites.
Estàs estudiant per la i estàs molt nerviosa. La teva mare et recomana un preparat natural que feia la seva avia i que segons ella va molt bé. Per altra banda, tu estàs prenent anticonceptius orals: Et prens el preparat intentant no coincidir amb la presa de l’anticonceptiu. Te’l prens cada vegada que el necessites. Llegeixes el prospecte per saber si hi ha interaccions i consultes al farmacèutic.

27 Marxes amb unes amigues de cap de setmana i no has pensat a agafar els anticonceptius que et prens.
Vas a la farmàcia més propera i et compres una caixa. Li agafes a una amiga que es pren unes de semblants. Com que és un cap de setmana de noies i no passarà res, esperaràs a arribar a casa.

28 El mal ús dels antibiòtics pot produir greus problemes a la societat en un futur.
Si No

29 Si barreges Ibuprofè amb Paracetamol:
Es potencia l’efecte antiinflamatori. Es potencia l’efecte analgèsic. Incrementa el risc de patir úlceres gàstriques.

30 Deixes de prendre’t els anticonceptius.
Estàs prenent anticonceptius i vas al metge per una infecció. El metge et recepta antibiòtic: Deixes de prendre’t els anticonceptius. Segueixes el tractament que t’ha prescrit el metge. Li comentes que prens anticonceptius i t’informa del que has de fer.


Descargar ppt "Quant saps de l’automedicació?"

Presentaciones similares


Anuncios Google