La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

INSTITUCIONS COMUNITAT VALENCIANA

Presentaciones similares


Presentación del tema: "INSTITUCIONS COMUNITAT VALENCIANA "— Transcripción de la presentación:

1 INSTITUCIONS COMUNITAT VALENCIANA La Comunitat Valenciana es regeix per l’Estatut d’Autonomia. Fou aprovat el 10 de juliol de 1982. En ell estan els dret, les obligacions i les llibertats dels valencians i també els òrgans d’autogovern valencià.

2 INSTITUCIONS COMUNITAT VALENCIANA La Generalitat Valenciana està formada pel conjunt d’institucions valencianes. Les més importants són: Les Corts Valencianes El Consell L’Acadèmia Valenciana de la Llengua El Síndic de Greuges El Consell Jurídic

3 LES CORTS VALENCIANES Les Corts són la institució que representa al poble i estan formades pels diputats i diputades elegits per votació per a quatre anys. Les seues funcions són: *Elegir el president de la Generalitat. *Aprovar els pressupostos. *Fer les lleis. *Controlar tot allò que fa el Govern valencià.

4 EL CONSELL *És la institució formada pels diferents consellers que són nomenats pel president de la Generalitat Valenciana. *Les seues funcions és encarregar-se que es complisquen les lleis i aplicar-les. *Cada conseller s'ocupa d'una conselleria: educació, sanitat, indústria, turisme, hisenda... *El conseller d'educació actualment és VICENT MARZÀ IBÀÑEZ

5 ACADÈMIA VALENCIANA DE LA LLENGUA *És la institució encarregada de la normativa referent a l'ús correcte de la llengua pròpia dels valencians: EL VALENCIÀ. *Totes les administracions públiques de la Comunitat Valenciana han d'aplicar la normativa de l'acadèmia. La seu de l'Acadèmia està al Monestir de Sant Miquel dels Reis.

6 EL SÍNDIC DE GREUGES *Aquesta institució s'encarrega de defensar els drets i les llibertats dels ciutadans. *És el mateix que el defensor del poble a Espanya. *La seu està a Alacant.

7 CONSELL JURÍDIC *És un òrgan de consulta suprem en matèria jurídica del Consell, de l'administració autonòmica, de les administracions locals i de les universitats públiques de la Comunitat i altres entitats i corporacions.

8 ACTUALMENT... PRESIDENT DE LA GENERALITAT VALENCIANA Des del 27 de juny de 2015 és el Molt Honorable Senyor Ximo Puig Ferrer. És el president del Consell. Tria els consellers. Coordina i dirigix el govern valencià. S'encarrega de disoldre les Corts. Vetla pel compliment de l'Estatut d'Autonomia.

9 PRESIDENT DE LES CORTS Molt Honorable Senyor Enric Morera i Català PRESIDENT ACADÈMIA VALENCIANA DE LA LLENGUA Senyor Ramón Ferrer Navarro

10 SÍNDIC DE GREUGES Senyor José Cholbí Diego CONSELL JURÍDIC Senyor Vicente Garrido Mayol


Descargar ppt "INSTITUCIONS COMUNITAT VALENCIANA "

Presentaciones similares


Anuncios Google