La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

“LA VIDA ÉS UN DO DE DÉU I UN SERVEI ALS ALTRES”

Presentaciones similares


Presentación del tema: "“LA VIDA ÉS UN DO DE DÉU I UN SERVEI ALS ALTRES”"— Transcripción de la presentación:

1 “LA VIDA ÉS UN DO DE DÉU I UN SERVEI ALS ALTRES”
Que sàpiga veure que el temps és vida i l’he d’aprofitar

2 He llegit la pregària “Gràcies Senyor per la Vida” i d’entre totes les frases he seleccionat: Què sàpiga veure que el temps és vida i l’he d’aprofitar. És per això que he fet el treball centrant-lo en aquest text escollit, i he fet una reflexió sobre la forma en què s’ha de viure.

3 Introducció Una vida rebuda
Gran part del que som, des del nostre cos fins a la nostra manera de ser i de pensar, procedeix d’altres persones, ens ha vingut donat des de fora. La vida la vivim cada un de nosaltres, però en el fons és un regal, és un do. Hem rebut aquest do dels nostres pares i la nostra família, però totes aquelles persones que d’alguna manera han conviscut amb nosaltres des que vam néixer han participat en aquest regal i han deixat la seva empremta en nosaltres.

4 Tot això que hem rebut, cada un de nosaltres ho condueix i ho desenvolupa al llarg de la vida a partir, sobretot, de les tries que anem fent. Així es construeix la nostra identitat personal. Per això és molt important acollir la nostra vida, el que som, com un gran do que es posa a les nostres mans perquè el desenvolupem en un projecte de vida que valgui la pena.

5 Que sàpiga veure que el temps és vida i l’he d’aprofitar
Des de petita m’han ensenyat que s’ha d’aprofitar cada instant de la vida, tal com diuen a casa: “El temps és or” No podem gastar els minuts de cada dia fent coses que no ens aporten res a la nostra vida, sinó que hem d’intentar que cada segon que passi sigui profitós, tant pel nostre bé com dels que ens envolten.

6 A la nostra edat el primer que hem de fer és adquirir uns coneixements que ens serveixin per al nostre desenvolupament com a persona i per a poder, més tard, treballar segons el que haguem triat. Com més estudiem i ens preparem ara millor serà el nostre futur. Hem d’aprofitar que els nostres pares ens poden donar una bona educació per adquirir un màxim de formació i així tenir resolt el nostre futur.

7 Som afortunats d’haver nascut aquí en el primer món i de poder disposar de bones escoles i un nivell de vida que ens permet ampliar els nostres estudis en la mesura que desitgem.

8 A casa ens han ensenyat que si un s’organitza bé té temps per tot, per estudiar, per fer música, per estar amb els amics, per resar... El que no podem és perdre el temps en programes absurds de televisió que no ens aporten res a la nostra vida, tot el contrari. Tampoc xatejar tot el dia sense treure’n cap benefici. Hem de viure la vida plenament, gaudint dels que ens envolten i aprofitant al màxim el nostre temps.

9 Filipencs 4, 4-8 Jesús ens diu…
Viviu sempre contents en el Senyor! Ho repeteixo: viviu contents!  Que tothom us conegui com a gent de bon tracte. El Senyor és a prop. No us inquieteu per res. En tota ocasió acudiu a la pregària i a la súplica i presenteu a Déu les vostres peticions acompanyades d'acció de gràcies.  I la pau de Déu, que sobrepassa tot el que podem entendre, guardarà els vostres cors i els vostres pensaments en Jesucrist. Finalment, germans, interesseu-vos per tot allò que és autèntic, respectable, just, pur, amable, lloable, tot allò que sigui virtuós i digne d'elogi.

10 Alumna: Carla Conangla Oliveras
Centre educatiu: IES Angeleta Ferrer i Sensat Adreça: c/Granollers nº43 Població: Sant Cugat del Vallès Grup a concursar: A Bisbat: de Terrassa


Descargar ppt "“LA VIDA ÉS UN DO DE DÉU I UN SERVEI ALS ALTRES”"

Presentaciones similares


Anuncios Google