La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Perseu i Andròmeda.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Perseu i Andròmeda."— Transcripción de la presentación:

1 Perseu i Andròmeda

2 Dánae estava tancada a una torre de bronze perquè els Oracles havien dit que el net del rei Acrisio el mataría. Zeus, que desitjava a Dánae, va convertir-se en pluja d’or i la va deixar embarassada. Així va néixer Perseu.

3 Desde el moment que el rei va veure el nadó, va voler desfer-se d’ ell enviant a Dánae i el fill en una caixa al mar perquè no tornessin més.

4 Perquè no els hi passes res, Zeus els va protegir i els va portar a una illa segura: Sérifos. Allà el rei Dictis els va acollir i el seu germà malvat Polidectes es va enamorar de Dánae. Polidectes, per treure´s de sobre a Perseu li va dir que sacrificaria a la seva mare si no li portava el cap de la Medusa.

5 Els deus van voler ajudar a Perseu en aquesta important missió i li van proporcionar material. També li van dir que per trobar a la Medusa hauria de buscar primer a les Gorgones al Nord d’Àfrica.

6 Quan va trobar a les bruixes els hi va pendre l’ ull i les va obligar a dir-li a on estava Medusa, després va tirar l’ull al mar perquè no avisessin a ningú.

7 Quan va arribar al lloc va veure les germanes de Medusa dormint i sense fer soroll va passar per davant d’elles, va acostar-se a Medusa i ràpidament va tallar-li el cap. De la seva sang va néixer el pegàs i el monstre marí Crisaor.

8 A meitat del camí de tornada a casa es va trobar amb el tità Atlas
A meitat del camí de tornada a casa es va trobar amb el tità Atlas. Atlas, no es va comportar bé amb Perseu perquè es pensava que li robaria les pomes del jardí de les Hespérides segons deia un oracle. Perseu va treure el cap de la Medusa i va fer que Atlas es transformes en pedra.

9 Quan ja gairebé arribava va veure a Andròmeda encadenada a una roca per un càstig al que l’havien sotmés. Perseu va voler ajudar-la quan va veure apropar-se un monstre marí i per defensar-se el va petrificar. Després va alliberar a la noia i se’n van anar.

10

11

12

13 A l’arribar, la seva mare no estava ja que havia fugit del rei i havia anat amb Atena. Va fer servir per últim cop el cap de Medusa i va petrificar als enemics de la seva mare a més del rei. Més tard va anar al temple d’ Atena on estava la seva mare i va donar-li a la deesa el cap del monstre.

14 Perseu i Andròmeda van viure feliços per sempre més.
Va haver-hi un dia que celebraven uns jocs Olímpics i Perseu va llençar un disc que va matar sense voler al seu aví, el rei Acrisio. Al final si que es va complir la profecia.


Descargar ppt "Perseu i Andròmeda."

Presentaciones similares


Anuncios Google