La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

TORRES DE DEFENSA A BEGUR.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "TORRES DE DEFENSA A BEGUR."— Transcripción de la presentación:

1 TORRES DE DEFENSA A BEGUR

2 TORRE HERMANAC Aquesta torre es diu La Torre Hermanac de Can Pi de la Torre. Està en un carrer que es deia carrer dels Bous i ara es diu carrer Bonaventura Carreras.. El carrer on està situada la torre va tenir tres noms: Primer es deia carrer dels Bous, a l'any 1906 el nom oficial del carrer era carrer de La Torre i ara és el carrer Bonaventura Carreras. La torre Hermanac de Can Pi està enmig del poble. Hi ha gent que diu que és la més amagada de totes. La torre està enganxada a una casa on hi vivia una de les famílies més notables de Begur, dita Pi de la Torre. Hi ha una torre que és la seva bessona, que és la torre de can Marquès. Gairebé sembla que es donen la mà.

3 TORRE DE CAN MARQUÈS Aquesta torre es diu la Torre de can Marquès. És al carrer Bonaventura Carreres i sempre s'ha dit que s´amaga de les mirades de la gent perquè queda en un carrer amagat. La torre, ara, té l'entrada des de l'interior de la casa. Antigament estava ben defensada per un enlairat matacà que ha desaparegut. Una part de la torre toca al jardí d'una casa veïna. La torre de can Marquès no té sostre, està descoberta. Fa anys que se li va treure la crosta de calç que portava i la pedra es va repicar.

4 TORRE DE SANT RAMON Aquesta és la torre de Sant Ramon. Es va construir al segle XVI, entre el 1500 i el És al carrer de Sant Ramon. Al primer pis hi ha un salonet rodó i les parets són molt gruixudes. En una de les parets antigament hi havia un forn. El segon pis l'han convertit en una habitació on els amos de la casa hi dormen. Hi ha un altre pis on la gent no hi pot anar perquè sembla que està tapat. La Torre està molt ben conservada. A l´interior de la torre abans hi havia pedra i ara per dintre hi ha guix. El terrat de la torre és l´original.

5

6 TORRE DEL MAS PINC Aquesta torre es diu del mas Pinc perquè els amos que hi vivien tenien de cognom Pi. També té el nom de torre del Carmen Amaya, perquè després va ser de la Carmen Amaya, una famosa gitana ballarina de flamenc. Era molt estimada per tot el poble. Actualment el Mas Pinc és una propietat de l'Ajuntament de Begur. L'alçada de la seva torre és de 12'30 metres.

7 TORRE DE PELLA I FORGAS Aquesta és la Torre de Pella i Forgas. Es diu així perquè la torre era propietat d´un senyor que es deia Josep Pella i Forgas. Aquest senyor era un important historiador. Va néixer l'any i va morir el Al centre de la torre hi ha una làpida de pedra on parla d´aquest home.

8

9 INTERIOR D’UNA TORRE Les torres tenien dos o tres pisos, i per anar d’un a l’altre havien d’utilitzar una escala de mà, que després treien. Encara que els pirates haguessin entrat hauria estat molt difícil pujar, perquè l’obertura era molt estreta.

10 Treball realitzat pels alumnes de cicle mitjà del CEIP DOCTOR ARRUGA de Begur.
Text i imatges: Alumnes de 3r. A Març de 2007


Descargar ppt "TORRES DE DEFENSA A BEGUR."

Presentaciones similares


Anuncios Google