La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

P5 A. LES CAIXES FLAMENQUES

Presentaciones similares


Presentación del tema: "P5 A. LES CAIXES FLAMENQUES"— Transcripción de la presentación:

1 P5 A. LES CAIXES FLAMENQUES
PROJECTE DELS AVIONS P5 A. LES CAIXES FLAMENQUES

2 COM TRIEM EL PROJECTE ? Demanem als nens i les nenes que portin objectes, llibres, materials de casa relacionats amb el tema que cadascú d’ells vol estudiar. Davant el grup classe, cada nen/a justifica i defensa el seu tema, arguments que ha preparat a casa amb l’ajuda de la família. Després de diverses converses van quedar 4 temes.

3 ESCOLLIM EL PROJECTE La tria final es va fer per majoria

4 QUÈ SABEM DELS AVIONS? A partir d’una conversa amb tot el grup classe recollim tots els coneixements previs que els alumnes tenen sobre els avions i ho anotem, encara que siguin erronis

5 QUÈ SÉ DELS AVIONS ? Per tal d’enregistrar individualment aquesta avaluació inicial, cada nen i nena va dibuixar un avió i va escriure el què en sabia.

6

7

8 QUÈ VOLEM SABER DELS AVIONS?
Per què tenen una ala al darrera? Volen molt alt? Com arrenquen? Quan treuen les rodes? Volen molt alt? Són molt grans? Com volen? Per què tenen punta? Per què es perden les maletes? Quant pesa? Per on volen? Ho plasmem a l’aula per tal de poder anar revisant els dubtes que ja hem resolt i aquells que encara ens queden pendents. Aquest index ens serveix per anar reconduint el projecte.

9 RECERCA I TRACTAMENT DE LA INFORMACIÓ
EXPERIMENTS EXPOSICIONS INTERNET MUSEUS CD’S ALUMNES GRANS LLIBRES DE CONSULTA FAMILIARS

10 Com vam resoldre els següents dubtes?
Com són de grans els avions? Quant pesen? Quant medeixen?

11 Quant pesen? Vam començar per intentar saber quant pesen ells, o els seus pares (primer sense preguntar-ho a casa), alguns deien que els seus pares pesaven 100 litres i altres només deien el número, sense dir unitat al darrere. Després vam començar a dir quines coses eren grans i què pesaven, quines coses podien pesar com un avió.

12 Va sortir un elefant, una escola, tota la gent de Mataró i un camió (entre d'altres).
En Pau va dir que el seu pare portava camions i que sabia quant pesaven...

13 va dir un número, que no van entendre
va dir un número, que no van entendre. Van buscar el pes d'un avió però tampoc van entendre res, això de Kg i de Tones no sabien que era! Finalment algú va dir que un avió pesava més que un camió, perquè a vegades els avions porten camions a dins! ¿? ¿? ¿? ¿? ¿?

14 Van venir a la classe, i ens van preguntar el següent:
Com que no van trobar cap solució, alguns van pensar que podrien demanar ajuda a algú de l'escola... els nens i nenes de 4rt saben moltes coses! i com que ja els havien ajudat a buscar ciutats i països als mapes, potser també els podrien ajudar ara. Van venir a la classe, i ens van preguntar el següent: La mestra de P5, ens va afegir aquesta informació

15 Els alumnes de 4rt es van organitzar en grups, i van començar a pensar diferents plantejaments i opcions per resoldre el problema.

16 Van sorgir diferents idees...
Per tant varem veure que si posàvem en una balança un avió de 600 T, i a l’altra banda 35 camions de 17 T i 5 T de rodes, la balança s’igualaria. Faltava saber com els ho explicaríem als alumnes de P5!

17 + 5 TONES SÓN EL MATEIX QUE 600 TONES
Ho van explicar així... van dibuixar 35 camions en dos fulls perquè els poguessin comptar d’1 en 1, també van dibuixar a la pissarra un avió, amb 35 rectangles al seu interior. 35 CAMIONS + 5 TONES SÓN EL MATEIX QUE 600 TONES

18 ALTRES EXPERIÈNCIES QUE S’HAN INICIAT A PARTIR D’AQUESTA PREGUNTES
La mestra va intervenir formulant algunes preguntes com: Tot pesa? Quina eina podem utilitzar per pesar les coses? Per què hi ha coses que pesen més que d’altres? Es va iniciar una interessant conversa i va sorgir la proposta de pesar diferents objectes.

19 Primer amb les mans intenten saber què és el que pesa més
Després en fan la comprovació

20 Després de pesar objectes que ells mateixos havien portat de casa decideixen pesar objectes de l’aula que fan servir ells. Es troben amb que alguns objectes no mouen la balança: Un paper Un llapis Una maquineta Alguns es fan preguntes, i altres que ja saben les respostes els les contesten: Perquè el paper no pesa? Sí que pesa, però pesa tan poc que casi ni es nota. I perquè hi ha coses que pesen més que altres? És pels materials, n’hi ha que pesen més i n’hi ha que pesen menys. Què són els materials? Doncs són coses diferents, per exemple el ferro o el paper o el plàsitc, i clar, el ferro pesa més que el paper, perquè un cotxe pesa més que una llibreta, eh que sí?

21 Quant medeix? Tenien molt clar que un avió medeix més que ells, però que no sabien quant. Va sortir la paraula metre, alguns deien que el metge els hi deia que medien un metre. Van intentar explicar-me que era un metre. I van arribar a aquesta conclusió: Un metre només pot ser en vertical, no en horitzontal, que és com ho fa el metge AIXÒ NO ÉS UN METRE AIXÒ ÉS UN METRE

22 Quan medim? Per què hi ha gent més alta?
Com que no es posaven d’acord van decidir medir-se i després buscar una manera per poder comparar-se amb els avions. No saben què és un metre i busquen coses per poder medir-se. Decideixen medir-se amb una caixa de llapis. Així cadascú sap el que medeix: Iker : 6 caixes Marcos: 6 caixes Jordi: 5 caixes

23

24 Com funcionen els motors?
La mestra els proposa un experiment per intentar que es facin una idea de com funcionen els motors.

25 Un globus enganxat a un bolígraf buit i que va d’una cadira a l’altre mentre es desinfla.
Sense que la mestre els hi digui que serveix per entendre com funcionen els motors, alguns nens i nenes comencen a dir que funciona com els motors. L’aire entra a dins i quan surt va tan ràpid que fa que el globus surti disparat cap a l’altre costat.


Descargar ppt "P5 A. LES CAIXES FLAMENQUES"

Presentaciones similares


Anuncios Google