La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

PROBLEMES DE GENÈTICA FORENSE

Presentaciones similares


Presentación del tema: "PROBLEMES DE GENÈTICA FORENSE"— Transcripción de la presentación:

1 PROBLEMES DE GENÈTICA FORENSE
Novembre 2011 Gemma Marfany

2 Agressions sexuals Anorak swab- mostra de semen a l’anorak
D- mostra víctima A i C- sospitosos

3 HERÈNCIA DE MARCADORS GENÈTICS
(casos de paternitat o parentiu genètic conegut) Exclusió paterna Inclusió d’ambdós pares 11,15 14,16 12,15 14,16 12,16 12,16 A , G A , A G , A SNP1 SNP2 SNP3 SNP4 ….

4 Paternidad

5 Herència amb característiques particulars:
Herència estrictament matrilineal (ADN mitocondrial) Herència estrictament patrilineal (cromosoma Y)

6

7

8

9

10

11

12

13 Un criador de cavalls de carreres compra semen d’un cavall d’elit (Llampec) per prenyar tres de les seves eugues. Per poder demostrar que els tres poltres nascuts (Blanc estel·lat, Robí i Ales de foc), són descendents del semental, els hi fa una prova genètica per comparar-lo amb el perfil genètic de Llampec. Aquí tens els resultats de 3 marcadors de tipus microsatèl·lit emprats en l’anàlisi genètica. a) tots tres poltres poden ser descendents de Llampec. b) cap dels tres poltres és descendent de Llampec c) només Blanc estel·lat és descendent de Llampec. d) Ales de foc no és fill de Llampec, però els altres dos poltres poden ser-ho .

14 Ha succeït un accident aeri
Ha succeït un accident aeri. Un avió petit, on hi viatjaven dues germanes i la parella d’una de les noies, ha quedat totalment incinerat. De les restes humanes que es recuperen se n’extreu DNA per comparar-ne l’empremta genètica amb la dels pares de les dues germanes. Previ a la identificació, les mostres es numeren com a individu 1, 2 i 3. Aquí es mostren els resultats per a 3 marcadors. a) Les mostres 1 i 3 corresponen a les germanes i la 2, al novio. b) Les mostres 2 i 3 corresponen a les germanes i la 1, al novio c) Les mostres 1 i 2 corresponen a les germanes i la 3, al novio. d) Aquests marcadors no són prou informatius per decidir qui són les germanes i qui el novio, s’hauria de mirar el seu ADN mitocondrial.

15 Little Creek, Nevada, US, Agost 2003
Little Creek, Nevada, US, Agost Una cabana pertanyent a una família s’ha incendiat. Es troben les restes de 6 individus, 3 homes (Bob, David, Fred) i 3 dones (Anne, Katie i Norma). Aquestes són les dades genètiques (marcadors genètics del CODIS) que s’han obtingut de les seves restes.

16

17 Els gossos de pura raça tenen un valor de mercat
Els gossos de pura raça tenen un valor de mercat. Aquest és un cas d’assignació de paternitat canina mitjançant microsatèl.lits , on s’han analitzat els 5 cadells (puppies) nascuts d’una mare (M) i els seus 3 putatius progenitors masculins (putative sires), els únics mascles canins amb els que la gossa ha pogut tenir contacte físic. Només un dels quals (1) és el que hauria de ser-ne el pare. Els investigadors han analitzat un marcador i a sota se us dóna la interpretació dels resultats del gel d’electroforesi on s’han corregut les bandes amplificades en una reacció de PCR. Tenint en compte que existeix el fenòmen de la super-fecundació (una femella pot ser fecundada per diversos mascles i tenir cadells de diferents pares a la mateixa ventrada).

18


Descargar ppt "PROBLEMES DE GENÈTICA FORENSE"

Presentaciones similares


Anuncios Google