La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

LA CIRCULACIÓ EN ELS ANIMALS

Presentaciones similares


Presentación del tema: "LA CIRCULACIÓ EN ELS ANIMALS"— Transcripción de la presentación:

1 LA CIRCULACIÓ EN ELS ANIMALS

2 TIPUS DE CIRCULACIÓ Circulació oberta: Els vasos sanguinis dels animals s’obren en algunes zones del cos i la sang banya directament els seus òrgans. Exemples: artròpodes i en la majoria dels mol·luscs. Circulació tancada: Tenen un cor i una xarxa de vasos sanguinis on per circula la sang. Aquesta mai no abandona els vasos, sinó que l’oxigen i els nutrients travessen les parets dels vasos sanguinis. Exemples: Tots els vertebrats.

3 APARELL CIRCULATORI OBERT

4

5 CIRCULACIÓ EN ELS PEIXOS
El cor té dues cavitats: una aurícula i un ventricle. Cor en posició ventral i vasos sanguinis tancats. La circulació és: Senzilla: la sang passa una vegades pel cor. Tancada: la sang passa dins els vasos sanguinis. Completa: en el cor no es barreja la sang amb O2 i la sang amb el CO2.

6 CIRCULACIÓ EN ELS AMFIBIS
Tenen el cor amb tres cavitats: dues aurícules i un ventricle. El cor en posició ventral i vasos sanguinis tancats. La circulació és: Doble:la sang passa dues vegades pel cor. Tancada: la sang passa dins els vasos sanguinis. Incompleta: en el cor es barreja la sang amb O2 i amb CO2.

7 CIRCULACIÓ EN ELS RÈPTILS
Tenen el cor amb tres cavitats: dues aurícules i un ventricle. El ventricle té un tabic que comença a separar dues parts. El cor en posició ventral i vasos sanguinis tancats. La circulació és: Doble: la sang passa dues vegades pel cor. Tancada: la sang passa dins els vasos sanguinis. Incompleta: en el cor es barreja una mica la sang amb O2 i amb CO2.

8 CIRCULACIÓ EN ELS OCELLS, MAMÍFERS I COCODRILS
El cor té quatre cavitats: dues aurícules i dos ventricles. Cor en posició ventral i vasos sanguinis tancats. La circulació és: Doble: la sang passa dues vegades pel cor. Tancada: la sang circula a l’interior de vasos sanguinis. Completa: no es barreja la sang amb O2 i la sang amb el CO2.

9


Descargar ppt "LA CIRCULACIÓ EN ELS ANIMALS"

Presentaciones similares


Anuncios Google