La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

TREBALL DE CIÈNCIES MALALTIES I TRASTORNS DEL SISTEMA NERVIÓS

Presentaciones similares


Presentación del tema: "TREBALL DE CIÈNCIES MALALTIES I TRASTORNS DEL SISTEMA NERVIÓS"— Transcripción de la presentación:

1 TREBALL DE CIÈNCIES MALALTIES I TRASTORNS DEL SISTEMA NERVIÓS
GABRIELA MOREIRA BENALCÁZAR

2 MALALTIES I TRASTONS DEL SISTEMA NERVIOS
MALALTIES I TRASTORNS DE TIPUS NEUROLÒGICS MÉS HABITUALS: EPILÈPSIA. MENINGITIS. MALALTIA DE PARKINSON. ESCLEROSIS MULTIPLE.

3 EPILÈPSIA Es produeix quan un grup de neurones del sistema nerviós central produeix una sèrie d’impulsos nerviososque transtornen les funcions cerebrals. Durants els atacs d’epilèpsia es produeixen covulsions musculars, es perd la consciència i s’alteren les percepcions del sentits. Malaltia nerviosa crònica, caracteritzada per accessos de pèrdua de coneixement seguida de convulsions, en molts casos totalment controlats i sense crisis des de fa més de 10 anys.

4 MENINGITIS És una inflamació de les membranes (meninges) que embolcallen i protegeixen l’encèfal i la medul·la espinal. Normalment és causada per una infecció. Es tracta d’una malaltia que pot ser greu perquè, si no tracta ràpidament, la infecció pot afectar el teixit nerviós i provocar danys irreversibles.

5 MALALTIA DE PARKINSON Afecta generalmentles persones d’edat avançada. En aquest cas, es deteriorenles neurones que controlen el moviment involuntari de la musculatura. El síptoma més característic d’aquest malalt és un moviment semblant a un tremolorque afecta les mans i els peus.

6 Esclerosi múltiple Fibra nerviosa y su vaina de mielina.
És la destrucció lenta i progressiva de la mielina que recobreix els àxons d’algunes de les neurones afectades no transmeten correctament l’impuls nerviós. Segons la zona del sistema nerviós afectada, els simptomes són diferents: dificultat de movimients, pèrdua de la visió, etc… Simptomes: Generalment apareix ente els 20 i els 40 anys. Les dones sufren amb més freqüencia quel els homes. La desmielinización suele aparecer en cualquier parte del cerebro o de la médula espinal y los síntomas dependerán del área afectada. La desmielinización en las vías nerviosas que transmiten señales a los músculos es la causa de los problemas de movilidad (síntomas motores), en tanto que la desmielinización en las vías nerviosas que conducen la sensibilidad al cerebro causa alteraciones sensitivas (síntomas sensoriales o sensitivos).

7 QUÈ ÉS MALALTIES PSÍQUIQUES?
Són alteracions de les funcions intel·lectual que , aparentment, no estan relacionades amb una lesió o un funcionament anòmal de les neurones.

8 MALALTIES I TRASTORNS PSÍQUICS MÉS FREQÜENTS
DEPRESIÓ ESQUIZOFRÉNIA DEMÈNCIA

9 DEPRESIÓ

10 ESQUIZOFRÈNIA Pèrdua del contacte amb la realitat. En els seus múltiples tipus, moltes d’aquestes persones estan perfectament controlades i medicades des de fa anys lo que els permet desenvolupar una vida totalment normal i per descomptat desenvolupar perfectament el seu treball.

11 DEMÈNSIA


Descargar ppt "TREBALL DE CIÈNCIES MALALTIES I TRASTORNS DEL SISTEMA NERVIÓS"

Presentaciones similares


Anuncios Google