La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

LA NEURONA I EL SISTEMA NERVIÓS

Presentaciones similares


Presentación del tema: "LA NEURONA I EL SISTEMA NERVIÓS"— Transcripción de la presentación:

1 LA NEURONA I EL SISTEMA NERVIÓS
Alícia Rodríguez garcía

2 Com són les cèl.lules nervioses?
Sistema nerviós format per cèl.lules molt especialitzades. Les neurones tenen un cos cel.lular, on hi ha el nucli, i un conjut de prolongacions de dos tipus: Dendrites: Són curtes i nombroses. Funció: captar l’impuls nerviós que procedeix d’un receptor o d’una alra neurona. Àxon o fibra nerviosa: És una prolongació única i molt llarga. L’àxon pot dur els impulsos nerviosos molt distants de l’organisme. Es reuneixen i formen ls nervis.

3 NEURONA Nucli de la neurona. Neurona

4 VELOCITAT DE PROPAGACIÓ DE L’IMPULS NERVIÓS
Només es transmet en un sentit. Entra per les dendrites, travessa el cos cel.lular i surt per l’àxon. Les neurones es clasifiquen en: Neurones melíniques. Neurones amielíniques.

5 Tipus de neurones Tres tipus de neurones:
Sensitives: Transmeten l’impuls nerviós des dels recepors fins al sistema nerviós central. Motores: Duen l’impuls nerviós des del sistema nerviós central fins a les parts del cos que executen les ordres. Interneurones. Al cervell i a la medul.la espinal. Connecten la neurona sensitiva amb la motora i permeten que es produeixi una resposta.

6 ESTÍMULS I RESPOSTES La intensitat mínima capaç de provocar una resposta s’anomena estímul lindar. Impulsos més forts provoca una resposta igual de rápida igual que qualsevol altre estímol que tengui la intensitat mínima. Aquest fenòmen es diu llei de tot o res.

7 ESTRUCTURA DEL SISTEMA NERVIÓS

8 Com está format i com funciona el sistema nerviós?
El sistema nerviós está constituit per dos grans tipus de cèl·lules: la neurona i les cèl·lules glials. Les neurones compleixen la funció de rebre i integrar informació i d’enviar señals a altres tipus de cèl·lules exitables a través de contactes sinàptics.

9 Desenvolupament del sistema nerviós
Durant el desenvolupament embrionari les mils de millons de neurones que componen el cerebre son formades per l’epiteli neuronal i es desplacen per ubicar-se als llocs definitius i estableixen coneccions amb altres.

10 Forma de les neurones La forma de les neurones dependeix de la unció que cumpleix, es a dir, de la posició que ocupa a la xarxa de neurones dels contactes qu reb.


Descargar ppt "LA NEURONA I EL SISTEMA NERVIÓS"

Presentaciones similares


Anuncios Google