La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Ecolina era una jove gallina que vivía en la muntanya amb la seua família. Menjaven fruites i verdures, cuquets i herbetes; jugaven lliures pel camp i.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Ecolina era una jove gallina que vivía en la muntanya amb la seua família. Menjaven fruites i verdures, cuquets i herbetes; jugaven lliures pel camp i."— Transcripción de la presentación:

1 Ecolina era una jove gallina que vivía en la muntanya amb la seua família. Menjaven fruites i verdures, cuquets i herbetes; jugaven lliures pel camp i dormien a l’ombra dels arbres… Un dia es divertien tots els animalets jugant a “conillet amagat”, i Ecolina que ho volia fer tan bé, tan bé, que de tant que es va amagar, després no va saber tornar a la granja!

2 Ostres, i que menjaré jo ara. -va dir Ecolina
Ostres, i que menjaré jo ara? -va dir Ecolina. -Estes cols i estos cucs fan una olor i tenen un sabor que no m’agrada gens, i no vull que em senten malament. Però no trobe ma casa i tinc molta fam!-. -Per a trobar a la teua família, de gallines dels Serrans, hauràs de caminar encara molta estona, però continua recte- va dir el verderol mentre eixia volant. Ecolina va començar a caminar, però no reconeixia res i no veia a ningú. A més a més, s’apropava l’hora de sopar i començava a fer-se de nit. De sobte, va arribar a un camp de cols, i es va llançar desesperada a picar-les, però va notar una olor molt estranya i desagradable. De repent, un verderol que planava pel cel li va dir: -Què busques Ecolina? Ací només trobaràs cols! No hi ha més hortalisses ni verdures; ni tampc llombrius, ni cucs, ni escarabats. Han vingut unes màquines i han llançat eixos productes químics per tots els camps, i han matat tots els animalets que hi vivien, només queden uns cucs que estan menjant-se les cols.

3 Ecolina no va parar de caminar i així i tot seguia sense trobar la seua granja. De sobte es van reflexar unes xicotetes llums a l’horitzó i va anar corrent per vore si podia menjar alguna cosa. Es va trobar amb un edifici molt gran i lluminós, i on….reconeixia l’olor!! Feia olor a gallines! Va entrar corrent, però en passar la porta es va quedar sorpresa.. Hi havia milers de gallines que vivien en gàbies! Ecolina va fugir a tota velocitat.

4 Quan va parar de córrer es va adonar que havia arribat a un bosc, i com que ja era nit fosca i estava esgotada, va buscar un arbre per poder fer una “becaeta”. Quan es va despertar, ja amb el sol fora, encara estava molt cansada. Feia hores que no menjava res, i necessitava les fruites i hortalisses que tant li agradaven, per a que li donaren energia i l’animaren a buscar sa casa. Quan es va fer l’ànim d’emprendre el viatge, amb la panxa buida, va vore molt a prop unes grans piles de palla, vorejant uns camps de dacsa. En apropar-se s’adonà que hi havien milers de grans…Què contenta estava Ecolina! Per fi podia menjar!

5 Oioioioioioioioii!!-Va fer Ecolina-
No havia vist mai tants grans de dacsa tan iguals! Semblen fotocòpies! I una papallona, que passava volant en eixe moment, la va escoltar i li va dir: -Eixa dacsa no és d’una varietat tradicional com les del teu camp. Si vols menjar dacsa d’una varietat tradicional, amb diferents colors i formes, m’hauràs de seguir. I Ecolina molt contenta, va córrer i córrer darrere de la papallona.

6 I tu, de quina manera viuries?
Poc a poc va començar a creuar-se amb abelles i marietes, a vore camps amb tarongers, magraners, tomaques i carabasses; a trobar-se amb verderols, a sentir croar granotes, i el cant del seu pare Kirieco!! Per fi havia arribat a casa! Ecolina va contar la història a la seua família, i els va dir que volia viure amb elles, al camp, sense gàbies. Que volia llum natural i llum de la lluna; que volia menjar fruites i hortalisses. I que volia viure, amb tota la gran família que era aquella granja!! I tu, de quina manera viuries?


Descargar ppt "Ecolina era una jove gallina que vivía en la muntanya amb la seua família. Menjaven fruites i verdures, cuquets i herbetes; jugaven lliures pel camp i."

Presentaciones similares


Anuncios Google