La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Cáncer de pulmó * Nom: Victoria Savchak

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Cáncer de pulmó * Nom: Victoria Savchak"— Transcripción de la presentación:

1 Cáncer de pulmó * Nom: Victoria Savchak
* Assignatura: Ciencies Naturals * Curs: 1erC * Professora: Montse pons *Data d’entrega:

2 ÍNDEX Motiu ………………………………………...………....pàg.3
Introducció……………………… pàg.4 Desenvolupament……………………………………...pàg.5 Simptomes…………………………………… …...pàg.6 Causes……………………………………………..……pàg.7 Agent casual…………………………..…………..……pàg.8 Tractament…………………………...………….……..pàg.9 Informació extra………………… ….pàg.10 Conclusió…………………………………………...…..pàg.11 Webgrafia/Bibliografia…………….… ….pàg.12 Fotografies…………………………… …pàg.13-15

3 Motiu. El motiu per al cual he escollit el cancer de pulmó, ha sigut pel fet, de que un amic del meu pare amb 45 anys va morir amb un grau curable de cancér de pulmó, i per demostrar lo perillós que pot resultar fumar.

4 Introducció. El càncer de pulmó és un seriós problema de salut pública: és la primera causa de mort per càncer per ambdós sexes en els EUA (unes morts estimades el 1999) (1). Al nostre país, ocupa el primer lloc en mortalitat per càncer en homes, representant un 35% de totes les morts per càncer.

5 Desenvolupament El càncer de pulmó és el desenvolupament d'un tumor maligne als pulmons. Per la seva incidència és la segona forma de càncer en els països occidentals. El factor més important de risc és el tabaquisme. El càncer de pulmó és el tumor maligne més letal i causa 3 milions de morts anuals a tot el món.

6 Sipmtomes Dificultat respiratòria Tossir sang Tos crònica Esbufegament
Dolor de pit Pèrdua de pes Disfunció en la veu

7 Causes Carcinògens com el fum del tabac (en fumadors actius i passius). Exposició a radiacions. Susceptibilitat genètica. Infecció viral. Amiant.

8 Agent casual L’agent casual d’aquest cancer, es considera el tabaquisme. Per eccés de tabac enmagatzemat als pulmons de l’individu.

9 Tractament És important que el càncer es detecti en les primeres fases. Els tractaments inclouen cirurgia, quimioteràpia i radioteràpia.

10 Informació extra.. Tabaquisme passiu: el fumador passiu és la persona que no fuma però que respira el fum del tabac dels fumadors, ja sigui a la llar, a la feina o en llocs públics. El fumador passiu presenta nivells elevats de risc de contraure càncer de pulmó, en relació al no fumador passiu, però inferiors en relació al fumador actiu.

11 Conclusió. Gràcies a aquest treball he aprés els motius per els quals moltes persones del meu voltant han deixat de fumar . Sincerament, hem sembla important saber el risc que pot tindré,sobretot que un dels més perillosos es el cancer de pulmó.

12 Webgrafia/Bibliografia

13 Fotografies / informació extra

14 Fotografies /informació extra

15 Fotografies/ Informació extra

16 Fotografies/Informació extra

17 Link del Video

18


Descargar ppt "Cáncer de pulmó * Nom: Victoria Savchak"

Presentaciones similares


Anuncios Google