La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

SESSIÓ VI. PREVENCIÓ DE RECAIGUDES I SEGUIMENT.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "SESSIÓ VI. PREVENCIÓ DE RECAIGUDES I SEGUIMENT."— Transcripción de la presentación:

1 SESSIÓ VI. PREVENCIÓ DE RECAIGUDES I SEGUIMENT

2 La relliscada i la recaiguda
SESSIÓ VI. Pes i exercici físic La relliscada i la recaiguda Relliscada: esdeveniment puntual com encendre un cigarret. Recaiguda: es prova un segon i un tercer cigarret, i es va augmentant dia rere dia.

3 Estratègies per mantenir-se sense fumar
SESSIÓ VI. Pes i exercici físic Estratègies per mantenir-se sense fumar

4 Estratègies de prevenció de la recaiguda
SESSIÓ VI. Pes i exercici físic Repassa els motius pels quals has deixat de fumar. Recorda els registres, les situacions o moments del dia en què necessitaves fumar. Identifica i evita les situacions d’alt risc. Repassa les recomanacions sobre les conductes alternatives.

5 Mantenir-se sense fumar
SESSIÓ VI. Pes i exercici físic Mantenir-se sense fumar Cada dia que passi, felicita’t per continuar sense fumar, no pensis en el futur, només en el dia d’avui. “AVUI NO FUMO.” Continua aplicant les alternatives. Recorda la llista de motius per deixar de fumar. Marca els dies que fa que no fumes, reuneix els diners que has estalviat i fes-te un bon regal. Els primers dies hi haurà moments molt difícils en què els desig de fumar serà molt fort, augmentarà el neguit i el moment serà tens. Pensa que només durarà uns instants.

6 Estratègies de prevenció de la recaiguda
SESSIÓ VI. Prevenció de recaigudes i seguiment Estratègies de prevenció de la recaiguda Distreu-te: fes servir la imaginació, recorda els motius per deixar de fumar. Canvi de comportament (conductes substitutives): relaxació, activitat física, esperar fins que passi el desig... Aprèn de la relliscada. Identifica la situació de risc. Busca suport: amics, professionals…

7 Conductes alternatives
SESSIÓ VI. Pes i exercici físic Conductes alternatives Abans de reunir-te amb els amics que fumen, pensa la resposta que donaràs si t’ofereixen tabac. Practica com dir: “NO GRÀCIES, NO FUMO”. Durant les festes, per ara, intenta estar amb els no fumadors. Canvia d’ambient. Vés a llocs on no hi ha fumadors o allà on no es pot fumar. Si menges o beus, concentra’t en la degustació. Ara tens més sentit del gust i de l’olfacte. Explica als teus amics fumadors que has deixat de fumar. Demana que no et temptin amb un cigarret.

8 Conductes alternatives
SESSIÓ VI. Pes i exercici físic Conductes alternatives Si estàs en un bar o en una festa, per ara no prenguis begudes alcohòliques. No deixis que l’autocontrol desaparegui. A la feina, fes una volta abans de compartir el descans amb els fumadors. Has d’estar orgullós de tu mateix per haver deixat de fumar. Pots presumir davant dels fumadors, però no els menyspreïs, ni et riguis d’ells, la majoria també volen deixar de fumar i pot ser que els puguis motivar per iniciar el procés. Per defensar-se diran que no volen deixar-ho.

9 Actuació davant una recaiguda
SESSIÓ VI. Prevenció de recaigudes i seguiment Actuació davant una recaiguda No et sentis culpable. Analitza els motius de la recaiguda. Reconèixer el problema et pot ajudar a solucionar-lo. Anima’t a fer un intent nou en un temps breu: actualitza els motius personals per deixar de fumar. Descarta el consum esporàdic de cigarrets. Recolza’t en l’exercici físic i la relaxació. Busca suport: amics, professionals…

10 Recorda Menja aliments baixos en calories.
SESSIÓ VI. Prevenció de recaigudes i seguiment Recorda Menja aliments baixos en calories. Evita sucs, és preferible la fruita sencera. Fes una dieta variada, amb fruita i verdura. Evita les gormanderies i les begudes ensucrades, millor caramels o xiclets sense sucre, infusions i aigua. Fes exercici moderat (caminar, bici).

11 SESSIÓ VI. Prevenció de recaigudes i seguiment
ENHORABONA!!! TOTS ELS CIGARRETS DE CASA, ELS DEL COTXE, ELS DE LA FEINA O QUALSEVOL ALTRE LLOC, LLENÇA’LS, NO ELS REGALIS. RETIRA DE LA VISTA ELS ENCENEDORS, LLUMINS I CENDRERS.

12 SESSIÓ VI. Prevenció de recaigudes i seguiment
FELICITATS!!!


Descargar ppt "SESSIÓ VI. PREVENCIÓ DE RECAIGUDES I SEGUIMENT."

Presentaciones similares


Anuncios Google