La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

FAUVISME 1905-1913 ORIGENS: 1905 Exposició col·lectiva al Saló d’ Automne de Paris. Reben el nom de “Fauves” per part d’un crític d’art que durant l’exposició.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "FAUVISME 1905-1913 ORIGENS: 1905 Exposició col·lectiva al Saló d’ Automne de Paris. Reben el nom de “Fauves” per part d’un crític d’art que durant l’exposició."— Transcripción de la presentación:

1 FAUVISME ORIGENS: Exposició col·lectiva al Saló d’ Automne de Paris. Reben el nom de “Fauves” per part d’un crític d’art que durant l’exposició censura la intensitat del color que segons ell amenaça l’obra de l’escultor Marque. CARACTERÍSTICA PRINCIPAL “Utilitzen els colors com a bombes que descarreguen llum” ( Andrè Derain)

2 AUTORS Henri. Matisse, Albert.Marquet, Derain, MauriceVlaemink. Henry.Charles.Manguin, Charles. Camoin, Jean.Puy, L.Valtat, Georges Rouault. Marquet: Recupera temes típics de l’ impressionisme de Monet o de V. Gogh i els converteix en escenes tranquil.les i lúcides “La Playa de Fecamp”

3 Derain i Vlaminck Derain i Vlaminck s’inspiren en V. Gohg i utilitzen el color de manera explosiva DERAIN: S’inicia en l’escola simbolista Tindrà una trajectòria àmplia i variada Treballa el puntillisme de traç contundent Obra elegant amb molt cromatisme “Port de Colliure” “El pont de Waterloo” VLAMINCK Era contrari a les regles Simpatitza amb el Mov. Anarquista i posteriorment no rebutja el nazisme???? Defensa l’expressió sincera i directa Utilitza amb força els colors primaris (vermell, blau, groc)

4 Vlaminck: Paysage

5 VLAMINCK, PORT MARLY

6 VLAMINCK, RETRAT DE A. DERAIN

7 Derain, EL PUENTE DE WATERLOO

8 DERAIN, EL PUERTO DE COLLIURE

9 DERAIN, ARBOLES EN COLLIURE

10 Derain: La Clairière

11 TEMES Relaxats, No angoixants No depressius No pertorbadors...
RETRATS, PAISATGES

12 CARACTERÍSTIQUES Efectes de color pur, independent de l’aspecte natural. Forma simplificada que sobta per primitiva i salvatge Construeix perspectiva amb superfícies colorejades Recerca de la intensitat mitjançant el color La llum serà molt intensa Trenca amb el divisionisme de l’ impressionisme. Unifica les taques en plans amplis i globals Pinten de manera enèrgica, inculcant expressivitat a la forma Els color tindran valors emocionals i les formes es simplificaran La sensació de profunditat vindrà determinada per la juxtaposició dels colors i no per la perspectiva. El color adquireix estatus independent desapareixent l’atmosfera característica dels impressionistes. Dona importància a l’estètica i la subjectivitat de l’artista


Descargar ppt "FAUVISME 1905-1913 ORIGENS: 1905 Exposició col·lectiva al Saló d’ Automne de Paris. Reben el nom de “Fauves” per part d’un crític d’art que durant l’exposició."

Presentaciones similares


Anuncios Google