La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Les religions monoteistes en diàleg

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Les religions monoteistes en diàleg"— Transcripción de la presentación:

1 Les religions monoteistes en diàleg
Mª Dolors Domingo

2 El diàleg interreligiós és possible.
Hipòtesi: El diàleg interreligiós és possible.

3 Índex del treball escrit
1.-Breu història de les tres religions a Espanya. 2.-Doctrina moral i social de les tres religions: eutanàsia, avortament, pena de mort, guerra i dona. 3.-Entrevistes. 4.-Enquestes 5.-El diàleg interreligiós avui a Catalunya. 6.-Conclusions.

4 Eutanàsia Y V Z NO “ Està prohibit assassinar a la persona, fins i tot si suposadament és en benefici seu o si és necessari esperar dècades per a la seva recuperació.” Activa: NO Passiva: SI “L’eutanàsia és un crim contra la vida humana i la llei divina.” “No hi ha obligació de sotmetre al pacient terminal a noves intervencions quirúrgiques, quan no es té fundada l’esperança de fer-li la vida més suportable.” “Està prohibit per a un pacient matar-se a si mateix, o bé matar a altres encara que es faci amb el consentiment del pacient. El primer cas no és més que un cas de suïcidi, mentre que el segon no és més que arrebassar la vida d’algú.”

5 Y V Z Avortament ·A partir dels 160 dies. ·Quan surt de la mare.
“L’avortament per desig d’acabar amb l’embaràs és prohibit.” “Quan la vida de la mare està en perill, l’avortament no sols és permès sinó que a més està obligat.” ·Des del moment de la concepció. “certament en aquell moment (de la concepció), l’ordre de la natura establert per Déu ha de continuar.” ·A partir dels 160 dies. “Durant quaranta dies en la forma d’un germen, després d’un coàgul per un període igual, després un tros de carn mossegada per un període igual i després s’envia l’àngel que bufa l’esperit en ell.”

6 Y V Z Pena de mort ·NO ·DEPÈN
“No m’alegro de la mort del malvat, sinó en que el malvat canvï la seva conducta i visqui.” ·DEPÈN “No es pot pensar en treure la vida d’una persona sense ofendre greument al Senyor.” “El que vessi la sang de l’home, per l’home serà vessada la seva sang.” ·SÍ “Vida per vida, ull per ull, nas per nas, orella per orella, dent per dent, i la llei del Talió per les ferides.” “En la llei del Talió teniu assegurada la vida, potser així tingueu temor d’Allah.”

7 Y V Z La guerra ·NO ·DEPÈN ·SÍ
“El teu pare va ordenar que perdonessis als teus gemans.” ·DEPÈN “La guerra és la prova d’una humanitat derrotada.” ·SÍ “Creients, entreu tots en la pau i no seguiu els passos de Satanàs” “Si algú us agradeix, resistiu-vos en la mida que us ha agredit.”

8 Y V Z La dona “Honra al teu pare i a la teva mare.”
“la dona és la base de l’existència com a poble i és l’encarregada de transmetre els valors de generació en generació.” “Tos dos contribueixen a crear la vida.” “Mai menysprearé la feina de qui obra de tots vosaltres, sigui home o dona.” “Homes i dones són iguals, però al tenir els homes més responsabilitats, també tenen més drets.”

9 Coneix la doctrina cristiana?

10 Coneix la doctrina jueva /Coneix la doctrina islàmica?

11 Creu vostè en alguna religió?

12 Li sembla bé la iniciativa del Fòrum per a l’apropament de les cultures, especialment en el diàleg interreligiós?

13 Li semblaria bé que construïssin una sinagoga al costat de casa seva?

14 Li molestaria treballar amb un jueu?

15 L’incomoda com vesteix la dona musulmana en una situació quotidiana?

16 Li molesta la immigració musulmana que arriba cada dia?

17 El diàleg interreligiós avui a Catalunya
Associació Unesco “Es tracta d’una associació que respecta i estima el fet religiós.” Activitats 1.-Grups de dialeg 2.-Publicacions-Revista Dialogal “Aspira a ser una eina al servei de la tolerància i la cultura de la pau, i a promoure el diàleg interreligiós.” Iniciatives 1.-Fòrum Universal de les Cultures. “On líders de més de cent creences van manifestar que és enllà de les diferències, totes tenen un principi fonamental que les uneix, la pau universal i el respecte envers l’altre.” 2.-Trobades al Raval.

18 Conclusions El diàleg interreligiós és possible:
1.-Tenen opinions semblants envers temes morals i socials. 2.-Existeixen actualment associacions que porten a terme el diàleg. 3.-Ja ha existit la bona convivència anteriorment Tot i així: Aquest és un tema que no ha calat en la gent. Hi ha molta política en la religió


Descargar ppt "Les religions monoteistes en diàleg"

Presentaciones similares


Anuncios Google