La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

NOVES TECNOLOGIES - NOVA SEGURETAT VIÀRIA Jornada 16 de febrer de 2016.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "NOVES TECNOLOGIES - NOVA SEGURETAT VIÀRIA Jornada 16 de febrer de 2016."— Transcripción de la presentación:

1 NOVES TECNOLOGIES - NOVA SEGURETAT VIÀRIA Jornada 16 de febrer de 2016

2 Constitució espanyola Artículo 22. [Derecho de asociación] 1. Se reconoce el derecho de asociación. 2. Las asociaciones que persigan fines o utilicen medios tipificados como delito son ilegales. 3. Las asociaciones constituidas al amparo de este artículo deberán inscribirse en un registro a los solos efectos de publicidad.

3 4. Las asociaciones sólo podrán ser disueltas o suspendidas en sus actividades en virtud de resolución judicial motivada. 5. Se prohíben las asociaciones secretas y las de carácter paramilitar. Artículo 36. [Colegios Profesionales] La ley regulará las peculiaridades propias del régimen jurídico de los Colegios Profesionales y el ejercicio de las profesiones tituladas. La estructura interna y el funcionamiento de los Colegios deberán ser democráticos.

4 La legislació sobre col·legis professionals -Llei estatal 2/1974, de 13 de febrer de col·legis professionals -Llei catalana 7/2006, de 31 de maig, de l’exercici de professions titulades i de col·legis professionals. -Avantprojectes de llei estatal i catalana de col·legis professionals.

5 Funcions públiques dels col·legis professionals. Control del correcte exercici de la professió en interès de la societat. Representació de la professió. Funcions privades dels col·legis professionals. Col·legiació obligatòria – Col·legiació voluntària. Titulació – Professió – Col·legiació - Titulació: tècnic superior, graus, màsters i doctorats. - Exercici parcial de la professió. - Col·legiació segons l’activitat, no la titulació.

6 En el moment actual qui es pot col·legiar ? Llei catalana Article 37.- Requisits de creació 1.Només poden quedar subjectes a col·legiació les professions per a l'exercici de les quals es requereix un títol universitari oficial i en les quals concorrin motius d'interès públic que ho justifiquin i, a més, una especial rellevància social o econòmica de les funcions inherents a la professió.

7 Avantprojecte de llei estatal Artículo 25. Colegiación obligatoria. 1. Sólo podrá exigirse colegiación obligatoria para el ejercicio de una profesión titulada o algunas actividades propias de ésta. La colegiación obligatoria se podrá exigir únicamente mediante norma estatal con rango de ley cuando concurran los dos requisitos siguientes:

8 a) Se trate de actividades en que puedan verse afectadas de manera grave y directa las siguientes materias de especial interés general: protección de la salud e integridad física o de la seguridad personal o jurídica de las personas. b) La colegiación sea el instrumento más eficiente de control del ejercicio profesional para la mejor defensa de los destinatarios de los servicios.

9 Artículo 3. Definiciones. A los efectos de esta ley se entenderá por: Profesión titulada: aquélla para cuyo acceso se exija estar en posesión de un título académico oficial de educación superior. Profesión de colegiación obligatoria: aquella profesión titulada para cuyo ejercicio se exija la colegiación.

10 - Títols acadèmics d’educació superior. - Matèries d’interès general. - Instrument més eficient.

11

12 Matèries d’interès general que poden afectar de manera greu i directa la seguretat de persones i béns Avantprojecte de llei estatal Disposición adicional primera. Obligaciones de colegiación.

13 Llei catalana 7/2006 2. Es consideren d'interès públic i d'especial rellevància social o econòmica les professions la titulació de les quals habilita específicament per a l'exercici d'actes o la realització de prestacions essencials que afecten: a) La preservació de la salut de les persones, la garantia de les condicions sanitàries i la preservació del medi. b) La seguretat de les persones. c) La garantia de la conservació i administració dels béns i del patrimoni.

14 d) L'exercici dels drets i el compliment dels deures constitucionals i estatutaris. e) La tutela dels drets i dels interessos de les persones i dels grups socials davant l'Administració de justícia i en els procediments de prevenció, negociació i solució de conflictes. f) El disseny i la direcció d'obres i d'infraestructures. g) El disseny de béns, mitjans i serveis destinats a l'ús públic.

15 La colegiación sea el instrumento más eficiente de control del ejercicio profesional para la mejor defensa de los destinatarios de los servicios.


Descargar ppt "NOVES TECNOLOGIES - NOVA SEGURETAT VIÀRIA Jornada 16 de febrer de 2016."

Presentaciones similares


Anuncios Google