La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

ELS ALIMENTS TRANSGÈNICS

Presentaciones similares


Presentación del tema: "ELS ALIMENTS TRANSGÈNICS"— Transcripción de la presentación:

1 ELS ALIMENTS TRANSGÈNICS

2 QUÈ SÓN? Els aliments transgènics són aquells que tenen una part que ha sigut modificada genèticament mitjançant les tècniques d’ADN recombinat.

3 COM S’ELABOREN? S’aïlla el gen que es vol incertar a la planta. No es pot introduir directament a la planta, s’ha de rodejar l’ADN per donar-li una semblança similar. El nou gen s’incerta en un bacteri comú. S’afegeix un gen que fa que la planta sigui resistent a un gen comú. Es transfereixen els gens a un altre bacteri, que els transportarà a la planta. 5. Es fa créixer trossos de la planta en un laboratori i es mesclen. El bacteri infecta a alguns d’ells i els transfereix el seu material genètic.

4 AVANTATGES - De moment no han causat cap mort ni cap al·lèrgia.
- Tenen més resistència al fred, a la humitat.. - Tenen un indici de producció d’aliments major a la dels cultius tradicionals - Endarreriment en la maduració i millora en la qualitat.

5 INCONVENIENTS - No sabem quins són els efectes sobre la salut humana.
Potencien una agricultura tòxica i insostenible. Risc de contaminació autoreproduïble

6 CURIOSITATS El primer transgènic va ser un tomàquet.

7 CURIOSITATS -Me tiene un poco intranquilo esto de los alimentos transgénicos, Caélip ¿Por? Es que eso de hacer vegetales cada vez más grandes me parece … no se.. antinatural. Acuérdate que Dios dijo: “ tomad mis creaciones y hacedlas crecer” Ok, pero yo creo que deberia haber un límite. No te preocupes nos daremos cuenta cuando lleguemos a ese límite. ¿Más mayonesa para tu elote, Caélip? Ok. Solo déjame terminar de aplicar esta capa.


Descargar ppt "ELS ALIMENTS TRANSGÈNICS"

Presentaciones similares


Anuncios Google