La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Optimització d’E/S per aplicacions paral·leles

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Optimització d’E/S per aplicacions paral·leles"— Transcripción de la presentación:

1 Optimització d’E/S per aplicacions paral·leles
Iván Corvillo Jordi Rovira i Boent

2 Context Gràcies als sistemes paral·lels, el que limita moltes aplicacions ja no és el temps de CPU: tenim tants CPUs com volem. El que limita moltes aplicacions paral·lelitzades és ara les operacions d’entrada i sortida.

3 Solucions existents Optimització del codi en temps de compilació, reordenant les operacions d’E/S, i fer servir llibreries especialitzades. (PASSION) Sistemes de fitxers paral·lels, que fragmenten i distribueixen les dades per poder fer accés paral·lel, reduint la necessitat de sincronitzar un fitxer. (VESTA)

4 Què és? ViPIOS (Vienna Parallel Input/Output System) (1998) intenta aprofitar les ventatges d’aquests dos camins. Optimitza l’entrada i sortida aprofitant la informació tant de temps de compilació com de temps d’execució, reaccionant dinàmicament.

5 Arquitectura Separar el mòdul d’entrada/sortida de l’aplicació
Llibreria per les aplicacions (interfície d’E/S). Servidors cooperant (amb MPI) per fer les operacions d’E/S.

6 Com funciona? Les operacions arriben al servidor
El fragmentador les divideix i les envia als altres servidors si fa falta. També pren decisions sobre la distribució de les dades sobre els discs. El gestor de memòria fa de cache de fragments recents i també pot fer pre-fetching.

7 Com funciona? Les dades es distribueixen dinàmicament per tots els dics, per adaptar-se a l’execució. Tot això ha de ser transparent a l’aplicació.

8 Bibliografia Bibliografia
“ViPIOS: The Vienna Parallel Input/Ouput System”, Erich Schikuta, Thomas Fuerle, Helmut Wanek “PASSION: Parallel and ScalableSoftware for Input Output”, Alod Choudhary, et al. “The Vesta Parallel File System” Peter F Corbett Drod, et al.


Descargar ppt "Optimització d’E/S per aplicacions paral·leles"

Presentaciones similares


Anuncios Google