La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Emprimacions i aparells

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Emprimacions i aparells"— Transcripción de la presentación:

1 Emprimacions i aparells
Tipus i funció

2 Emprimació On l’apliquem? Funció: Aplicació:
Quan apareix el metall desprès de polir. Funció: Protecció i adherència Aplicació: Mans fines Habitualment humit sobre humit Actualment podem trobar emprimació envasada amb aerosols.

3 L’aparell Funcions La principal és la d’aïllar les capes inferiors de les superiors. Amb la presència de massilla és imprescindible l’ús d’un bon aparell. Garantir l’adherència de les capes superiors. Homogeneïtzar les superfícies (igualar petits desnivells)

4 Característiques bàsiques que ha de tindre un aparell
Gran capacitat per omplir Bon aïllament entre capes Bona adherència entre la imprimació i la pintura d’acabat. Facilitat d’aplicació Ràpid procés d’assecatge Fàcil de polir En alguns casos pot contenir additius anticorrosius (hidrax), però no és habitual.

5 Tipus d’aparells Segons el nº de components Segons la tonalitat
2 components (més utilitzats i major qualitat) Mono components Segons la tonalitat Mono color Milloren el poder de cobriment. Segons el tractament posterior Es poden polir Moll sobre moll(no es poden polir)

6 Tipus d’aparells segons l’assecatge
Assecatge físic S’assequen per evaporació del dissolvent, poc utilitzat en automoció per la poca qualitat de l’enduriment. Assecatge químic El coneixem per polimerització, es tracta de la reacció químic produïda entre el catalitzador i la resina, es tracta del sistema més utilitzat.

7 Classificació dels aparells d’assecatge químic.
Aparells ls Baix contingut en sòlids Aparells ms Contingut de sòlids mitjà Aparells hs Alt contingut de sòlids Aparells UHS Ultra alt contingut en sólids Aparells entonables amb gris Aparells amb color

8 Assecat Temperatura ambient Cabina. (60ºC) 30’ aprox.
Infrarojos. 5’aprox. d’evaporació (flaix off) ’aprox. d’assecat forçat “full bake”

9 Aplicació Amb pistola aerogràfica
Prèviament el mesclem amb el catalitzador (segons temps i temperatura) Esperar entra capa i capa segons fitxa tècnica Aplicació piramidal per tal d’assegurar que l’extensió de les capes superiors no superin en cap cas els límits de les capes inferiors.

10 Tipus d’aplicació Alt espessor Aïllant
Humit sobre humit (no es pot polir)

11 Tipus d’aplicació Alt espessor
Els aparells ofereixen més poder de farcit Requereix més temps de polit S’apliquen 2 o 3 capes Pic de fluid entre 1.7 i 1.9 Gruix d’entre 80 i 100 micres per capa.

12 Tipus d’aplicació Aïllant L’aparell estar més diluït
Habitualment s’apliquen 2 capes la última molt fina. Pic de fluid d’entre 1.5 i 1.7 El gruix de les capes és d’entre 40 i 80 micres.

13 Tipus d’aplicació Moll sobre moll No es pot polir
S’apliquen 1 o 2 capes Pic de fluid d’entre 1.2 i 1.4 mm El gruix de cada capa és d’entre 10 i 15 micres. Si es supera el temps determinat en la fitxa tècnica per aplicar el color caldrà polir lleugerament la superfície amb una esponja amb molt baix poder abrasiu, tipus “microfine”. .

14 Polit i desgreixat P360 fins a P600
Recomanable utilitzar guia de polit en aparells de color blanc, en els de color gris no és necessari. Neteja amb un dissolvent (DA-93)

15 Aplicació aparells mono components
Base aigua Elevat poder aïllant Gran adherència Ràpid assecat Es pot utilitzar en sec i en humit. No gaire recomanable en superfícies on s’hagi utilitzat molta massilla previament. Aerosols “Esprais” Ràpid assecat i elevat poder de farciment. N’hi ha que no s’han de polir (petites superfícies)


Descargar ppt "Emprimacions i aparells"

Presentaciones similares


Anuncios Google