La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

L’escultura barroca Es la denominació historiogràfica de les produccions escultòriques de l’època barroca.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "L’escultura barroca Es la denominació historiogràfica de les produccions escultòriques de l’època barroca."— Transcripción de la presentación:

1 L’escultura barroca Es la denominació historiogràfica de les produccions escultòriques de l’època barroca.

2 Característiques generals
L’escultura barroca es va identificar pel seu caràcter efectista i decoratiu. Realisme: Les figures van deixar de ser idealitzades i els personatges es van representar tal com eren. Dinamisme: L’escultura va tractar de captar el moviment. Emotivitat: La serenitat del Renaixement va ser substituïda per escenes repletes de sentiment i expressivitat. Lluminositat: Es van crear espectaculars efectes de llums i ombres. Els materials més utilitzats van ser el bronze i el marbre.

3 L’escultura italiana Apol·lo i Dafne Èxtasi de santa Teresa
El màxim exponent va ser Bernini, que mostrava en les seues obres el moviment i l’expressivitat. Podem destacar Apol·lo i Dafne i Èxtasi de santa Teresa. Èxtasi de santa Teresa

4 L’escultura barroca a la resta d’Europa
França: Autors com Girardon que va fer Apol·lo i les nimfes, i a Coysevox. Alemanya: Schlüter que va ser autor del Monument eqüestre del Gran Elector Espanya: Es va orientar a la temàtica religiosa. Les principals obres van ser retaules per a adornar els altars i imatges per a les processons. Apol·lo i les nimfes Crist de la clemència, Sevilla Monument eqüestre del Gran Elector


Descargar ppt "L’escultura barroca Es la denominació historiogràfica de les produccions escultòriques de l’època barroca."

Presentaciones similares


Anuncios Google