La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

LA LITERATURA ANTIGA I ELS GÈNERES LITERARIS

Presentaciones similares


Presentación del tema: "LA LITERATURA ANTIGA I ELS GÈNERES LITERARIS"— Transcripción de la presentación:

1 LA LITERATURA ANTIGA I ELS GÈNERES LITERARIS

2 LITERATURA ROMANA O GREGA
difícil classificar en gèneres literaris una literatura com la romana o la grega Produccions actuals que no es consideren obres literàries, en l’antiguitat ho eren HISTORIOGRAFIA. I viceversa NOVEL·LA. Divisió prosa – poesia és massa general. Criteris funcionals: ordenació de textos amb l’OBJECTIU principal de l’autor.

3 TIPUS DE TEXT TEXT NARRATIU: text pensat per ser llegit, amb l’objectiu principal del qual és explicar uns fets reals o ficticis. TEXT EXPOSITIU: text pretén exposar un sistema conceptual. Organització jeràrquica de les idees. Descriu i analitza objectivament la realitat. TEXT EXPRESSIU: text que no analitza la realitat ni té com a objectiu narrar uns esdeveniments, vol expressar sentiments personals davant la realitat. Sol ser curt i adaptar formes poètiques.

4 TIPUS DE TEXT 2 TEXT EXHORTATIU: vol obtenir un resultat pràctic en el receptor. Es basa en l’exhortació, el consell, la invitació, la negació i generalment pertany a l’àmbit de la vida privada. TEXT DRAMÀTIC: objectiu de ser representat. TEXT ARGUMENTATIU: vol atacar o defensar una tesi.

5 TEXTOS Intenció literària narratius expressius dramàtics Etc.


Descargar ppt "LA LITERATURA ANTIGA I ELS GÈNERES LITERARIS"

Presentaciones similares


Anuncios Google