La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

PROGRAMA DE RESTAURACIÓ D’ÀREES PERIURBANES

Presentaciones similares


Presentación del tema: "PROGRAMA DE RESTAURACIÓ D’ÀREES PERIURBANES"— Transcripción de la presentación:

1 PROGRAMA DE RESTAURACIÓ D’ÀREES PERIURBANES
UNA PROPOSTA DE DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE Qualificació GOOD l’any i BEST els anys i 2006 al concurs de bones pràctiques ambientals de Nacions Unides

2 PROGRAMA DE RESTAURACIÓ D’ÀREES PERIURBANES

3 PROGRAMA DE RESTAURACIÓ D’ÀREES PERIURBANES
S’ELABORA L’ANY PER SOLUCIONAR ELS PROBLEMES AMBIENTALS I SOCIALS DE LA NOSTRA CIUTAT: · Presència d'abocadors incontrolats a la zona forestal periurbana. · Risc d'incendis en una zona molt concorreguda. · Creació de zones verdes i d'oci. · Atur i important manca de professionalització de sectors joves de la ciutat. · Augment de conscienciació ciutadana pel que fa al medi ambient i al medi natural de la ciutat

4 PROGRAMA DE RESTAURACIÓ D’ÀREES PERIURBANES
. DES DEL 1994 FINS AL 2009 – 15 ANYS DE PROGRAMA · Millor qualitat de vida per a ciutadans de Santa Coloma de Gramenet. · Recuperació de 250 ha de superfície forestal. · Plantació de més de arbres i arbustos d'espècies autòctones. · Plans d’ocupació, cursos de formació professional, escoles taller, sobre activitats forestals amb alumnes de la ciutat. · Participació de les entitats veïnals i ambientals en el procés d’elaboració i execució dels projectes

5 ÀREES PERIURBANES Les àrees forestals properes al nucli urbà necessiten un tracte especial, són també les zones on hi ha més condensació humana.

6 ÀREES PERIURBANES L’any coincidien, en aquest sentit, una situació de degradació del medi forestal i la manca de figures de protecció i de gestió. Entre els anys 1994 – 2009 es desenvolupa el programa: miradors, berenadors, àrees de joc i reforestacions. L’any 2002 s’aprova el Pla especial de protecció de la serralada de Marina que dóna a aquest territori la categoria de parc natural.

7 MAPA DE SITUACIÓ

8 ÀREES PERIURBANES 1994 FONT DE L’ALZINA
Recuperació d’aquesta font. Plantació i millora dels camins d'accés. Restauració de l'entorn natural. 1996 MIRADOR DE CAN CALVET Restauració d'un antic abocador de residus de construcció. Construcció d'un parc – mirador amb espècies aromàtiques i mediterrànies.

9 PROGRAMA DE RESTAURACIÓ D’ÀREES PERIURBANES
1996 MIRADOR DE LA BASTIDA Parc urbà de transició a la zona forestal. Estructura de mirador i de zona de descans. Plantació de vegetació arbustiva. 1998 MIRADOR DE CAN FRANQUESA Recuperació d'un antic abocador de residus de construcció. Plantació de de tell, arboç, alzina i pi. Els bancs, la font i l’àrea de jocs infantils defineixen un espai emblemàtic del barri de can Franquesa.

10 PROGRAMA DE RESTAURACIÓ D’ÀREES PERIURBANES
1998 FONT DE SANT ROC Construcció d'una nova font en una zona periurbana envoltada de construccions irregulars i abocaments. Rehabilitació de dipòsits per poder obtenir aigua per regar i per a la prevenció d'incendis. 1998 ÀREA DE PICNIC FONT DE L’ALZINA Rehabilitació d'una construcció existent. Renovació del mobiliari (taules de fusta i bancs, plantació de vegetació, construcció d'aparcaments, barbacoes i bar).

11 PROGRAMA DE RESTAURACIÓ D’ÀREES PERIURBANES
2000 ÀREA DE SERVEI FONT DE L’ALZINA Recuperació d'una zona afectada per incendis forestals. Construcció de dues terrasses comunicades, instal·lació de jocs infantils, taules de picnic i papereres. Plantació d'oms, pins i àlbers MIRADOR DEL PLA DE LES ALZINES Entrada natural al recinte del jaciment ibèric del Puig Castellar, el condicionament d'aquest espai representa una millora important i en facilita l'accés. Instal·lació d'un mirador i plantació d'arbres. Intervenció inscrita al programa LIFE ANELLA VERDA , de la Comunitat Europea.

12 PROGRAMA DE RESTAURACIÓ D’ÀREES PERIURBANES
2002 RIERA DE CAN CALVET Rehabilitació d'un torrent afectat per abocaments d'àrids. Recuperació del nivell original del sòl, introducció d'espècies autòctones i neteja de la llera fluvial. Programa LIFE ANELLA VERDA. 2003 MIRADOR DELS IBERS Recuperació d'una zona forestal integrada al barri de can Franquesa. Construcció d'un mirador i d’un camí d'accés. Aquesta intervenció forma part del programa LIFE ANELLA VERDA, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

13 PROGRAMA DE RESTAURACIÓ D’ÀREES PERIURBANES
2003 PARC SANDINO Recuperació del parc Sandino al barri de can Franquesa i de l’entorn del dipòsit d’aigua. Rehabilitació de m2 de zona forestal. Creació de zones de joc, picnic, plantació, instal·lacions i millora dels accessos. Intervencions incloses al programa LIFE ANELLA VERDA.

14 PROGRAMA DE RESTAURACIÓ D’ÀREES PERIURBANES
2004 CONSTRUCCIO DEL DIPÒSIT DE PREVENCIÓ D’INCENDIS FORESTALS Construcció a la carena del Puig Castellar del dipòsit de prevenció d’incendis de 300 m3 i hidrant de serveis al camí forestal annex. 2005 – RECUPERACIÓ AFECTACIONS AMPLIACIÓ LÍNIA ALTA TENSIÓ Retirada de bases de formigó, arranjament entorns, tancament camins, construcció de mur verd, reforestació.

15 PROGRAMA DE RESTAURACIÓ D’ÀREES PERIURBANES
2007 ÀREA DE LLEURE D’OLIVERES . CONSTRUCCIÓ DE LA FONT DE LLEDONER Arranjament de l’àrea de lleure de les Oliveres. Millora dels espais de joc , reforestació I construcció de la font de lledoner amb una bassa per amfibis. En coordinació amb el Consorci Serralada de Marina. 2007 MILLORA DE L’ÀREA DE LLEURE DE LA FONT DE L’ALZINA Retirada de barbacoes, incorporació d’un espai de jocs, millora del mobiliari, connexió d’aigua.

16 PROGRAMA DE RESTAURACIÓ D’ÀREES PERIURBANES
2008 CONSTRUCCIÓ DEL PUNT D’INFORMACIÓ DE LA FONT DE L’ALZINA Nou punt d’informació: informació sobre el Parc Serralada de Marina, el Programa de restauració d’Àrees Perirubanes i itineraris recomanats pel Parc. En coordinació amb el Consorci Serralada de Marina, l’Escola Taller i la Diputació de Barcelona. 2008 ACTUACIONS DE REFORESTACIÓ INTENSIVA A LES ZONES AFECTADES PER INCENDIS FORESTALS Entorn del barri de Can Franquesa I carena Puig Castellar.

17 PROGRAMA DE RESTAURACIÓ D’ÀREES PERIURBANES
EDUCACIÓ AMBIENTAL Des de l’any 1994 el Programa ha desenvolupat actuacions de sensibilització ambiental: actuacions de coneixement de la fauna i la flora del parc, de reforestació en coordinació amb les entitats ciutadanes, les escoles i instituts en tot l’àmbit del Parc Serralada de Marina a Santa Coloma.

18 PROGRAMA DE RESTAURACIÓ D’ÀREES PERIURBANES
El Programa de restauració d'àrees periurbanes de Santa Coloma de Gramenet té el suport de la Diputació de Barcelona a través de l'Àrea d'Espais Naturals, del Consorci Serralada de Marina i de l'equip gestor del Parc Natural Serralada de Marina. Actualment, es desenvolupen projectes finançats pel Reial Decret 9/2008 sobre el Fons estatal d’inversió local. Aquest programa ha rebut el reconeixement de pràctica GOOD l’any 1998 i el BEST, l'any 2002 i 2006, al Concurs de Bones Pràctiques Ambientals de les Nacions Unides.


Descargar ppt "PROGRAMA DE RESTAURACIÓ D’ÀREES PERIURBANES"

Presentaciones similares


Anuncios Google