La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Exaltació de les virtuts, les obres i la bondat del vertader just Exaltació de les virtuts, les obres i la bondat del vertader just. A qui observa.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Exaltació de les virtuts, les obres i la bondat del vertader just Exaltació de les virtuts, les obres i la bondat del vertader just. A qui observa."— Transcripción de la presentación:

1

2

3 Exaltació de les virtuts, les obres i la bondat del vertader just
Exaltació de les virtuts, les obres i la bondat del vertader just. A qui observa els manaments, Déu li concedeix la felicitat ideal per a un jueu. El veritable fidel es distingeix per la rectitud moral i la santedat de vida.

4 1. AMB ISRAEL 2. AMB JESÚS 3. AMB EL NOSTRE TEMPS
Aquest salm formava part de les cerimònies amb què Israel renovava la seva Aliança amb Déu. Dues vegades l'any, el dia de Pasqua i el dia de la Festa dels Tabernacles, Israel es comprometia una vegada més a ser fidel a Déu i a la seva Llei... Una mena de "professió de fe". 2. AMB JESÚS Rellegim aquest salm, posant-lo als llavis de Jesús. Qui millor que ell "va estimar de cor la voluntat del Pare"? Qui ha tingut una posteritat igual a la de Jesús? Qui va ser un enamorat de la justícia, la tendresa i la pietat? Qui va donar als pobres més que ell? Qui va ser "llum dels cors rectes"? Qui va ser més "glorificat" que Jesús en la seva Resurrecció? 3. AMB EL NOSTRE TEMPS Déu no ens prohibeix ser "feliços", ans al contrari: el seu desig és que ho siguem. És la primera paraula del salm i la primera de les Benaurances. Ara bé, la felicitat més profunda no es troba en els "béns materials": hi ha una felicitat que ningú no pot arrabassar al just, i és la seva mateixa "justícia"... És a dir, la felicitat de "compartir" de complir el deure, de "fer correctament" els propis negocis, amb risc de pobresa en un món sense consciència.

5 Feliç l’home que venera el Senyor i estima de cor els seus preceptes.
La seva descendència serà gran al país, serà beneït el llinatge dels justos.

6 A casa seva hi ha riquesa i abundància,
la seva bondat consta per sempre. L’home just, compassiu i benigne, és llum que apunta en la fosca.

7 Sortós l’home que presta de bon grat,
que disposa a consciència els seus afers. El just no caurà mai, i deixarà un record inesborrable.

8 Viu sense por de les males noves, se sent ferm confiant en el Senyor,
té el cor incommovible, res no tem, i a la fi veurà vençuts els enemics.

9 Reparteix el que té, ho dóna als pobres,
la seva bondat consta per sempre, pot alçar el front amb dignitat.

10 L’injust, quan ho veu, es consumeix, i estreny les dents d’indignació.
S’esvaeixen les ambicions de l’injust.

11 EL JUST De vegades em sembla que ens compliquem massa la vida espiritual. Quan penso en la quantitat de llibres espirituals que he llegit, els cursos que he fet, els mètodes que he seguit, les pràctiques que he adoptat... no puc fer menys que riure’m benèvolament de mi mateix i preguntar-me si em calia aprovar tants exàmens per a aprendre a pregar. I la resposta que em dono a mi mateix és que tots aquests estudis religiosos són molt dignes i útils, però poden convertir-se també en obstacle quan m’agenollo i provo de resar. Per a ser just no és necessari tot això. No fa falta llegir l'últim llibre de la moda espiritual per a trobar Déu en la vida. Per aquest camí només trobaré llibres sobre Déu, però no trobaré Déu. He de tornar a la senzillesa de l'esperit i la humilitat de la ment. Tornar a l'amor a Déu i al proïsme. Tornar a l'oració vocal i a les pregàries que deia quan era petit. Tornar a témer el Senyor i a estimar els seus manaments. Tornar a ser clement i compassiu enmig d'un món complicat i difícil. Tornar a ser el que Déu mateix anomena, purament i senzillament, «un just». El just sap que la mà de Déu el protegeix en aquesta vida, i espera, amb confiança i senzillesa, que continuï protegint-lo per sempre. Justícia de Déu per a coronar la justícia del just. «Feliç l’home que venera el Senyor.»

12 Senyor Jesús, llum que brilleu enmig de les tenebres, que vau estimar de cor la voluntat del Pare i heu deixat al món un record perpetu. Vós que, fins i tot enmig de les angoixes de la passió, vau conservar el cor ferm, segur i sense temor i vau veure derrotats els vostres enemics, la mort i el pecat, doneu-nos la vostra benedicció: feu de nosaltres llum del món i sal de la terra, concediu-nos un cor segur i sense temor i feu que l'últim dia, per haver estimat de cor els vostres designis, puguem alçar el front amb dignitat. Vós, que viviu i regneu pels segles dels segles. Amén.


Descargar ppt "Exaltació de les virtuts, les obres i la bondat del vertader just Exaltació de les virtuts, les obres i la bondat del vertader just. A qui observa."

Presentaciones similares


Anuncios Google