La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Les Aliances Lliga dels tres emperadors (1873): Àustria, Rússia i Alemanya. Doble Aliança (1879): Alemanya i Àustria. Triple Aliança (1882): Alemanya,

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Les Aliances Lliga dels tres emperadors (1873): Àustria, Rússia i Alemanya. Doble Aliança (1879): Alemanya i Àustria. Triple Aliança (1882): Alemanya,"— Transcripción de la presentación:

1 Les Aliances Lliga dels tres emperadors (1873): Àustria, Rússia i Alemanya. Doble Aliança (1879): Alemanya i Àustria. Triple Aliança (1882): Alemanya, Àustria-Hongria i Itàlia. (Itàlia l’abandona l’estiu de 1914 i es declara neutral) Turquia firma un acord militar secret (agost 1914) Acord Franco-Rús (1892). Entesa Cordial (1904): França i Gran Bretanya. Triple Entesa (1907): Gran Bretanya, França i Rússia.

2 Esclat del conflicte

3 El joc de les aliances Grups nacionalistes serbis maten l’hereu de la corona austríaca, l’arxiduc Francesc Ferran i la seva esposa a Sarajevo. Àustria s’annexiona Sèrbia. Rússia es posa al costat de Sèrbia i declara la guerra a Àustria. Alemanya declara la guerra a Rússia i França. Alemanya envaeix Bèlgica, neutral. Gran Bretanya declara la guerra a Alemanya i Àustria.

4 Noves Adhesions 1914 Japó 1915 Itàlia 1916 Romania
Aliats 1914 Japó 1915 Itàlia 1916 Romania 1917 Estats Units i Grècia 1914Turquia 1915Bulgaria Imperis Centrals

5 A mesura que el conflicte s'allargava, la participació dels territoris colonials va anar en augment:
recursos econòmics mà d'obra tropes i voluntaris. La mobilització de les tropes colonials va ocasionar més d'un enfrontament fora d’Europa: enfrontamens al Togo i el Camerun, al Pròxim Orient (possessions britàniques) i a l'Extrem Orient (guerra entre la Xina i el Japó).

6 Tractat de Brest-Litovsk

7 El final de la guerra Tractat de Brest-Litovsk. Setembre-octubre 1918:
Els britànics derroten els turcs. Els francesos, els búlgars. Els italians, els austríacs. Batalla del Marne: tots els exèrcits, amb l’ajuda dels EEUU, derroten als alemanys. El poble alemany esclata: Guillem II adbica

8 Conseqüències Txèquia s’independitza. Hongria se separa d’Àustria.
Croàcia declara la independència. Àustria perd els territoris eslaus i es converteix en una república (l’emperador va abdicar) Hongria cedeix part del seu territori a Txecoslovàquia, Iugoslàvia i Romania. Bulgària cedeix part del seu a Grècia. L’Imperi Turc cedeix part del seu als àrabs i als grecs.

9 Tractat de Versalles Alemanya torna Alsàcia i Lorena a França
Torna la Posnània a Polònia. Separa la Prússia Oriental de la resta del territori amb el corredor de Danzig. Les seves colònies es divideixen entre els països vencedors. Havia de pagar reparacions de guerra: confiscament de béns, abolició del servei militar, exèrcit restringit...

10 Corredor de Danzig


Descargar ppt "Les Aliances Lliga dels tres emperadors (1873): Àustria, Rússia i Alemanya. Doble Aliança (1879): Alemanya i Àustria. Triple Aliança (1882): Alemanya,"

Presentaciones similares


Anuncios Google