La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Aquest himne és una invitació a celebrar l’omnipotència de la Paraula de Déu, manifestada en la creació del món (vv. 1-9), i a reconèixer el designi.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Aquest himne és una invitació a celebrar l’omnipotència de la Paraula de Déu, manifestada en la creació del món (vv. 1-9), i a reconèixer el designi."— Transcripción de la presentación:

1

2

3 Aquest himne és una invitació a celebrar l’omnipotència de la Paraula de Déu, manifestada en la creació del món (vv. 1-9), i a reconèixer el designi diví que dirigeix tots els esdeveniments, en especial el destí del Poble escollit (vv ). La frustració dels plans de les nacions (v. 10) no és més que l’altra cara d’aquesta sol·licitud universal de Déu, sempre disposat a eliminar obstacles que s’oposen al designi de la seva Providència. Déu, però, no està present tan sols en els grans esdeveniments de la història, sinó que penetra en el cor de cada home i vetlla sobre els detalls més petits de la vida quotidiana (vv , 18-19)

4 1. AMB ISRAEL 2. AMB JESÚS 3. AMB EL NOSTRE TEMPS
La poesia hebrea utilitza constantment el paral·lelisme: els versos van sempre de dos en dos. El segon reprèn la idea del primer. Exemples: 1. El Senyor desfà els plans de les nacions, 2. Tira per terra els propòsits dels pobles. 1. La paraula del Senyor ha fet el cel, 2. Amb l’alè de la boca ha creat l’estelada. 2. AMB JESÚS El Senyor vetlla, “per alliberar-nos de la mort”. Només la resurrecció de Jesús realitza plenament aquest programa, aquest “projecte” del seu cor diví! “Feliç la nació que té el Senyor per Déu”. Les Benaurances. 3. AMB EL NOSTRE TEMPS Cal personalitzar aquest salm, en la nostra pròpia vida i en el nostre propi estil: lloar... Creure en el poder de Déu... Creure que Déu intervé “avui i sempre en els esdeveniments contemporanis...” “fer-se pobre”: la “mirada de Déu” sobre nosaltres és una defensa més segura que tots els mitjans del poder humà.

5 Justos, aclameu el Senyor,
fareu bé de lloar-lo, homes rectes.

6 Celebreu el Senyor amb la lira,
acompanyeu amb l’arpa els vostres cants, dediqueu-li un càntic nou, toqueu acompanyant l’aclamació.

7 Perquè la paraula del Senyor és sincera,
es manté fidel en tot el que fa; estima el dret i la justícia, la terra és plena del seu amor. La paraula del Senyor ha fet el cel, amb l’alè de la boca ha creat l’estelada; com dins un odre recull l’aigua del mar, reté l’oceà en el seu llit.

8 Que tota la terra veneri el Senyor,
que el temin els habitants del món; a una paraula seva, tot començà, a una ordre d’ell, tot existí. El Senyor desfà els plans de les nacions, tira a terra els propòsits dels pobles; però els plans del Senyor persisteixen, manté sempre els propòsits del seu cor.

9 Feliç la nació que té el Senyor per Déu,
feliç el poble que ell s’ha escollit per heretat.

10 El Senyor guaita des del cel
observant un per un tots els homes. Des del lloc on ell resideix es fixa en els qui poblen la terra; ell, que ha modelat un per un tots els cors, penetra totes les seves accions.

11 No és un gran exèrcit el que salva els reis,
ni per ser valent queda il·lès el soldat; els cavalls no valen res per guanyar una victòria, la seva envestida no salva ningú. Els ulls del Senyor vetllen els qui el veneren, els qui esperen en l’amor que els té; ell els allibera de la mort, i els retorna en temps de fam.

12 Tenim posada l’esperança en el Senyor,
auxili nostre i escut que ens protegeix. És l’alegria del nostre cor, i confiem en la presència del seu nom.

13 Que el vostre amor, Senyor, no ens deixi mai; aquesta és l’esperança
que posem en vós.

14 ELS PLANS DE DÉU “El Senyor desfà els plans de les nacions, tira a terra els propòsits dels pobles; però els plans del Senyor persisteixen, manté sempre els propòsits del seu cor”. Aquestes paraules, Senyor, em tranquil·litzen com han de tranquil·litzar tots els qui es preocupen pel futur de la humanitat. Llegeixo els Diaris, escolto la ràdio, miro la televisió i m’assabento de les notícies que cada dia pesen sobre el món: “Els plans de les nacions”, per destruir-se les unes a les altres. “Els plans de les nacions” porten la misèria i la destrucció a aquestes mateixes nacions, i sembla que res ni ningú podrà parar aquesta cursa esbojarrada vers l’autodestrucció. Quan s’aturarà aquesta bogeria? “El Senyor desfà els plans de les nacions”. Aquesta és la garantia de l’esperança que alegra l’ànima. Vós, Senyor, no permetreu que la humanitat es destrueixi a si mateixa. És veritat que continuen els plans de les nacions per destruir-se les unes a les altres, però també continua la vigilància del Senyor que allunya el braç de la destrucció de la faç de la terra. El futur de la humanitat està salvat a les vostres mans. La victòria de Déu serà, finalment, la victòria de l’home i la victòria de cada nació que s’aculli als seus plans. Els plans de Déu són el començament sobre la terra d’una eternitat feliç. “Els plans del Senyor persisteixen, manté sempre els propòsits del seu cor”. La història de la humanitat en mans del seu Creador.

15 Oh Déu, que mereixeu la lloança dels bons,
que mireu des del cel i us fixeu en els homes. Feu que acceptem sobre nosaltres el vostre pla de salvació i que anunciem als descreguts la riquesa insondable que és Crist, salvació de tots els pobles.


Descargar ppt "Aquest himne és una invitació a celebrar l’omnipotència de la Paraula de Déu, manifestada en la creació del món (vv. 1-9), i a reconèixer el designi."

Presentaciones similares


Anuncios Google