La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

LA REVOLUCIÓ RUSSA.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "LA REVOLUCIÓ RUSSA."— Transcripción de la presentación:

1 LA REVOLUCIÓ RUSSA

2 LA RÚSSIA TSARISTA DURANT LA GUERRA
Rússia no estava preparada per a una guerra tan llarga, dura i cara. Era el menys industrialitzat. Milions de pagesos van ser cridats a files i els camps quedaren abandonats. L’economia es va dedicar a la guerra i aviat apareixeria la fam i s’estendria el malestar entre obrers i pagesos.

3 Tot això va desacreditar el tsar Nicolau II.
L’exèrcit vençut i desmoralitzat no estava disposat a mantenir-lo al poder. L’oposició política: Partits burgesos (liberals o kadet). Pagesos (socialrevolucionaris de Kerensky). Els obrers: Socialdemòcrates marxistes moderats, menxevics. Radicals, bolxevics. va aprofitar les circumstàncies.

4

5 FAMÍLIA ROMANOV

6

7 LA REVOLUCIÓ DE FEBRER La primera revolta, obrers i soldats es va produir a la capital a Sant Petersburg. Els burgesos de la Duma obligaren el tsar a abdicar i van establir el govern provisional. Obrers, pagesos i soldats formaren cèl·lules (soviets) on es reunien els seus representants.

8 PLAÇA ROJA DE MOSCOU

9

10 Hi havia dos governs: La Duma presidida per Kerensky que volien continuar la guerra. Els soviets. Els fracassos militars i l’incompliment de les reformes van inclinar una majoria de russos cap els bolxevics de Lennin que prometien: La pau. El repartiment de terres entre els pagesos. La direcció de les fàbriques als obrers. La nacionalització de la banca i els mitjans der transport.

11 LA REVOLUCIÓ D’OCTUBRE
Per l’octubre-novembre els bolxevics ocuparen el poder. Juntament amb la Guàrdia Roja i de mariners del Bàltic, assaltaren el palau d’hivern. Van establir el primer govern comunista presidit per Lenin. Van repartir les terres i signaren la pau amb Alemanya (Brest-Litovsk).

12

13 LENIN

14

15

16 LA GUERRA CIVIL Els terratinents, els oficials de l’exèrcit i l’Església s’oposaren als bolxevics, van formar l’Exèrcit Blanc amb l’ajuda militar dels aliats i van desencadenar la guerra civil. Va durar 3 anys i va causar una gran fam i moltíssimes morts. L’Exèrcit Roig va acabar vencent i recuperant el poder.

17 LA CREACIÓ DE L’URSS Antigues nacionalitats es van independitzar durant la guerra civil, però més tard van tornar establir relacions amb la nova Rússia bolxevic i el 1922 van formar l’URSS (Unió de Repúbliques Socialistes Soviètiques. Era un estat federat que tenia un parlament (Soviet Suprem) i un sol partit, el PCUS (Partit Comunista de la Unió Soviètica. Era un sistema totalitari que es justificava a la teoria de la dictadura del proletariat.

18

19 L’ÈPOCA DE STALIN Al morir Lenin, Stalin volia construir una gran potència i Trotski volia exportar la revolució. Va guanyar Stalin. Va imposar l’economia i la societat col·lectivista que permetessin un creixement econòmic accelerat. Era una dictadura dirigida pel PCUS. Qualsevol oposició era reprimida (Gulag).


Descargar ppt "LA REVOLUCIÓ RUSSA."

Presentaciones similares


Anuncios Google