La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

BENVINGUDA I OBERTURA DE LA SESSIÓ Documents que tenim a la mà: 1.- Ordre del dia 2.- Assistents 3.- Documents del Consell Rector Memòria Memòria Pla.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "BENVINGUDA I OBERTURA DE LA SESSIÓ Documents que tenim a la mà: 1.- Ordre del dia 2.- Assistents 3.- Documents del Consell Rector Memòria Memòria Pla."— Transcripción de la presentación:

1

2 BENVINGUDA I OBERTURA DE LA SESSIÓ

3 Documents que tenim a la mà: 1.- Ordre del dia 2.- Assistents 3.- Documents del Consell Rector Memòria Memòria Pla d’acció Pla d’acció Intervencions al final de cada apartat. Intervencions al final de cada apartat. Les aportacions, seran recollides i traslladades al grup corresponent. Les aportacions, seran recollides i traslladades al grup corresponent. Si hi ha discrepàncies, el tema quedarà aturat a l’espera que les parts afectades trobin un acord. Si hi ha discrepàncies, el tema quedarà aturat a l’espera que les parts afectades trobin un acord. Cal recordar:

4 Què és el Consell Rector:  Màxim òrgan per prendre decisions sobre el funcionament del Pla Comunitari.  Els seus membres, ho són en qualitat de ser persones implicades a diferents nivells en els processos de treball i de discussió:  Administracions Públiques impulsores del Pla Comunitari.  Càrrecs electes responsables d’àrees amb competències en assumptes tractats en el Pla Comunitari.  Representats d’entitats, i ciutadania a títol individual.

5  “Veure allò que hem fet“. Conèixer tot allò realitzat (debats, projectes, etc.) en el marc del Pla Comunitari en el darrer curs  “Què farem a partir de demà?”. Compartir les propostes o línies de treball que han generat els diferents grups de treball  Decidir sobre qüestions generals de la marxa del Pla: el nivell de participació, la coordinació en el treball, quines noves necessitats del barri cal atendre, etc Funcions del Consell Rector:

6 PRESENTACIÓ DE LA MEMÒRIA DEL 2010

7  Reforçar i millorar projectes existents  Dinamitzar-ne de nous amb la finalitat de fer front als reptes actuals  Millorar la xarxa de col·laboració entre els agents socials del barri Objectius:

8 Valoració positiva per:  Importància del Pla com eina del treball comunitari  La confiança generada  Presa de decisions conjunta  La pluralitat de visions  Visió més amplia de les problemàtiques  La implicació dels diferents serveis  Suma de sinèrgies

9 Aspectes que cal potenciar:  Implicar més a la ciutadania per incorporar la seva opinió  Millorar l’encaix institucional per coordinar altres actuacions de l’administració al barri

10 GRUP DE TREBALL D’URBANISME

11 GRUP D’URBANISME (I)  Continuïtat en la mateixa línea de treball  Participació activa en els diferents passeigs pel barri  Continuar aprofundint en el protocol de comunicació entre el barri i les administracions  Seguiment de l’execució de les obres

12 GRUP D’URBANISME (II) Temes pendents:  Neteja i manteniment de forma especial a la zona del Mas Pellicer.  Trobar fórmules per incentivar al veïnat en el manteniment i neteja dels espais públics (parcs i jardins)  Possibilitat d’habilitar un carril de servei paral·lel a l’avinguda de Bellisens que connecti el barri amb el Tecnoparc, amb aquesta proposta el barri quedaria més integrat al tecnoparc i el bus podria tenir parada al carrer Mas Pellicer

13 GRUP D’URBANISME (III) Temes que preocupen al grup:  Execució del projecte Sol i Ortega, Desamparats i Lleó XIII  La degradació d’algunes zones del barri (parcel·les Sidós)

14 GRUP DE TREBALL INFÀNCIA, JOVES I EDUCACIÓ

15 GRUP D’INFÀNCIA, JOVES I EDUCACIÓ (I) Aquest grup treballa diferents aspectes pel que fa a l’educació dels infants i joves: Absentisme escolar Absentisme escolar Joves amb estudis inacabats Joves amb estudis inacabats Inserció laboral dificultada per la manca d’estudis i/o de les habilitats socials bàsiques Inserció laboral dificultada per la manca d’estudis i/o de les habilitats socials bàsiques Poca participació/implicació dels pares i mares en les activitats educatives que participen els seus fills Poca participació/implicació dels pares i mares en les activitats educatives que participen els seus fills Grups d’infants i joves que passen moltes hores al carrer Grups d’infants i joves que passen moltes hores al carrer

16 GRUP D’INFÀNCIA, JOVES I EDUCACIÓ (II) S’ha prioritzat el treball sobre l’oferta de programes i projectes que tenen a veure amb l’oci infantil i juvenil com un espai privilegiat per treballar els hàbits i habilitats socials que ajudin als joves a continuar els estudis o els permeti incorporar-se al món laboral. El treball del grup s’ha centrat sobretot en veure quins dels projectes que es duen a terme precisen de la implicació i col·laboració de tots per millorar-los o ampliar-los donada la saturació dels serveis.

17 GRUP D’INFÀNCIA, JOVES I EDUCACIÓ (III) El grup ha impulsat la realització del casal d’estiu d’infants i joves. També en el marc dels diferents projectes el grup vol fer especial atenció a un eix transversal com és el del treball amb famílies. Així mateix el grup vol fer un treball específic i amb caràcter prospectiu, al voltant dels grups d’infants i joves que utilitzen el carrer com espai d’oci, trobada i joc.

18 GRUP DE TREBALL D’IMMIGRACIÓ

19 GRUP D’IMMIGRACIÓ (I) L’augment significatiu d'immigrants planteja un repte de cohesió social. Respecte aquesta situació el grup de treball veu important implementar accions que:  Afavoreixin la integració en un marc de cohesió social  Difonguin els valors de la diversitat i la convivència

20 GRUP D’IMMIGRACIÓ (II) Les línies de treball:  Informació i formació adreçada a les persones que treballen en els diferents serveis relacionats amb els nouvinguts  Activitats adreçades a immigrants per tal de facilitar la seva adaptació al nou país  Promocionar espais de trobada i de relació de la població nouvinguda amb la població d’acollida  Dotar als referents naturals de la comunitat immigrant d’eines útils per reforçar el seu paper de líders

21 GRUP DE TREBALL CONVIVÈNCIA I SALUT

22 GRUP CONVIVÈNCIA I SALUT (I) Aquest grup ha continuat treballant en la problemàtica generada al voltant de la venta i consum de drogues que es produeix al barri. Respecte als venedors, preocupa l’actitud incívica i prepotent que tenen. Respecte dels consumidors es proposa treballar en la neteja dels espais de consum i la recollida de xeringues usades. Així mateix és continua treballant en un projecte de sensibilització comunitària per crear un espai de consum assistit.

23 GRUP CONVIVÈNCIA I SALUT (II) També s’ha treballat amb el col·lectiu de persones en risc cardiovascular, principalment entre els que pateixen obesitat, hipertensió, diabetis o han patit infarts. En aquest sentit es proposa ampliar l’oferta d’activitats físiques i tallers de cuina saludable.

24 GRUP CONVIVÈNCIA I SALUT (III) Activitats de lleure adreçada a persones adultes, especialment dones amb els següents objectius:  Millorar les relacions veïnals  Evitar l’aparició de quadres depressius, malestar difós,...  Crear més capital social entre els diferents grups del barri Cal destacar la gran implicació de les dones del barri a l’hora de proposar i realitzar aquestes activitats

25 Entitats vinculades al Pla Comunitari: Associació de Veïns Primer de Maig Associació de Veïns Primer de Maig Associació de Veïns Mas Abelló Associació de Veïns Mas Abelló UDC Mas Pellicer-Carrozas UDC Mas Pellicer-Carrozas Associació Gitana-Catalana St. Josep Obrer Associació Gitana-Catalana St. Josep Obrer Associació Joves Gitanos Nebó Caló Associació Joves Gitanos Nebó Caló Associació Dones Gitanes Sonakay Associació Dones Gitanes Sonakay Associació de Mares i Pares CEIP Rosa Sensat Associació de Mares i Pares CEIP Rosa Sensat 2.2 PARTICIPACIÓ EN EL PLA COMUNITARI (I)

26 Institucions, equipaments i serveis vinculats al Pla Comunitari Institucions, equipaments i serveis vinculats al Pla Comunitari Ajuntament de Reus Ajuntament de Reus Àrea de Participació i Ciutadania Àrea de Participació i Ciutadania Centre Cívic Mas Abelló – PDC Sant Josep Obrer Centre Cívic Mas Abelló – PDC Sant Josep Obrer Regidoria de Serveis Socials Regidoria de Serveis Socials EBAS Districte IV – Pla d’Inclusió Social EBAS Districte IV – Pla d’Inclusió Social Àrea d’Educació i Formació Àrea d’Educació i Formació Regidoria d’Esports Regidoria d’Esports Area de Medi Ambient Area de Medi Ambient Àrea de Via Pública Àrea de Via Pública Àrea de Cultura Àrea de Cultura Regidoria de Joventut - Esport i Lleure Regidoria de Joventut - Esport i Lleure Guàrdia Urbana Guàrdia Urbana Coordinació Polítiques Socials i Transversals Coordinació Polítiques Socials i Transversals Pla Transversal d’Immigració i PT de Gènere Pla Transversal d’Immigració i PT de Gènere Servei de Drogodependències Servei de Drogodependències PARTICIPACIÓ EN EL PLA (II)

27 Institucions, equipaments i serveis vinculats al Pla Comunitari Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya Departament d’Educació Departament d’Educació Escola Rosa Sensat Escola Rosa Sensat Departament de Governació i Administracions Públiques Departament de Governació i Administracions Públiques Casal Cívic Mas Pellicer Casal Cívic Mas Pellicer Aprendre a Aprendre Aprendre a Aprendre Departament de Salut. Institut Català de la Salut Departament de Salut. Institut Català de la Salut ABS Reus 4-Equip de salut del Barri St. Josep Obrer ABS Reus 4-Equip de salut del Barri St. Josep Obrer Departament d’Interior, Relacions Institucional i Participació Departament d’Interior, Relacions Institucional i Participació Mossos d’Esquadra Mossos d’Esquadra ADIGSA ADIGSA FUPAPSO (Punt Òmnia) FUPAPSO (Punt Òmnia) Fundació Josep Pont i Gol Fundació Josep Pont i Gol PARTICIPACIÓ EN EL PLA COMUNITARI (III)

28 Participants El conjunt de persones que participen en el Pla Comunitari ho fan en els següents graus d’implicació: Les que decideixen, son les persones que participen activament en els espais de decisió (grups de treball, Consell Rector,...) Les que opinen, son les persones que a més d’usuàries dels projectes o activitats aporten la seva opinió. Les que participen, son les persones que únicament participen d’algun programa o activitat. Les que se’n beneficien, seria la resta de la comunitat que d’una manera o d’altra es beneficien del projectes realitzats. PARTICIPACIÓ EN EL PLA COMUNITARI (IV)

29 Participants PARTICIPACIÓ EN EL PLA COMUNITARI (V) PROJECTE SE’N BENEFICIEN PARTICIPENOPINENDECIDEIXEN GRUPS DE TREBALL Passeig pel barri 5.700202012Urbanisme Famílies44442521 Infància, Joves i Educació Job Joves 16161921 Infància, Joves i Educació Xarxa esports al barri 1451452521 Infància, Joves i Educació Activa’t pel barri 60602421 Infància, Joves i Educació Casals d’estiu 1931932421 Infància, Joves i Educació Nous veïns, nous diàlegs 50501818Immigració Dones fent barri 5805802622Convivència i Salut Suport juntes d’escales 6201552022Convivència i Salut DOBINTER48482522Convivència Xarxa de particiapció a l’entorn 5.700402522 Xarxa al barri Convivència i Seguretat 5.700302522 Xarxa al barri

30 MEMÒRIA DELS PROJECTES REALITZATS 2010 (Pagines 12 a 25)

31 TORN OBERT DE PARAULES IAPROVACIÓ DE LA MEMÒRIA

32 PLA D’ACCIÓ PEL 2011

33 PROPOSTES D’ACCIÓ DEL GRUP D’URBANISME Passeig pel barri Antón Brufau Grup Treball d’Urbanisme

34 Objectius: Recollir periòdicament en una agenda, les obres menors prioritàries que el barri requereix, en quant a manteniment, accessibilitat, mobiliari urbà, senyalització, etc. Establir un protocol o sistema de comunicació amb les administracions responsables de dur a terme aquestes obres. Fomentar la participació dels veïns i veïnes del barri, en el plantejament d’aquest projecte i en la recollida de la informació. Projecte Passeig pel barri (I)

35 Descripció:  Realització del passeig previ.  Confecció de l’agenda d’obres menors.  Realització d’un passeig amb responsables polítics i tècnics.  Traspàs de la informació als responsables de les diferents àrees de l’Ajuntament.  Retorn de la informació amb calendari d’actuacions.  Execució de les obres.  Avaluació del procés i del resultat. Agents implicats Grup de Treball d’Urbanisme del Pla Comunitari Àrea de Via Pública Àrea de Medi Ambient Àrea de Participació i Ciutadania ADIGSA Projecte Passeig pel barri (II)

36 TORN OBERT DE PARAULES I APROVACIÓ DE LES PROPOSTES

37 PROPOSTES D’ACCIÓ DEL GRUP DE TREBALL INFÀNCIA, JOVES I EDUCACIÓ Famílies Elena Prats Directora escola Rosa Sensat

38 Objectius:  Unificar criteris per tal de crear oportunitats i espais on les famílies puguin millorar la seva implicació en el procés educatiu dels seus fills/es en els diferents àmbits  Consensuar accions de treball dels diferents projectes i/o grups de treball  Interrelacionar i buscar espais on els diferents grups/ projectes puguin compartir reflexions i estratègies  Crear un grup de treball vinculat al treball amb famílies  Treball en xarxa Projecte Famílies (I)

39 Descripció: Projecte de continuïtat que pretén la intervenció en les famílies del barri, per tal de millorar la implicació en el procés educatiu dels seus infants i la comunicació amb els serveis. Agents implicats: Grup de Treball Infància, Joves i Educació del Pla Comunitari Grup de Treball d’Immigració del Pla Comunitari Àrea Benestar – Regidoria de Serveis Socials Escola Rosa Sensat AMPA Escola Rosa Sensat Promotor escolar Projecte Famílies (II)

40 PROPOSTES D’ACCIÓ DEL GRUP DE TREBALL INFÀNCIA, JOVES I EDUCACIÓ Job Joves Teresa Barceló Educadora Social

41 Objectius: Promoure entre els joves que habitualment no van a l’institut, majoritàriament de 2n cicle d’ESO, l’assoliment d’unes capacitats i motivacions bàsiques que els preparin i facilitin la seva inserció laboral i/o el retorn al sistema educatiu formal. Projecte Job jove (I)

42 Descripció: Es treballa: motivacions, adquisició de coneixements (professionals, serveis, medi urbà), competències personals… En tallers pràctics: informàtica, perruqueria - estètica, cuina,etc En activitats d’autoconeixement, competències personals i sortides. En inserció laboral (en casos concrets) Agents implicats: Grup de Treball Infància, Joves i Educació del Pla Comunitari Departament de Governació i Administracions Públiques Àrea Benestar – Regidoria de Serveis Socials Fundació Josep Pont i Gol Programa Aprendre a aprendre FUPAPSO – Punt Òmnia Projecte Job jove (II)

43 PROPOSTES D’ACCIÓ DEL GRUP DE TREBALL INFÀNCIA, JOVES I EDUCACIÓ Xarxa esports al barri St. Josep Obrer David Jovell Tècnic esportiu de zona

44 Objectius:  Estimular la socialització i relació amb els altres, fomentant l’adquisició activa de tots aquells valors i actituds cíviques de comportament social necessàries per a la convivència i desenvolupament integral de la persona.  Establir i continuar realitzant en el territori un conjunt d’activitats esportives i educatives coordinades atenent les edats i aprofitant els equipaments i entitats existents. Projecte Xarxa esports als barris (I)

45 Descripció: El projecte s’adreça a infants i joves de 3 a 19 anys. S’estableixen tres línies bàsiques de treball:  Desenvolupament d’activitats esportives segons els diferents grups d’edat (futbol, jocs variats, ritmes, psicomotricitat,…).  Treball específic en les resolucions de conflictes i els hàbits de cooperació amb l’aprenentatge vicari.  La formació mensual específica dels monitors. Agents implicats: GT Infància, Joves i Educació del Pla Comunitari Àrea Benestar – Regidoria Serveis Socials Regidoria d’Esports – Esport i Lleure Àrea de Participació i Ciutadania –CC Mas Abelló UDC Mas Pellicer-Carrozas Escola Rosa Sensat Associació Gitana Catalana Sant Josep Obrer Pla Inclusió Social Projecte Xarxa esports als barris (II)

46 PROPOSTES D’ACCIÓ DEL GRUP DE TREBALL INFÀNCIA, JOVES I EDUCACIÓ Activa’t pel barri Noelia Granero Educadora, responsable del projecte

47 Objectius:  Fomentar la participació dels adolescents i joves en les activitats  Potenciar habilitats personals i socials  Proporcionar eines per a resoldre possibles situacions de risc  Dotar de recursos als joves per organitzar les seves pròpies activitats  Fomentar la convivència i tolerància  Treball de seguiment amb les famílies dels participants Projecte Activa’t pel barri (I)

48 Descripció: Contacte setmanal entre grups de joves dins del barri Observació i seguiment dels participants a les activitats. Organització i realització de sortides culturals i lúdiques Organització i realització d’activitats pels diferents grups de joves. Organització i realització d’activitats per les festes del barri. Realització de formació específica en temes de drogues, sexualitat i alimentació. Agents implicats: GT Infància, Joves i Educació del Pla Comunitari Depart. de GAP – Casal Cívic Mas Pellicer Àrea de Benestar – Regidoria de Serveis Socials Àrea de Participació i Ciutadania – CCMas Abelló Regidoria Joventut ABS Reus 4. Equip Salut Barri Sant Josep Obrer Fundació Josep Pont i Gol Programa Aprendre a aprendre Projecte Activa’t pel barri (II)

49 PROPOSTES D’ACCIÓ DEL GRUP DE TREBALL INFÀNCIA, JOVES I EDUCACIÓ Casal d’estiu Marta Figueres Educadora, responsable del projecte

50 Objectius:  Promoure entre els infants i joves participants, unes normes de convivència i respecte mutu  Fomentar el respecte i la cooperació en la relació entre iguals  Afavorir entre els usuaris la seva integració en dinàmiques de grups  Consolidar una oferta d’activitats de lleure adequada a les necessitats del barri  Afavorir la integració de infants i joves amb algun tipus de problemàtica física, psíquica o social  Fer que a través de les activitats realitzades, coneguin el seu barri Projecte Casal d’estiu (I)

51 Descripció: Aquest projecte consisteix en acollir una trentena d’infants i joves (de 4 a 16 anys), organitzats per grups d’edat i agrupaments naturals, per tal de què realitzin activitats lúdiques i educatives. Agents implicats: GT Infància, joves i educació del Pla Comunitari Àrea d’Educació i Formació Regidoria de Joventut Àrea Benestar - Regidoria de Serveis Socials Casal cívic Mas Pellicer Centre Cívic Mas Abelló Fundació Josep Pont i Gol Escola Rosa Sensat –seu del casal Projecte Casal d’estiu (II)

52 PROPOSTES D’ACCIÓ DEL GRUP DE TREBALL INFÀNCIA, JOVES I EDUCACIÓ Nenescola (inclusió per tothom) Enriqueta Valentí Monitora, responsable del projecte

53 Objectius: Al barri existeixen molts infants que abandonen l’escolarització abans d’assolir l’ESO, sobretot en l’etapa de secundària. Aquest fet es produeix per certa por i creences que tenen alguns col·lectius respecte les seves filles. Donar suport educatiu als infants per tal que puguin seguir els estudis. Intervenir amb les famílies per tal que siguin elles les encarregades de vetllar per la escolarització dels infants. Projecte Nenescola (Inclusió per tothom) (I)

54 Descripció: Activitats de reforç educatiu, hàbits i tècniques d’estudi adreçades als infants. Activitats de conscienciació adreçades a les famílies. Agents implicats: Associació Gitana Catalana Sant Josep Obrer Regidoria de Serveis Socials EBAS Districte IV Pla Comunitari Sant Josep Obrer Pla d’Inclusió Social Centres educatius de referència Pla Integral del Poble Gitano Projecte Nenescola (Inclusió per tothom) (II)

55 PROPOSTES D’ACCIÓ DEL GRUP DE TREBALL INFÀNCIA, JOVES I EDUCACIÓ Punt Òmnia Alex Mangas Responsable Punt Òmnia Mas Pellicer

56 Objectius: Accés a les noves tecnologies Us comunitari: Oferir un espai i suport d’accessibilitat a les tecnologies de la informació (TIC) per a tothom. Inserció sociolaboral: Ser un recurs que permeti augmentar l’ocupabilitat de la gent. Formació: Garantir que les persones amb majors dificultats puguin obtenir una formació adient en el camp de les TIC Projecte Punt Òmnia (I)

57 Descripció: Tallers d’iniciació a la informàtica Tallers d’Internet, correu electrònic i missatgeria instantània Tallers d’ofimàtica Tallers de fotografia digital Recerca i millora de l’ocupació Col·laboració projectes “Jugar i llegir”, “Joves en acció” i “Job Jove” Col·laboració amb l’Institut Pere Mata Ús lliure Agents implicats: Dep. Governació i Administracions Públiques Associació de veïns 1er. de Maig Casal Cívic Mas Pellicer Projecte Job Jove Projecte Jugar i Llegir Projecte Activa’t pel barri Projecte Aprendre a Aprendre Pla Comunitari St. Josep Obrer Projecte Punt Òmnia (II)

58 TORN OBERT DE PARAULES I APROVACIÓ DE LES PROPOSTES

59 PROPOSTES D’ACCIÓ DEL GRUP DE TREBALL DE CONVIVÈNCIA I SALUT Dones fent barri Tina Blazquez Monitora dinamitzadora del projecte

60 Objectius:  Dinamitzar les dones per tal de trencar la sensació d’aïllament i desconnexió entre les diferents zones del barri  Apropar els diferents col·lectius de dones per tal de trencar barreres ètniques, religioses, culturals  Establir una relació de col·laboració més estreta entre totes les entitats que ofereixen activitats i tallers a les persones del barri  Dinamitzar la realització d’actes, diades o exposicions conjuntes Dones fent barri (I)

61 Descripció: Coordinar amb les entitats i institucions diferents activitats: Activitats de cura del cos: Ioga, tai-chi, gimnàstica de manteniment. Activitats d’ artesanies: manualitats, tèxtil (costura, brodats, puntes de coixí, patronatge) i taller obert Activitats culturals - formatives: xerrades, col·loquis i taller de memòria Activitats de cuina Activitat de teatre Agents implicats: Grup de Treball Convivència i salut Àrea de Participació i Ciutadania – Casal de la Dona Fundació Josep Pont i Gol Centre Cívic Mas Abelló Departament de GAP – Casal Cívic Mas Pellicer Regidoria Serveis Socials Associació de Veïns 1er de Maig Associació de Veïns Mas Abelló Escola Rosa Sensat Dones fent barri (II)

62 PROPOSTES D’ACCIÓ DEL GRUP DE TREBALL DE CONVIVÈNCIA I SALUT Suport juntes administradores escales de Mas Pellicer Amalia Cuevas Educadora social

63 Objectius Generals Constituir les Juntes Administradores i Comunitats de Propietaris de les escales dels blocs de pisos ubicats al Mas Pellicer i fer possible la seva continuïtat en el temps. Millorar la convivència entre els veïns dels diferents blocs d’escales. Objectius Operatius Responsabilitzar als veïns en les seves obligacions com a propietaris o llogaters. Donar suport i assessorament a les Juntes Administradores i Comunitats de Propietaris (reunions, accions formatives) Projecte Suport escales Mas Pellicer (I)

64 Descripció  Projecte que pretén crear accions socioeducatives per donar resposta als problemes de convivència en els blocs del barri del Mas Pellicer.  Tasques de suport, assessorament i mediació a les escales.  Es treballen especialment aspectes relatius a la convivència veïnal.  Acompanyament en les gestions que s’han de dur a terme per normalitzar les escales.  Mediació en els conflictes que poden anar sorgint.  Elaboració d’accions formatives amb l’objectiu de donar eines als referents d’escala per a dur a terme les tasques bàsiques d’organització. Agents implicats: ADIGSA Regidoria de Serveis Socials Àrea de Participació i Ciutadania/CC Mas Abelló Pla Comunitari St. Josep Obrer AVV 1er. de Maig Assoc. Gitana Catalana St. Josep Obrer Projecte Suport escales Mas Pellicer (II)

65 PROPOSTES D’ACCIÓ DEL GRUP DE TREBALL DE CONVIVÈNCIA I SALUT DOBINTER Dones – Obesitat - INTERculturalitat Carmina Poblet metgessa ABS Reus IV Azahara Blanco representant del grup

66 Objectius: Ampliar l’oferta d’activitats esportives als equipaments comunitaris del Barri St. Josep Obrer, dirigides a dones amb problemes d’obesitat. Fomentar hàbits alimentaris i la pràctica d’exercici físic adequats per a reduir pes i millorar la salut Afavorir el coneixement mutu entre les dones nouvingudes i la resta de dones del barri amb problemes d’obesitat, millorant la convivència entre membres d’una mateixa comunitat veïnal. Desenvolupar estratègies per fomentar hàbits saludables a través de l’aprofitament d’espais i coordinació de recursos comunitaris. Projecte DOBINTER (I)

67 Descripció: Realització d’una hora de gimnàstica a la setmana Realització d’activitats grupals: - Tallers de educació per la salut - Educació sanitària Recollida per part de l’equip de salut, de dades sociodemogràfiques, antropomètriques, clíniques, analítiques, alimentàries i sobre qualitat de vida i símptomes de depressió i ansietat, en un moment inicial i als 3 i 8 mesos, per tal d’observar l’evolució de les participants i ajustar l’activitat si fos precís. Agents implicats: Grup Treball Convivència i Salut del Pla Comunitari ABS Reus 4-Equip de salut del Barri St. Josep Obrer. ICS Regidoria Esports – Esport i Lleure Departament de Governació i Admin. Públiques - Casal Cívic Mas Pellicer Àrea de Benestar – Regidoria de Serveis Socials Àrea de Participació i Ciutadania – CC Mas Abelló Fundació Josep Pont i Gol Projecte DOBINTER (II)

68 PROPOSTES D’ACCIÓ DEL GRUP DE TREBALL DE CONVIVÈNCIA I SALUT Sensibilització comunitària per al procés d’implementació participativa d’una sala de consum higiènic Toni Llort Tècnic drogodependències

69 Objectius: Oferir a la comunitat la informació i les eines necessàries derivades d’altres experiències del territori i del coneixement tècnico-científic acumulat, per a contextualitzar i visualitzar la incidència en el camp de la salut i social de la implementació d’un recurs especialitzat com el d’una Sala de Consum Supervisat al barri. (oportunitats i reptes) Debatre amb tots els agents comunitaris la pertinència o idoneïtat d’aquest tipus d’acció en el propi barri. Remarcar les línies d’acord i d’actuació, per poder solucionar la problemàtica de consum de drogues al barri i poder materialitzar els acords exposats en anteriors Consells Rectors del Pla Comunitari, per part dels estaments tècnics especialitzats autonòmics i locals. Projecte Sensibilització comunitària per al procés d’implementació d’una sala de consum higiènic (I)

70 Descripció: 1.Realització d’una Jornada informativa 2. Realització de 2 exposicions fotogràfiques i multimèdia 3. Documentació Audiovisual 4. Avaluació continuada del resultat Agents implicats: Grup de Convivència i Salut del Pla Comunitari. Servei Drogodependències Hospital Universitari St. Joan. AVV Mas Abelló. AVV 1er. de Maig. Salut Pública de l’Ajuntament de Reus. Associació Reus Som Útils. Projecte Sensibilització comunitària per al procés d’implementació d’una sala de consum higiènic (II)

71 TORN OBERT DE PARAULES I APROVACIÓ DE LES PROPOSTES

72 PROPOSTES D’ACCIÓ DEL GRUP DE TREBALL DE XARXA AL BARRI Xarxa de participació a l’entorn Teresa Barceló Educadora social

73 Objectius: Actuació comunitària, activa i participativa amb persones de referència i entitats del barri; promovent el treball en xarxa i mantenint una especial atenció d’aquells col·lectius amb risc d’exclusió social. Fomentar el desenvolupament en xarxa de les persones de referència i entitats del barri i aportar una visió educativa en les accions que es realitzin a nivell comunitari. Promoure el treball en xarxa amb els diferents agents socials del barri. Projecte Xarxa de participació a l’entorn(I)

74 Descripció: Impulsar i col·laborar en projectes socioeducatius concrets del barri i amb les entitats de caire social. Detectar, atendre i derivar situacions de risc social. Promoure el Pla Comunitari com a eina de treball del territori. Donar suport i eines tècniques de treball educatiu i treball en xarxa als agents del barri. Promoure la inclusió del Poble Gitano i les comunitats i persones que puguin manifestar un risc d’exclusió social. Agents implicats: Grup de Treball d’Immigració del Pla Comunitari Aprendre a aprendre ABS Reus 4-Equip de salut del Barri St. Josep Obrer. ICS CEIP Rosa Sensat Fundació Josep Pont i Gol Regidoria de Serveis Socials – EBAS Districte IV Projecte Xarxa de participació a l’entorn (II)

75 PROPOSTES D’ACCIÓ DEL GRUP DE TREBALL DE XARXA AL BARRI Convivència i Seguretat Joan Rossell President AVV Mas Abelló

76 Objectius: Atesa la importància que pel veïnat té aquest tema, i per tal de contribuir a preservar la seva qualitat de vida, cal mantenir una línia oberta per a atendre les necessitats puntuals de convivència, civisme i seguretat, que vagin sorgint al respecte. Detectar punts conflictius en la convivència i el civisme i derivar- los a l’organisme competent, tot oferint pautes per a la millora de la convivència. Conscienciar a tot el veïnat sobre la importància del civisme per a la millora de les relacions. Sensibilitzar envers el respecte i la tolerància per a la millora de les relacions entre el veïnat. Fomentar l’ús adequat de l’espai públic. Projecte Convivència i Seguretat(I)

77 Descripció: Reunions periòdiques amb responsables dels cossos de seguretat. A través de treball de carrer i queixes rebudes, s’actua en la mesura convenient. Les queixes que afecten a la convivència i el civisme són remeses a l’equip de mediació intercultural del Pla Transversal d’Immigració. Les queixes relatives a actes incívics als carrers així com abandonament de vehicles a la via pública són gestionades amb la Guàrdia Urbana. Agents implicats: Grup de Treball Xarxa al barri AVV Mas Abelló AVV 1er de Maig Assoc. Gitana-Catalana Sant Josep Obrer Guàrdia Urbana Mossos d’Esquadra Pla Transversal d’Immigració Serveis Socials Projecte Convivència i Seguretat (II)

78 PROPOSTES D’ACCIÓ DEL GRUP DE TREBALL DE XARXA AL BARRI Sant Josep Obrer en marxa Joan Serena Dinamitzador PDC

79 Objectius: Aprofitant les facilitats que suposen les noves tecnologies i atenent a la necessitat de oferir i rebre més informació sobre les activitats que es desenvolupen en el barri, sorgeix com proposta del equip dinamitzador del Pla Comunitari la possibilitat de generar un espai que reculli el conjunt d’activitats que es realitzen. Generar un espai on es publiquin les noticies referents al barri i les activitats que s’hi desenvolupen. Fomentar la participació de totes les entitats i serveis del barri en l’aportació de informació i la publicació de noticien e informació al bloc. Projecte Sant Josep Obrer en marxa(I)

80 Descripció: Crear una pagina web o bloc on es publiquin totes les novetats i informacions referents a temes que afectin al barri, per que tots els actors, entitats, tècnics i veïnatge, estiguin informats. Recollir les noticies i activitats referents al barri Sant Josep i publicar-les a la pagina web del barri. Tots els agents implicats son administradors i poden publicar noticies. http://pcsantjosep.wordpress.com/ http://pcsantjosep.wordpress.com/ Agents implicats: Equip tècnic del Pla Comunitari AVV Mas Abelló AVV 1er de Maig Ass. Gitana-Catalana Sant Josep Obrer Ass. Mares i Pares escola Rosa Sensat Centre Cívic Mas Abelló Serveis Socials, EBAS districte IV – Pla Inclusió Social Esport i Lleure Escola Rosa Sensat Casal Cívic Mas Pellicer Aprendre a aprendre Punt Òmnia ABS Reus IV, equip de salut del barri Sant Josep Fundació Josep Pont i Gol Projecte Sant Josep Obrer en marxa (II)

81 OBJECTIU COMPARTIT AMB EL PLA D’INCLUSIÓ SOCIAL Eixos i col·laboracions Joan Serena Dinamitzador PDC

82 Eixos: Territorial: Les accions inclusives han de incorporar les especificitats territorials i la diversitat i tenir una perspectiva de treball comunitària Relacional: La inclusió social mitjançant el suport a les famílies i les xarxes socials i comunitàries de proximitat. Treballar per una ciutat cohesionada per a millorar el benestar de les persones, és a dir que tots els ciutadans puguin accedir als mecanismes de desenvolupament personal i socials, amb especial atenció a aquelles situacions de vulnerabilitat social. Objectiu compartit amb el Pla d’Inclusió Social

83 Col·laboracions : Intercanvi d’informacions i treball conjunt per l’anàlisi de la realitat social del barriIntercanvi d’informacions i treball conjunt per l’anàlisi de la realitat social del barri Espais comuns per a treballar i fomentar la perspectiva de la inclusió social en el barriEspais comuns per a treballar i fomentar la perspectiva de la inclusió social en el barri Participació en projectes com xarxa esports als barri i projecte xarxa de participació a l’entornParticipació en projectes com xarxa esports als barri i projecte xarxa de participació a l’entorn Objectiu compartit amb el Pla d’Inclusió Social

84 TORN OBERT DE PARAULES APORTACIONS A LES PROPOSTES

85 PRESSUPOST 2011

86

87

88

89 TORN OBERT DE PARAULES Aportacions a pressupost 2011 Aprovació Pressupost 2011

90 TORN OBERT DE PARAULES

91 CLOENDA Gràcies per la vostra atenció i participació.


Descargar ppt "BENVINGUDA I OBERTURA DE LA SESSIÓ Documents que tenim a la mà: 1.- Ordre del dia 2.- Assistents 3.- Documents del Consell Rector Memòria Memòria Pla."

Presentaciones similares


Anuncios Google