La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

ORIGEN DE L’ÉSSER HUMÀ Del primat a l’homínid

Presentaciones similares


Presentación del tema: "ORIGEN DE L’ÉSSER HUMÀ Del primat a l’homínid"— Transcripción de la presentación:

1 ORIGEN DE L’ÉSSER HUMÀ Del primat a l’homínid

2 Del primat a l’homínid Els primats són un ordre de mamífers que comprèn diverses famílies, entre elles els micos i els simis, amb els humans inclosos en aquesta última categoria Els homínids són un grup de primats no arborícoles amb un origen d’uns 7 m.a. a Àfrica. No tots els homínids són éssers humans, només els que pertanyen al gènere Homo. Les característiques d’un homínid són: Sempre es desplacen en posició vertical bípeda. Té el paladar en forma de U. El crani conté un cervell molt voluminós.

3

4

5 Tàrser, fam. primats.

6

7 Primers homínids Les principals espècies prehumanes són:
Ardipithecus ramidus Australopithecus anamensis Australopithecus afarensis Australopithecus africanus/paranthropus. Dif. Alimentació. A. garbhi.

8

9 LUCY, A. afarensis

10

11 Humanització: primers humans
Homo habilis: Podia fabricar estris de pedra (humà) Dents adaptades a la trituració d’aliments. Menjaven sobretot vegetals. Homo ergaster: Dents adaptades a carn i greixos. Esquelet semblant als humans actuals. Sembla que van ser els primers abandonar Àfrica. (1’9 m.a.) Homo erectus Apareix fa 1 ma, s’extingeix fa anys. Utilitzava el foc. (Restes de cendra entre les seves restes) Crani allargat, front baix i oblic. Homo antecessor El darrer avantpassat comú entre Sapiens i Neandertals que tenim. S’han trobat restes a Atapuerca (Burgos). Eren caçadors i recolectors i practicaven el canibalisme. Va originar-se a Àfrica i va emigrar a Asia, d’allà a Europa.

12 Nendertals i sapiens Homo neanderthalensis Homo Sapiens

13

14

15

16

17

18

19

20

21 Evolució o involució?


Descargar ppt "ORIGEN DE L’ÉSSER HUMÀ Del primat a l’homínid"

Presentaciones similares


Anuncios Google